Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Δούρειος Ιππος» για τα δικαιώματα των εργαζομένων το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»

Στη συζήτηση για το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Το "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα", καύχημα της ΕΕ, ακροδεξιών, φιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατών, οπορτουνιστών, που ομόθυμα το στηρίζουν, είναι κοροϊδία, παγίδα.

Μοιράζει φτώχεια. Το πληρώνουν με φόρους οι λιγότερο φτωχοί. Ποτέ οι επιχειρήσεις που φοροαπαλλάσσονται, εισφοροαπαλλάσσονται, επιδοτούνται.

Προβάλλεται σαν δίχτυ ασφάλειας για τα θύματα των ελεύθερων απολύσεων, της ανεργίας, της ακραίας φτώχειας. Να προληφθούν "κοινωνικές εκρήξεις". Κυρίως να συμπιεστούν προς τα κάτω όλοι οι μισθοί, να καταργηθούν κοινωνικά επιδόματα. Χτυπά τις Συλλογικές Συμβάσεις (βλέπε Γαλλία του Μακρόν, Ελλάδα του Τσίπρα, που δήθεν "βγαίνει" από τα μνημόνια, αλλά ξαναψηφίζει, εφαρμόζει μνημονιακό νόμο για ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ορισμό του κατώτερου μισθού από το κράτος με κριτήριο τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων).

Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν αυτόν τον "Δούρειο Ιππο", τις ελεημοσύνες, το "μικρότερο κακό", που αποδεικνύεται πάντα μεγαλύτερο. Με την πανελλαδική απεργία το Νοέμβρη να διεκδικήσουν Συλλογικές Συμβάσεις, αναπλήρωση των απωλειών, αυξημένα επιδόματα σ' όλη τη διάρκεια της ανεργίας για όλους τους ανέργους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ