ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 19 Οκτώβρη - κανείς στη δουλειά
  • Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργία
  • Στην Ομόνοια στις 11 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας

Μαζικό κάλεσμα σε κάθε εργάτη και εργάτρια να βγει μπροστά στη μάχη, να απαντήσει στην άγρια αντιλαϊκή, αντεργατική επίθεση, συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 του Οκτώβρη, απευθύνει με χτεσινή ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ.

Εσύ έχεις τη δύναμη!

Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική - λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά.

Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ!

Εχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα που δε θα τα "διπλώνει". Θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα. Θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω! Γιατί χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά.

Είναι αδίστακτοι!

Δεν πάει άλλο! Θέλουν να καταργήσουν τον κατώτερο μισθό, γιατί δεν τους αρκεί ότι οι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν 500 ευρώ με τη σφραγίδα του νόμου. Γιατί δεν τους αρκεί ότι ένας στους τέσσερις δουλεύει ανασφάλιστος, ότι ένα ποσοστό των εργαζομένων αμείβεται ήδη και με λιγότερα από 500 ευρώ και το αφορολόγητο κατέβηκε στα 5.000 ευρώ.

Το βαρέλι δεν έχει πάτο... Οξυγόνο του νέου μοντέλου ανάπτυξης που διαλαλούν είναι η δυστυχία και η ανέχεια του λαού. Η πρόσκληση στους επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας είναι πρόσκληση στα αρπαχτικά να πάρουν όσο - όσο τη ζωή μας, όλο τον πλούτο που έχουμε δημιουργήσει.

Κανένας δεν μπορεί να κρατά στάση αναμονής. Να ξεγελιέται ότι αυτά τα μέτρα είναι για το εθνικό συμφέρον και το καλό της χώρας μας. Είναι μέτρα που υπηρετούν αυτούς που προκάλεσαν την κρίση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους και τους συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτοί έφεραν τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αυτούς υπηρετούν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., η τρόικα. Αυτοί δεν είναι η πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο και το ληστεύουν οι λίγοι.

Πάρε θέση!

Η κυβέρνηση μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, που όλα αυτά τα χρόνια είναι συνένοχες στις αντεργατικές επιλογές και υπηρετούν την εργοδοσία, είναι στη μια όχθη. Βρίσκονται στην πλευρά του παράδεισου για την εργοδοσία και της κόλασης για τους εργαζόμενους.

Η άλλη όχθη είναι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα που βασανίζονται καθημερινά από αυτήν την πολιτική. Μπες στο πλατύ πανεργατικό μέτωπο μισθωτών στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, για την ανατροπή της πολιτικής και όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Να δυναμώσουμε την πάλη μας, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες.

Οσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους είναι εχθροί του λαού, λένε ψέματα.

Κανένας εργάτης και εργάτρια, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να παραμένει στήριγμα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Τώρα αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τώρα αγώνας για έξοδο από την ΕΕ. Τώρα αγώνας για μια εξουσία που θα είναι στην υπηρεσία του λαού. Λαϊκό μέτωπο για να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες του τόπου. Για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Για μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία που θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες τις δικές μας και όχι των μονοπωλίων.

19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Κανένας εργάτης και εργάτρια δεν πρέπει να στηρίζει στελέχη αυτών των κομμάτων στα Συνδικάτα. Καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Είναι συνένοχες στα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης. Με την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν στον ΟΤΕ οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και στήριξε η ΓΣΕΕ για μείωση των μισθών για τρία χρόνια κατά 11%, έδειξαν με το μέρος τίνος είναι, επισφραγίστηκε η γενίκευση των μειώσεων των μισθών.

Σημαία τους είναι η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, που προϋποθέτει το αίμα της εργατικής τάξης για να θωρακιστεί και να γιγαντώσει.

Ενας για όλους και όλοι για έναν.

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στη ζωή πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμία ατομική στάση δεν μπορεί να δώσει λύση. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται συντονισμένη, οργανωμένη, συλλογική απάντηση.

Κάθε απόλυση, μείωση μισθού, χτύπημα δικαιωμάτων, προσπάθεια διακοπής ρεύματος, προσπάθεια κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, η τρομοκρατία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να συναντούν τη λυσσασμένη αντίσταση όλων μας.

Οι θυσίες που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις θυσίες για να πλουτίζει εις βάρος του μια χούφτα άνθρωποι και επιχειρήσεις.

Στον πόλεμό τους απαντάμε με πόλεμο. Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα νικήσουμε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.».


Αυξάνονται οι αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία

«Ενας για όλους και όλοι για έναν»!

Με αυτό το σύνθημα, οι ταξικές δυνάμεις ρίχνονται με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη, μετά και τη μεγάλη επιτυχία της προχτεσινής απεργίας σε Δημόσιο και πρώην ΔΕΚΟ. Στις 19 του μήνα, κανείς στη δουλειά, δεν πρέπει ούτε μηχανή να δουλέψει, ούτε σκεπάρνι να κουνηθεί. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο απ' το δρόμο του αγώνα. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ομονοίας στις 11 π.μ.

«Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας. Στις 19 Οκτώβρη απεργούμε και διεκδικούμε», τονίζει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, με ανακοίνωσή του. «Τώρα είναι ώρα να μπούμε περισσότεροι στη μάχη. Να ζωντανέψουμε τα σωματεία μας, κάνοντάς τα πυρήνες πραγματικής αντίστασης, με μπροστάρηδες αγωνιστές κι αγωνίστριες που θα οργανώσουν την αντεπίθεσή μας. Να δημιουργήσουμε όπου κυριαρχεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός επιτροπές του Συνδικάτου, ικανές να αναλάβουν αυτές το ζήτημα της υπεράσπισης των συμφερόντων μας».

Να σημειώσουμε ότι ήδη αποφάσεις για την απεργία στις 19 Οκτώβρη έχουν πάρει, ανάμεσα στους άλλους, και οι: Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, Ομοσπονδία Γάλακτος - Τρφίμων - Ποτών, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων στα LIDL Αττικής, Σωματειακή Επιτροπή PRAKTIKER, κ.λπ. Ταυτόχρονα, το Σωματείο Εργαζομένων στα LIDL προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 9 Οκτώβρη στις 11 π.μ., με θέμα και την οργάνωση της απεργίας.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Εχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, πρέπει να αποφασίσουμε να οργανωθούμε, εργαζόμενοι όλων των κλάδων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα». Η απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου στις 11 π.μ.

«Τα χρέη και τα ελλείμματα δεν τα δημιουργήσαμε εμείς. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν: Οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, τα μονοπώλια. Ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή είναι ο οργανωμένος αγώνας, η αντίσταση και η ανυπακοή στις αποφάσεις τους», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Η συγκέντρωση στη Σάμο είναι στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στην Ικαρία στις 12 το μεσημέρι στον Εύδηλο.

Γενική Συνέλευση για την απεργία, την οργάνωση του αγώνα απέναντι στα χαράτσια της κυβέρνησης και το σύνολο της αντεργατικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει, πραγματοποιεί η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org