Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
1ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
Επεσε το ταβάνι σε αίθουσα μαθήματος!

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ

Τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου - και τα οποία είχαν επισημανθεί με σχετική Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή Βόλου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πριν από δύο χρόνια - είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ολόκληρο σχεδόν το ταβάνι στην αίθουσα μιας τάξης. Ευτυχώς, εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν μέσα στην αίθουσα μαθητές, γιατί μπορεί να υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί.

Για εγκληματική πολιτική και επικίνδυνη αδιαφορία, που χαρακτηρίζουν τη δημοτική αρχή Βόλου, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι το μόνο που έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο μετά την παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν ορισμένες ημιτελείς εργασίες μονώσεων και πρόχειρη κάλυψη των διαβρώσεων του φέροντος οργανισμού «για τα μάτια», αφήνοντας έκθετους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε άμεσους κινδύνους.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Τα σχολεία του δήμου Βόλου παραμένουν ασυντήρητα. Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή Βόλου, για την επικινδυνότητα των υποδομών των σχολικών εγκαταστάσεων και για όποια περιστατικά στο μέλλον απειλήσουν την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, θα είναι άμεσα υπόλογες!

Η πτώση σοβάδων στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου αποδεικνύει αυτό που το ΚΚΕ επισημαίνει διαρκώς. Οτι για τα κέρδη των επιχειρηματιών, για τις επενδύσεις τους και τη στήριξή τους με κεφάλαια, έχουν αφήσει σε πλήρη εγκατάλειψη, με τεράστιες ελλείψεις, τα σχολειά μας, τα νοσοκομεία, τα δημόσια κτίρια, τις υποδομές, χωρίς μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Ξοδεύουν πακτωλό χρημάτων για τη "βιώσιμη ανάπτυξη", για έργα που ευνοούν τα κέρδη, και θεωρούν "κόστος" τα έργα προστασίας των λαϊκών οικογενειών και των μαθητών, αφού δεν έχουν "όφελος" για το κεφάλαιο. Στο δήμο Βόλου υπάρχουν σχολεία που είναι χτισμένα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, άλλα στη δεκαετία του '50 και του '60, πριν από τον αντισεισμικό κανονισμό του '85. Ταυτόχρονα, οι φέροντες οργανισμοί πολλών σχολικών κτιρίων είναι εκτεθειμένοι σε διαβρωτικά φαινόμενα, που περιορίζουν δραματικά την αντοχή τους».

Καταλήγοντας η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί γονείς και μαθητές να απαιτήσουν αυτά που έχουν ανάγκη για να ζήσουν: Μόρφωση σε ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Σε ό,τι αφορά, ιδιαίτερα, το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου, να διεκδικήσουν:

  • Να θωρακιστεί με τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.
  • Να δρομολογηθεί αμέσως ο επιστημονικός έλεγχος για τη διάβρωση και για τη στατικότητα του κτιρίου.
  • Να εξασφαλιστούν οι κατάλληλοι χώροι για τη συνέχεια των μαθημάτων, χωρίς ημίμετρα και χωρίς να στοιβαχτούν οι μαθητές σε ακατάλληλους χώρους, όπως αυτοί των εργαστηρίων.
  • Να διασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για δωρεάν σπουδές, για τον εκσυγχρονισμό και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων, για την κάλυψη των κενών σε καθηγητές, για βιβλία σύγχρονα, την αντιμετώπιση της μαθητικής διαρροής, για πραγματική εξασφάλιση της προοπτικής και για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, χωρίς την εμπλοκή στην εκπαιδευτική διαδικασία των επιχειρηματικών ομίλων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ