Σάββατο 6 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 7 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους το ευρωατλαντικό σχέδιο

Την αποφασιστικότητά της να υπηρετήσει μέχρι τέλους τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό στα Βαλκάνια, στηρίζοντας τη διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, επιβεβαίωσε η ελληνική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα, διεκδικώντας μάλιστα τα εύσημα για το γεγονός ότι η ίδια ανταποκρίνεται πλήρως στο σκέλος της συμφωνίας που την αφορά. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, στηρίζει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Ζάεφ να προωθήσει το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης στη Βουλή κι αν αποτύχει να προχωρήσει σε εκλογές.

Την ίδια αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πρωταγωνιστήσει στην «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Βαλκανίων φανερώνουν και τα πρακτικά από τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στην ΠΓΔΜ, που αποκαλύφθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Εκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμφανίζεται σταθερά να μοιράζει διαβεβαιώσεις στην ΠΓΔΜ ότι θα στηρίξει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ακόμα κι αν ξεπεραστούν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Τα πρακτικά αυτών των συναντήσεων αλλά και πληροφορίες από την ΠΓΔΜ αποκαλύπτουν επίσης συναντήσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, με τον Ζ. Ζάεφ. Σ' αυτές τις συναντήσεις, που δεν διαψεύδονται από τη ΝΔ, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να υποτιμηθεί η σημασία τους, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος εμφανίζεται να μεταφέρει στον Ζάεφ τις διαβεβαιώσεις της ΝΔ ότι θα επιδιώξει η ίδια ως επόμενη κυβέρνηση να ολοκληρώσει μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και ότι στις τωρινές συνθήκες δεν μπορεί να στηρίξει μια συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, επειδή θα χάσει ψήφους προς τον Καμμένο και άλλες εθνικιστικές δυνάμεις.

Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, ότι η ΝΔ είναι κι αυτή αναφανδόν υπέρ μιας «λύσης» που θα «ξεκλειδώσει» την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ και συνολικά της Βαλκανικής, σημείο στο οποίο συναντιούνται με την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία οι συνταγματικές αλλαγές για ένταξη στο ΝΑΤΟ(2019-01-08 00:00:00.0)
Επιταχύνει η κυβέρνηση πάνω σε ευρωΝΑΤΟικές ράγες(2018-06-29 00:00:00.0)
Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με ευρωατλαντικό υποβολέα(2018-06-09 00:00:00.0)
Επίσπευση για ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ(2018-05-18 00:00:00.0)
Διεργασίες σε πολλά επίπεδα για να «τρέξουν» οι ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί(2018-02-13 00:00:00.0)
Εντατικοποίηση των διεργασιών σε πολλά μέτωπα(2018-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ