Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οργιο νοθείας και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Καταγγελία - κάλεσμα από τη ΔΑΣ ενόψει του σημερινού συνεδρίου

Τις μεθοδεύσεις νοθείας και το μέγεθος της εκφυλιστικής δράσης της ομάδας που βρίσκεται στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ) ήρθαν να επιβεβαιώσουν η προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ και η στάση που κράτησε η εν λόγω ομάδα.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους σήμερα στο συνέδριο του ΕΚΗ, στις 5.30 μ.μ., με προσυγκέντρωση στο Πάρκο Γεωργιάδη, προκειμένου «να δουν με τα ίδια τους τα μάτια την κατρακύλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να απαιτήσουν συνέδριο ανοιχτό, με δημοκρατικές διαδικασίες, που θα κάνει απολογισμό, θα μεταφέρει την πείρα από τους αγώνες που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, θα συζητήσει και θα σχεδιάσει τη δράση του κινήματος στο νομό για τα επόμενα χρόνια, την επιτυχία των απεργιακών μαχών του επόμενου διαστήματος».

Η προχτεσινή συνεδρίαση, τονίζει η ΔΑΣ, «επιβεβαιώνει στο έπακρο τις καταγγελίες μας για μια ομάδα στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου που έχει κάτσει στο σβέρκο των εργατών, έχει κάνει κουρελόχαρτο το καταστατικό του ΕΚΗ, κάνει ουσιαστικά "ό,τι γουστάρει" προκειμένου να διατηρήσει τις καρέκλες που τόσο απλόχερα τους χάρισε η μεγαλοεργοδοσία».

Οι απαντήσεις των εργατοπατέρων επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της ΔΑΣ

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ κατέθεσαν στη συνεδρίαση τα αυτονόητα ερωτήματα που προκύπτουν μπροστά στις συνεδριακές διαδικασίες - εξπρές που ετοιμάζει η πλειοψηφία της διοίκησης.

Συγκεκριμένα:

«α) Γιατί ο πρόεδρος του ΕΚΗ, κατά παράβαση του καταστατικού του ΕΚΗ, ανακοινώνει όχι με απόφαση ΔΣ αλλά με δελτίο Τύπου τη διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου;

Αυτά, λένε, είναι ψέματα.

β) Γιατί αρνείται να συνεδριάσει διαπαραταξιακή επιτροπή που θα ελέγξει τα πρακτικά των σωματείων και θα εισηγηθεί στο ΔΣ για τον καθορισμό του Σώματος με το οποίο θα γίνει το συνέδριο; Πώς γίνεται να πηγαίνουμε σε συνέδριο και τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ να μην ξέρουν ποιος είναι ο αριθμός των σωματείων στη δύναμή του, πόσους αντιπροσώπους εκλέγουν και ποιο θα είναι το Σώμα του συνεδρίου;

Η απάντησή τους είναι ότι τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ δεν έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν το ποια σωματεία είναι στη δύναμή του, λόγω ...προσωπικών δεδομένων! Ούτε από ποιους και πόσους εργαζόμενους εξελέγησαν και απαρτίζονται!

γ) Τι θα γίνει με τα σωματεία που έχουν να κάνουν αρχαιρεσίες από το 2012 και το 2013; Θα συνεχίσουν να βρίσκονται στη δύναμη του ΕΚΗ; Τι θα γίνει με αρκετά σωματεία που κατά παράβαση της νομοθεσίας δεν έχουν επιδώσει πρακτικά αρχαιρεσιών στο Πρωτοδικείο, θα τα επιδώσουν ώστε να συμμετάσχουν στο συνέδριο; Τι θα γίνει με σωματεία που είναι εκπρόθεσμα; Θα συμμετάσχουν στο συνέδριο με τους αντιπροσώπους τους κατά παράβαση του καταστατικού;

Καμία απάντηση.

δ) Τι θα γίνει με περιπτώσεις συναδέλφων εκλεγμένων συνδικαλιστών, ακόμα και μελών του ΔΣ του ΕΚΗ που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι; Θα συμμετάσχουν κανονικά στο συνέδριο του ΕΚΗ;

Την απάντηση την έδωσε ένας εξ αυτών, μόνιμος υπάλληλος της Περιφέρειας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι δημόσιος υπάλληλος, πλην όμως έχει ειδική άδεια για να κάνει και τον ιδιωτικό υπάλληλο... Η φαντασία του εργοδοτικού συνδικαλισμού ξεπερνάει κάθε όριο.

ε) Τι θα γίνει με τα σωματεία όπου έχουν επιβεβαιωθεί εκτεταμένες νοθείες; Θα συμμετάσχουν κανονικά στο συνέδριο;

"Πού τις είδατε τις νοθείες;" είναι η απάντηση. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να κάνουν παρέμβαση στο Πρωτοδικείο για να μην αφήνουν σε εκλεγμένους συνδικαλιστές το δικαίωμα να παίρνουν τα πρακτικά των αρχαιρεσιών και να ελέγχουν τη νομιμότητά τους, με το πρόσχημα των ...προσωπικών δεδομένων. Βασική τους καούρα, βέβαια, είναι να συνεχίσουν την ασυδοσία στις νοθείες, χωρίς να ελέγχονται από κανέναν. Νιώθουν εκτεθειμένοι με τις αποκαλύψεις της ΔΑΣ ΕΚΗ σε μια σειρά σωματεία.

Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να μας απειλούν με μηνύσεις γιατί βγάζουμε στη φόρα τις νοθείες τους».

Η ΔΑΣ αναφέρει ότι «η μικρή ομάδα που λυμαίνεται το ΕΚΗ» προσπαθεί να κάνει ένα συνέδριο «με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της "καρέκλας" (...) για να κρατάνε την εργατική τάξη του νομού υποταγμένη (...) Καλούμε την εργατική τάξη του νομού να μην επιτρέψει τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ