ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ
φωτό 1

Ο Βασίλης Μπαλαφούτης στη μνήμη του κομμουνιστή ηγέτη ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ προσφέρει 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μακρύνειας, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματός μας και στη θύμηση των θεμελιωτών του μαρξισμού, των ΛΕΝΙΝ - ΣΤΑΛΙΝ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΤΕ Σερρών του Κόμματος.

***

φωτο 1

Στη μνήμη της συζύγου του ΣΟΦΙΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ - ΧΗΝΗ, ο Μιχαλάκος Παναγιώτης προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αλίμου.

***

Φωτο 1

Για τον αγαπημένο μας αδελφό και θείο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, που «χάσαμε» τον περασμένο Φλεβάρη, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σεπολίων, 70 ευρώ.

Τα αδέλφια και τα ανίψια του

  • Για το σύντροφό μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΤΣΙΡΑ που «έφυγε» νωρίς και ξαφνικά, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 420 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Σεπολίων.

***

Για τους συντρόφους μας ΜΠΙΛΛΑ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ και ΕΞΑΡΧΟ ΑΝΔΡΕΑ, που «έφυγαν» από κοντά μας τα τελευταία χρόνια, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ προσφέρουμε 360 ευρώ, για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, μέσω της ΚΟΒ Σεπολίων.

***

φωτό 1

Ο Παπαδέδες Δημήτριος στη μνήμη του αδελφού του ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΕΔΕ προσφέρει 10 ευρώ στο ΚΚΕ διά μέσου της ΚΟΒ Οινοφύτων.

***

Στη μνήμη των συντρόφων μας, ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΓΟΥ και ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΑΛΛΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που «έφυγαν» πρόσφατα από τη ζωή, το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κορυδαλλού προσφέρει, αντί στεφάνου, 30 ευρώ για τον Πέτρο Λαγό στην ΚΟΒ Μαλαγαρδή Κορυδαλλού και 30 ευρώ για τον Αγγελο Μπάλλα στην ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Φωτό 1

Μιχάλης Παπαδέδες
Μιχάλης Παπαδέδες
Ηταν 21 Αυγούστου 1944 όταν οι ταγματασφαλίτες εκτέλεσαν, στον Πύργο της Ηλείας, την ΕΠΟΝίτισσα ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, γιατί μοίραζε προκηρύξεις που καλούσαν το λαό σε αγώνα κατά του κατακτητή. Ολη η οικογένεια ήταν δοσμένη στον αγώνα. Οταν εκτελούσαν την Μαρία, ένας αδελφός της και μια αδελφή της ήταν κρατούμενοι των Γερμανών. Η Μαρία μέσα από τις γραμμές της θρυλικής ΕΠΟΝ αγωνίστηκε και έδωσε τη ζωή της για τα μεγάλα ιδανικά της λευτεριάς και την αγάπη για την πατρίδα μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιστές. Πέρασαν 70 χρόνια από τότε που οι κατακτητές, με τους ντόπιους συνεργάτες τους, έκοψαν το νήμα της ζωής της, η Μαρία όμως θα μείνει για πάντα ζωντανή και με τη θυσία της θα είναι το παράδειγμα για όλους τους κομμουνιστές και σήμερα που οι ιμπεριαλιστές αφαιρούν και πάλι τα δικαιώματα του λαού μας.

Στη μνήμη της, ο αδελφός της Χάρης Γιαννόπουλος και η οικογένειά του προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Ο σ. ΑΥΓΕΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ από μικρό παιδί συνειδητοποιεί την κοινωνική αδικία και μπαίνει με θέρμη στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες του λαού με το ΚΚΕ. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Συνδικάτου Οικοδόμων στη Ρόδο, στο στήσιμο της ΚΟ του ΚΚΕ και την ανάπτυξη της ΚΝΕ στην περιοχή. Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα, έδωσε μάχη με όλους αυτούς που δείλιασαν, που ήθελαν τη διάλυση του ΚΚΕ. Τίμησε μέχρι το τέλος την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος και αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικής διαδρομής για τους νεότερους.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Τα μέλη της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ προσφέρουν στο Κόμμα 120 ευρώ οικονομική ενίσχυση στη μνήμη του σ. ΑΥΓΕΡΗ ΑΥΓΗΤΙΔΗ, που «έφυγε» στις 28 Δεκέμβρη 2014.

  • Φίλοι και σύντροφοι του ΑΥΓΕΡΗ ΑΥΓΗΤΙΔΗ από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου προσφέρουν στο Κόμμα 90 ευρώ οικονομική ενίσχυση, στη μνήμη του.
  • Στη μνήμη του κομμουνιστή ΑΥΓΕΡΗ ΑΥΓΗΤΙΔΗ από τη Ρόδο, η Στέλλα Καραμήτα προσφέρει 100 ευρώ στο Κόμμα, αντί στεφάνου.
  • Στη μνήμη του συντρόφου, αγωνιστή και φίλου ΑΥΓΕΡΗ ΑΥΓΗΤΙΔΗ, ο Δημήτρης και η Ντέπη προσφέρουν 100 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, αντί στεφάνου.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΕΙΡΗΝΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ - ΤΟΜΠΡΟΥΚΙΔΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ - ΤΟΜΠΡΟΥΚΙΔΟΥ
Το Σάββατο 10 Γενάρη στις 9 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο της αγαπημένης μας ΕΙΡΗΝΗΣ OΡΦΑΝΙΔΟΥ - TΟΜΠΡΟΥΚΙΔΟΥ, στον Ιερό Ναό του Αγ. Παντελεήμονα του Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας.

Η οικογένεια και τα αδέρφια της

  • Στη μνήμη της αδερφής μου ΕΙΡΗΝΗΣ OΡΦΑΝΙΔΟΥ - TΟΜΠΡΟΥΚΙΔΟΥ, που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατό της, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ οικονομική ενίσχυση.

Τομπρουκίδου Εφη



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ