Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο «ΟΔΗΓΗΤΗΣ»
Ετοιμαζόμαστε για τη μεγαλύτερη διακίνηση των τελευταίων χρόνων!

Το Σάββατο 6 Οκτώβρη θα κυκλοφορήσουν με ειδικό ένθετο στον «Οδηγητή» οι Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για το 12ο Συνέδριό μας, που θα πραγματοποιηθεί το Φλεβάρη του 2019, με σύνθημα «Πιο πολλοί και πιο ικανοί ανοίγουμε τον δρόμο για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσμο "στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων", τον σοσιαλισμό!». Αρχίζει έτσι η προσυνεδριακή διαδικασία με την εσωοργανωτική συζήτηση σε όλα τα όργανα και τις Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ, αλλά και με τον δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο που θα φιλοξενεί ο «Οδηγητής» τους επόμενους μήνες.

Το Σάββατο να βρει όλες τις ΟΒ πανέτοιμες

Ο «Οδηγητής» να βρεθεί από την πρώτη στιγμή στα χέρια των μελών της ΚΝΕ. Οσο πιο γρήγορα, τόσο περισσότερος χρόνος εξοικονομείται για μελέτη, για προβληματισμό, για προετοιμασία μπροστά στην πλούσια εσωοργανωτική συζήτηση που θα γίνει με τις θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου. Από τώρα τα καθοδηγητικά όργανα πρέπει να σκύψουν στην οργάνωση της μελέτης, στη βοήθεια για να γίνει αυτή πιο ουσιαστική, σε μεγαλύτερο βάθος, αξιοποιώντας ιδιαίτερα τα ντοκουμέντα του Κόμματος.

Ξεχωριστά μας απασχολεί και το πώς θα προμηθευτούν και θα διακινήσουν τον «Οδηγητή» οι χιλιάδες νέοι που μαζί δρούμε στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους κατάρτισης και δουλειάς, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες νέοι που βρεθήκαμε μαζί στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα. Να βοηθήσουν κι αυτοί να φτάσει ο «Οδηγητής» σε ακόμα περισσότερους αλλά και οι ίδιοι να βοηθηθούν για να μελετήσουν τις Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου.

Το Συνέδριο της ΚΝΕ είναι γεγονός ξεχωριστής σημασίας. Η δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ για το 12ο Συνέδριο είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μάθουν κι άλλοι νέοι και νέες τι είναι και για τι παλεύει η ΚΝΕ, να προβληματιστούν, να δουν ότι έχουν κι αυτοί αντικειμενικό συμφέρον από την πρόταση του ΚΚΕ. Η κοινωνία για την οποία παλεύουμε είναι αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει στη νεολαία, που σήμερα την πνίγουν η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα, ένα μέλλον αξιοπρεπές, με σύγχρονα δικαιώματα στη ζωή, στη μόρφωση, στη δουλειά. Μπροστά στο Συνέδριο οι Οργανώσεις της ΚΝΕ θα επιδιώξουν οργανωμένα με εκδηλώσεις και συσκέψεις σε όλη τη χώρα να μας πουν τη γνώμη τους και τους προβληματισμούς τους οι φίλοι της ΚΝΕ αλλά και οι νέοι που μπορεί να μην έχουν πάρει ακόμα θέση στον αγώνα μαζί μας, αλλά ξέρουν ότι τους αφορά το τι λένε η ΚΝΕ και το ΚΚΕ, τους ενδιαφέρουν οι εκτιμήσεις μας, αναγνωρίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο των κομμουνιστών στο κίνημα, στην ανάπτυξη αγώνων και συλλογικής διεκδίκησης.

Στο Συνέδριό μας ασκούμε συλλογική κριτική και αυτοκριτική, βελτιωνόμαστε και προχωράμε μπροστά. Θέτουμε στόχους, μελετάμε τις νέες εξελίξεις, βγάζουμε συμπεράσματα, γινόμαστε καλύτεροι. Γιατί έτσι μας έμαθε και μας μαθαίνει το Κόμμα μας, που αυτές τις μέρες εγκαινιάζει τον δεύτερο αιώνα της πρωτοπόρας δράσης του, παραμένοντας το πιο νέο κόμμα στην Ελλάδα. Είναι κι αυτή άλλη μία απόδειξη ότι «δεν είναι όλα τα κόμματα το ίδιο», όπως το ίδιο το σύστημα προσπαθεί να πείσει τη νεολαία.

Παράλληλα, τα Συνέδρια της ΚΝΕ έχουν διεθνές ενδιαφέρον. Σε αυτό το πλαίσιο η Οργάνωσή μας ανταλλάσει πείρα και απόψεις με δεκάδες Κομμουνιστικές Νεολαίες σε όλο τον κόσμο, οι αποφάσεις της έχουν χαρακτήρα συμβολής στην ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, μελετώνται από άλλες Κομμουνιστικές Νεολαίες και Κόμματα.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε το στόχο μας για πολύ μεγάλη διακίνηση του «Οδηγητή» με τις Θέσεις του Συνεδρίου μας. Ολες οι Οργανώσεις μας, μαθητικές, κατάρτισης, φοιτητικές, κλαδικές και εδαφικές, στο έδαφος της πλούσιας δράσης και συζήτησης που αναπτύξαμε αυτά τα χρόνια, έχουν τη δυνατότητα να τα καταφέρουν.

Κάθε μέλος της ΚΝΕ μπορεί να διακινήσει δεκάδες φύλλα. Πιστεύουμε ότι από τη Δευτέρα κιόλας, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα μπορούμε να χαμογελάμε με υπερηφάνεια, γιατί θα έχουμε πετύχει ένα μεγάλο πρώτο βήμα για ακόμα μία επιτυχημένη προσυνεδριακή διαδικασία, με ξεχωριστή θέση στην 50χρονη Ιστορία μας.


Ιάσονας ΦΑΝΟΣ
Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ