Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Στο δρόμο του αγώνα μαζί με τους μαθητές στις 29 Οκτώβρη

Κάλεσμα συμμετοχής και στήριξης στις μαθητικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για τις 29 Οκτώβρη απευθύνει η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, που με ανακοίνωσή της αναφέρεται στο κυβερνητικό σχέδιο για το Λύκειο, το οποίο αντί να λύνει, νομιμοποιεί όλες τις παθογένειες του σημερινού σχολείου κάνοντάς το πολύ χειρότερο.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το σχολείο και ειδικά το Λύκειο γίνεται απωθητικό, γιατί ο ανταγωνισμός για μια "θέση στον ήλιο" εντείνεται, γιατί η ανεργία και η ανασφάλεια καλπάζουν, γιατί η μόρφωση γίνεται εμπόρευμα και η πρόσβαση σε αυτήν καθορίζεται από την τσέπη του καθενός.

Στη βάση αυτή διεκδικούμε άμεσα:

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η κυβερνητική πρόταση για το Λύκειο!

Απορρίπτουμε στο σύνολο τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, παίρνουμε θέσεις μάχης μέσα από τους Συλλόγους, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες Γονέων και παλεύουμε για ένα σχολείο όπου ο μαθητής θα μαθαίνει τους βασικούς νόμους κίνησης της Φύσης και της Κοινωνίας, θα αναπτύσσει κριτική ικανότητα, θα αναπτύσσει όλες τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του, θα αντιλαμβάνεται τη θέση του στη φυσική και την κοινωνική πραγματικότητα ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει και να την αλλάζει.

Ενα σχολείο που θα καλλιεργεί πολύπλευρα την προσωπικότητα κάθε μαθητή έως την ενηλικίωσή του, ώστε να μπορεί να επιλέξει - σχετικά πιο ελεύθερα - αν θα συνεχίσει στην ανώτατη, στην επαγγελματική ή στην καλλιτεχνική Εκπαίδευση ή αν άμεσα θα εργαστεί.

Καλούμε τους εκπροσώπους των Σχολείων στην Πανελλήνια Ενωση, τους Συλλόγους Γονέων, τους καθηγητές και τα 15μελή, το αμέσως επόμενο διάστημα, να αναδείξουν τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν κάθε σχολείο διεκδικώντας την άμεση επίλυσή τους. Να προετοιμαστούν, να πάρουν αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής στην πανελλαδική δράση στις 29 Οκτώβρη, μέρα πανελλαδικού ξεσηκωμού για τους μαθητές, να δώσουμε το ρυθμό, να ανεβάσουμε τον παλμό των κινητοποιήσεων. Μπαίνουμε μπροστά για να βροντοφωνάξουμε μαζί με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα: Σχολείο χωρίς ελλείψεις, σχολείο που δεν θα εξοντώνει γονείς και μαθητές!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ