Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία στην «Τροφοδοτική Αιγαίου ΑΕ»

Απεργία πραγματοποιήθηκε χτες στην «Τροφοδοτική Αιγαίου ΑΕ» με απόφαση του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων τριών εργαζομένων που έγιναν στις 31/10.

Από το πρωί δυνάμεις του κλαδικού Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων στην απεργιακή περιφρούρηση. Το Συνδικάτο έκανε παρέμβαση σε εκπρόσωπο της εργοδοσίας, τονίζοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί αν δεν ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως οι απολύσεις γίνονται «για περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους» και καλεί τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να περάσουν, «γιατί η εργοδοσία θα εντείνει την επιθετικότητά της (...) με μόνο στόχο την αύξηση των υπερκερδών της. Απαιτούμε τώρα την επαναπρόσληψη των συναδέλφων και παράλληλα να σταματήσουν οι παρατυπίες της εταιρείας στους εργαζόμενους στη διακίνηση, στην αποθήκη και το ψυγείο». Ακόμα, απαιτεί την αυστηρή εφαρμογή του ωραρίου και των ημερών εργασίας, των μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ