Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΞΑΝΘΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων

Κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αναπτύσσουν φοιτητικοί σύλλογοι του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο αυτό, την προηγούμενη βδομάδα ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης συνέχισε τις κινητοποιήσεις, απλώνοντας γιγαντοπανό σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, το οποίο στο παρελθόν αποτελούσε φοιτητική εστία.

Οπως σημειώνει ο Σύλλογος, η κατάσταση στη στέγαση παραμένει τραγική: Δωμάτιο έχουν πάρει μόνο 37 φοιτητές, από τους 110 που έχουν κάνει αίτηση. Σε ορισμένους φοιτητές μάλιστα, που δεν έχουν πάρει δωμάτιο, η υπεύθυνη της φοιτητικής μέριμνας τους ενημέρωσε ότι θα πάρουν δωμάτιο τον Απρίλη. Το αποτέλεσμα: Οι φοιτητές αυτοί είτε έφυγαν απ' την πόλη, είτε νοίκιασαν διαμερίσματα και βρήκαν δουλειά για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Αντίστοιχα, στην Κομοτηνή, ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης έκανε εκδήλωση αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα του τμήματος, όπου μίλησε η Κατερίνα Κόρδαλη, πρόεδρος του Συλλόγου, και χαιρετισμό απηύθυναν φοιτητές του 1ου έτους του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, καθώς και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Νομικής.

Οι φοιτητές ανέδειξαν ζητήματα όπως το πρόβλημα που υπάρχει με τις κατευθύνσεις στην Κοινωνική Διοίκηση, όπου είναι περιορισμένος ο αριθμός των φοιτητών που μπορεί να επιλέξει την κατεύθυνση της Κοινωνικής Εργασίας, καθώς και το ζήτημα των απλήρωτων πρακτικών. Συγκεκριμένα, τα «ψίχουλα» που είναι να πάρουν όσοι κάνουν πρακτική δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε τα έξοδα μετακίνησης. Οξυμένο πρόβλημα, που δυσκολεύει την καθημερινότητα των φοιτητών, αποτελούν ακόμα τα ελάχιστα δρομολόγια.

Οι φοιτητές του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών ανέφεραν ότι καλούνται να πληρώσουν 32 ευρώ για να πάρουν το βιβλίο των Ρωσικών, ενώ οι φοιτητές της Νομικής κατήγγειλαν τις δηλώσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, που προανήγγειλε τον περιορισμό του ποσοστού των αποφοίτων που περνάνε τις εξετάσεις στον Δικηγορικό Σύλλογο κ.ά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org