Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ο ΠΑΟΚ, η Κύμη και οι «αιώνιοι»

Ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε της ΑΕΚ, η Κύμη που πήρε μια άτυπη ρεβάνς από το Περιστέρι για τη βαριά ήττα στο πρωτάθλημα και τα δύο φαβορί, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά την ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης. Τα ζευγάρια θα προκύψουν από κλήρωση και τα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τις 13 Φλεβάρη. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 17 Φλεβάρη, στο Ηράκλειο.

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ νίκησε την κάτοχο του τίτλου ΑΕΚ με 82-80 αφήνοντάς την πρόωρα εκτός, μετά από ένα συναρπαστικό ματς με εναλλαγές στην πρωτοπορία αλλά αρκετά νεύρα και διαμαρτυρίες εκατέρωθεν. Μάλιστα, στα μισά της 3ης περιόδου αποβλήθηκε ο τεχνικός των γηπεδούχων, Ηλίας Παπαθεοδώρου. Η τριάδα των Γκος (18 π.), Αθηναίου (20 π.), Τζόουνς (18 π.) ξεχώρισε για τους γηπεδούχους, ενώ από την ΑΕΚ που είχε σημαντικές απουσίες (Ξανθόπουλος. Σάκοτα, Καββαδάς) καλύτερος ήταν ο Λαρεντζάκης.

Με τον Ουάσινγκτον να ευστοχεί σε καθοριστικό 3ποντο 11 δεύτερα πριν από το φινάλε η Κύμη πήρε σπουδαία νίκη στη Χαλκίδα επί του Περιστερίου με 74-73 καταφέρνοντας μάλιστα να επιστρέψει από το -13 αφού οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν τον αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα. Ουάσινγκτον (30 π.), Σαγκς (22 π.) ήταν οι κορυφαίοι για την Κύμη, ενώ από το Περιστέρι ο Χάροου (14 π.).

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και καθαρίζοντας από το πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΣΕΦ τον Κολοσσό Ρόδου με 84-53, με τον Τίμα (21 π.) να βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.

Παίζοντας καλύτερα στο πρώτο μέρος και ρίχνοντας αισθητά ρυθμούς στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Πάτρα τον αξιόμαχο παρά τις απουσίες Προμηθέα με 76-68 με μπροστάρηδες τους Τόμας (12 π.) και Καλάθη (15 π.).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ