Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Συνάντηση ΟΝΕΧ - Δραγασάκη

Διαπραγματεύσεις για να παραδώσει «πακέτο» τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας στην αμερικανική «ONEX Group» έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, έπειτα από την επίσημη πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της επιχείρησης Π. Ξενοκώστας στον πρωθυπουργό, παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γ. Ρος από τον χώρο της ΔΕΘ.

Χτες, ο Π. Ξενοκώστας συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γ. Δραγασάκη και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος της «ONEX Group» «ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από την πλευρά της επιχείρησης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, μετά την εξαγορά του ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση, ο Γ. Δραγασάκης «υπογράμμισε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα» και ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που συμβάλλει στον στόχο αυτό, με όρους δημιουργίας απασχόλησης και μακροχρόνιας ανάπτυξης».

Την ίδια στιγμή, ένταση φαίνεται να δημιουργείται εκ νέου μεταξύ της κυβέρνησης και της καναδικής εταιρείας «Eldorado» για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, αφού η «Eldorado», με αγωγή που κατέθεσε, αξιώνει την καταβολή αποζημίωσης από το ελληνικό Δημόσιο ύψους 750 εκατ. ευρώ για τις ζημιές που έχει υποστεί, όπως ισχυρίζεται, από καθυστέρηση στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών εξόρυξης. Το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι για την έκδοση των αδειών απαιτείται η προσκόμιση «εγγυήσεων» για την πλήρη υλοποίηση της σύμβασης, η οποία περιλαμβάνει την υποχρέωση παραγωγής καθαρών μετάλλων στην Ελλάδα. Πάντως, ο πρόεδρος της καναδικής επιχείρησης G. Burns ανέφερε ότι σκοπός της εταιρείας είναι η επίλυση του προβλήματος «με καλή πίστη» με το ελληνικό Δημόσιο και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ