ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2012
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ
Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική αφανισμού

Κινητοποιήσεις αύριο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα. Την Πέμπτη στα Φάρσαλα

Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας αυτή τη βδομάδα. Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας προχωρούν σε κινητοποιήσεις με κάθοδο των τρακτέρ, κινούμενες στο αγωνιστικό πλαίσιο των κατευθύνσεων που δόθηκαν από τη διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.

Συγκεκριμένα αύριο Δευτέρα 10 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, γίνεται μεγάλο συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Επίσης αύριο την ίδια ώρα γίνεται αγωνιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Την Πέμπτη, 13 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., θα γίνει κινητοποίηση, με τρακτέρ, στην πλατεία των Φαρσάλων.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας αγωνίζονται ενάντια στην ολέθρια πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης, που τους πλήττει καίρια, όπως πλήττει και τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα:

 • Με την απόφαση για το κράτημα λογιστικών βιβλίων και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, θα φορολογηθούν άγρια, ενώ φαίνεται να προωθείται και η φορολόγηση των χωραφιών.
 • Η επιστροφή του ΦΠΑ μειώνεται, φέτος, από 11% στο 6%, με άμεση προοπτική την πλήρη κατάργησή της.
 • Οι πενιχρές αγροτικές συντάξεις μειώνονται, με το κόψιμο των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και του επιδόματος άδειας, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς αν θα κοπεί και το 30ευρω.
 • Οι εισφορές στον ΟΓΑ για την Υγεία αυξάνονται κατά 70%, την ίδια στιγμή που επεκτείνεται και αυξάνεται η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων στο 25%, που θα μεγαλώνει όταν δε χρησιμοποιούνται γενόσημα, ενώ μεγάλη αύξηση έχουμε και στις εισφορές για την αγροτική σύνταξη, με την αναγκαστική αλλαγή των κλιμακίων.
 • Η τιμή του πετρελαίου αγροτικής χρήσης ανέβηκε, ενώ είναι αμφίβολο αν θα δοθεί το υπόλοιπο 50% της επιστροφής φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, που, ούτως ή άλλως, περικόπτεται, όταν η τιμή του αυξάνεται.
 • Η τιμή του αγροτικού ρεύματος αυξήθηκε κατά 30% και νέα αύξηση θα αποφασιστεί τον ερχόμενο Γενάρη.
 • Το νερό άρδευσης και ύδρευσης έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Και αυτή τη φορά, όπως πάντα τις τελευταίες δεκαετίες, ο αγώνας της θεσσαλικής μικρομεσαίας αγροτιάς στρέφεται κατά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, η οποία την οδηγεί στο ξεκλήρισμα, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, με προοπτική μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, που θα στοχεύει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, καθώς και στην κάλυψη των αναγκών για πρώτες ύλες στη μεταποιητική βιομηχανία.

Επίσης σε κινητοποίηση για τα προβλήματα της αγροτιάς προχωρά η Τοπική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στη Λέσβο με την πραγματοποίηση Παλλεσβιακού Συλλαλητηρίου την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη και συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 11 το πρωί.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καλεί αύριο παναττική συσκέψη για την Κυριακή αργία

Κάλεσμα σε κοινό αγώνα αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης απευθύνει σε όλα τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών καθώς και τις ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Σε αυτή την κατεύθυνση ο σύλλογος καλεί σε παναττική σύσκεψη αύριο στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5β - πλ. Μητροπόλεως) όλους τους παραπάνω, προκειμένου να οργανώσουν την κοινή τους πάλη ενάντια στις άθλιες αυτές μεθοδεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τρεις μέρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς σε ραδιοφωνική συνέντευξη έκανε λόγω για ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα μαγαζιά, εκτός από τις 23 του Δεκέμβρη και την τελευταία Κυριακή του χρόνου στις 30 του Δεκέμβρη. Παράλληλα, η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει την πάγια και διαχρονική επιδίωξη των μονοπωλίων για κατάργηση της αργίας της Κυριακής, σχεδιάζει νομοθετική ρύθμιση για άνοιγμα των καταστημάτων άλλες τέσσερις Κυριακές το χρόνο, δηλαδή συνολικά έξι Κυριακές.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
 • Με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση, η Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι ΤΟ Υπηρεσιών και Κατάρτισης της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Λένιν «Οι θέσεις του Απρίλη», σήμερα Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη).
 • Η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου εκδήλωση - αφιέρωμα στο Δεκέμβρη του 1944. Θα μιλήσει ο Σπ. Μπέτσης, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα και προβολή βίντεο, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».
 • Λαϊκό γλέντι διοργανώνει η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ σήμερα Κυριακή, στο κέντρο «ΟΚΤΑΒΑ», στις 9 μ.μ. Θα μιλήσει ο Τ. Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
 • Αύριο Δευτέρα η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει, στις 9.30 π.μ., στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής.
 • Περιοδεία στην Κοζάνη θα πραγματοποιήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης αύριο Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11/12. Αύριο Δευτέρα θα επισκεφτεί στις 8.30 π.μ. τη ΛΑΡΚΟ (Σέρβια), στις 10.30 π.μ. τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, στη 1 μ.μ. το νοσοκομείο, στις 5.30 μ.μ. το Νυχτερινό Λύκειο Κοζάνης και στις 7 μ.μ. την Αιανή. Την Τρίτη θα επισκεφτεί στις 8.30 π.μ. το εργοτάξιο βιβλιοθήκης Κοζάνης, στις 10 π.μ. το ραουλάδικο ορυχείο Κύριου Πεδίου, στις 11 π.μ. το τμήμα προμηθειών του ΛΚΔΜ, στις 12 μ. το ηλεκτροτεχνείο ορυχείου Μαυροπηγής, στις 1.30 μ.μ. το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και στις 6.30 μ.μ. την Ποντοκώμη.
 • Εκδήλωση - διάλεξη, με θέμα «Δωσίλογοι στην περίοδο της Κατοχής και ο σύγχρονος φασισμός», διοργανώνει η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 12/12, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα «Μαντάτο» στο «Φιλίππειο» Γιαννιτσών. Εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ.
 • Εκδήλωση για τα 95 χρόνια απ' την Οχτωβριανή Επανάσταση διοργανώνει η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, την Τετάρτη 12/12, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Θα μιλήσει ο Ν. Φακιρίδης, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.
 • Την Τετάρτη 12/12 στις 6 μ.μ. σε εκδήλωση στην Ηλιούπολη με θέμα την κρίση και την εμπειρία απ' την Αργεντινή, θα μιλήσει ο Χρ. Μπάθας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
 • Η Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Διαδίκτυο και Οικονομία» την Τετάρτη 12/12, στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής (3ης Σεπτεμβρίου 110, πλ. Βικτωρίας), με ομιλητή τον Γρ. Λιονή, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
ΠΕΚΑΜ
Σήμερα η εκλογοαπολογιστική

Σήμερα Κυριακή 9.12.2012, ώρα 10.30 π.μ., στην αίθουσα των συνταξιούχων ΤΕΒΕ (Σωκράτους 23 - 4ος όροφος), πραγματοποιείται, οριστικά, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ)

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πολιτικές - πολιτιστικές δραστηριότητες στον Πειραιά

Για μικρούς και μεγάλους, από τις 16 Δεκέμβρη

Η Αχτιδική Επιτροπή του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ της Α' Πειραιά διοργανώνουν πολύμορφες πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στη διάρκεια των γιορτών. Συγκεκριμένα:

 • Εκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», στον πρώτο όροφο των γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά (προθάλαμος αίθουσας εκδηλώσεων), που θα λειτουργεί από τις 16 Δεκέμβρη, κάθε απόγευμα από τις 6 ως τις 9 και τις Κυριακές από τις 10 π.μ. ως τις 2 μ.μ.
 • Την Κυριακή 16/12 στις 6.30 μ.μ. εκδήλωση αφιερωμένη στα 95 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.
 • Την Πέμπτη 27/12 στις 6.30 μ.μ. προβολή της ταινίας «Ο αληθινός φασισμός».
 • Το Σάββατο 5 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. εκδήλωση για τη γερμανική επανάσταση και τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης.
 • Τις Κυριακές 23/12 και 30/12 από τις 10.30 π.μ. ως τις 1.30 μ.μ. εκδηλώσεις για τα παιδιά με αφηγήσεις παιδικών βιβλίων και άλλες δραστηριότητες.
ΕΕΔΥΕ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Αύριο οι διαμαρτυρίες για το Νόμπελ στην ΕΕ

Στις 12 μ. στα γραφεία της λυκοσυμμαχίας στην Αθήνα

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα (Β. Σοφίας 2), με αφορμή την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ, συνδιοργανώνουν αύριο στις 12 το μεσημέρι, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση και η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.

Ανάλογη διαμαρτυρία με εξορμήσεις και πικετοφορίες θα πραγματοποιηθούν αύριο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, με κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ. Συγκέντρωση διοργανώνει, επίσης τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Νομαρχίας και η Γραμματεία Λάρισας της ΕΕΔΥΕ.

Προσφορές

Οι σύντροφοι Γκανίδης Λογαρινός και Διαλεχτή προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 2.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μενεμένης Θεσσαλονίκης.

Ο Χαράλαμπος Αξιώτης προσφέρει 1.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

Ο Ζαχαρίας Αντύπας, πρώην Σχολικός Σύμβουλος, προσφέρει 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, στο ΚΚΕ, το Κόμμα που καθημερινά αγωνίζεται για τα δίκια της εργατικής τάξης και του λαού.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου θείου, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΝΟΥ, που «έφυγε» από κοντά μας τον Ιούλη του 2012, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω της Αχτίδας Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, για την ενίσχυση του Κόμματος, στις αγωνιστικές επάλξεις του οποίου συμπαρατάχτηκε δυναμικά και αταλάντευτα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Λινάρδου Βάνα

Το παράρτημα Μαρκόπουλου - Πόρτο Ράφτη της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στη μνήμη των συντρόφων ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΔΟΥ, ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΙΝΙΕΡΗ και ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ.

Ο Bασίλης Mεγκισόγλου, στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ και στην μνήμη της γυναίκας του ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ, προσφέρει στην ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ 500 ευρώ.Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ