ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Μάη 2023 - Κυριακή 7 Μάη 2023
Σελ. /40
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Τετάρτη 17 Μάη στο Σύνταγμα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μάη, στις 20.00, στο Σύνταγμα. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αλλες προεκλογικές συγκεντρώσεις

Σάββατο 6 Μάη

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΤΟ Ημαθίας καλεί στη Νάουσα, στην πλατεία Καρατάσου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος από την πόλη της Νάουσας.

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΤΕ Βορειοδυτικής Αθήνας στη Νέα Ιωνία, στον πεζόδρομο Π. Π. Γερμανού. Θα μιλήσουν ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, και ο Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Στις 7.30 μ.μ. στη Θέρμη Θεσσαλονίκης θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας.

Κυριακή 7 Μάη

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Ηλιούπολης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (κεντρική πλατεία). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Αττικής. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

-- Στις 7.30 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Εβρου καλεί στην Αλεξανδρούπολη, στην πλατεία Φάρου. Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, υποψήφιος βουλευτής στη Δυτική Αττική.

Πέμπτη 11 Μάη

-- Στις 8 μ.μ., η ΤΕ Θεσπρωτίας στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ., η ΤΕ Εύβοιας στην παραλία Χαλκίδας, στο Κόκκινο Σπίτι. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας.

Παρασκευή 12 Μάη

-- Στις 8 μ.μ., η ΤΕ Χανίων στην πλατεία δίπλα στα Νεώρια στο Παλιό Λιμάνι Χανίων. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ. η ΤΕ Λευκάδας στην κεντρική πλατεία με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σάββατο 13 Μάη

-- Στις 9 μ.μ., η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ στην παραλία Πρέβεζας με ομιλητή τον Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας.

Τρίτη 16 Μάη

-- Στις 8 μ.μ., η ΤΕ Αργολίδας στο Ναύπλιο στην πλατεία Καποδίστρια. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Γερμανία

Σε πόλεις της Γερμανίας θα περιοδεύει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Το Σάββατο 6 Μάη, στο Μόναχο:

-- Στις 9.30 π.μ., συνάντηση με εκπαιδευτικούς φορείς της Βαυαρίας στο καφέ του ξενοδοχείου «Rubi Rosi Hotel & Bar», Bayerstr. 21, 80335 Munchen.

-- Στις 12.30 μ.μ., προεκλογική εκδήλωση - σύσκεψη με μετανάστες από την Ελλάδα στο cafe «Ola-ta-Kala», Kapuzinerstr. 31, 80337 Munchen.

-- Στις 3.30 μ.μ., επίσκεψη στο πρώην ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου. Θα γίνουν κατάθεση στεφανιών στην αναμνηστική πλακέτα προς τιμήν του Νίκου Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και επίσκεψη στο σκοπευτήριο των SS του Νταχάου, όπου εκτελέστηκαν 5.000 Σοβιετικοί στρατιώτες.

Την Κυριακή 7 Μάη, στο Ντίσελντορφ:

-- Στις 10 π.μ., συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Ντίσελντορφ και εθνοτοπικών συλλόγων της πόλης, στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας (Ackerstr. 11, 40233 Dusseldorf).

-- Στις 11 π.μ., συνάντηση με φορείς της ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στην περιοχή, στον ίδιο χώρο.

-- Στις 3 μ.μ., προεκλογική εκδήλωση στο Ενοριακό Κέντρο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα (Am Schonenkamp 1, 40599 Dusseldorf). Θα χαιρετίσει η Αννα Γρηγοριάδου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, μετανάστρια στη Γερμανία. Θα ακολουθήσει γλέντι, ενώ στον χώρο θα διεξάγονται και παιδικές δραστηριότητες.

Στην Ιρλανδία

Εκδήλωση με θέμα «Κάψε τα αντιλαϊκά σενάρια... Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με δυνατό ΚΚΕ» οργανώνει το ΚΚΕ στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 6 Μάη στις 12.30 μ.μ., στο Teachers Club (36 Parnell Sqaure W, Rotunda, Dublin) και θα μιλήσει ο Παναγιώτης Ρεντζελάς, επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Λονδίνο, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τιμούν την 9η Μάη

Εκδηλώσεις για την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, πραγματοποιούν Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ:

Το Σάββατο 6 Μάη:

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Κύμης και Αλιβερίου στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου στο Κακολύρι (Ταξιάρχες). Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας.

-- Στις 7 μ.μ. η ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ και το Παράρτημα Εορδαίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση - συνεστίαση αφιερωμένη στην 9η Μάη, στην Πτολεμαΐδα στο οικογενειακό κέντρο «Rose Garden» (πρώην «Ευρώπη»). Θα μιλήσει ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, υποψήφιος βουλευτής νομού Κοζάνης με το ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή 7 Μάη:

Στις 12 μ. οι Τομεακές Οργανώσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης και δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν εκδήλωση στο Γεντί Κουλέ, τόπο φυλακής και εκτελέσεων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Θα χαιρετίσει η Νικολέττα Θεογνώστου, υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης. Θα προηγηθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Βασίλη Κασούρα.

Νωρίτερα, στις 11 π.μ., θα γίνει κατάθεση στεφάνων στον τάφο της Κούλας Ελευθεριάδου, η οποία εκτελέστηκε στις 6/5/1947, στο νεκροταφείο του Αγίου Παύλου.

Την Τρίτη 9 Μάη:

Στις 11 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη (πάρκο Φιλαρέτου & Μυκηνών, Ανδρέα Συγγρού 310) στην Καλλιθέα από την ΤΕ Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και από το ΤΣ Νότιου Τομέα της ΚΝΕ. Επίσης από την Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Αντιφασιστική συναυλία στο Κερατσίνι

Την Τρίτη 9 Μάη

Στις 7.30 μ.μ. οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας διοργανώνουν μεγάλη αντιφασιστική συναυλία - συγκέντρωση, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Θα μιλήσουν: Ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Πειραιά, και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β' Πειραιά.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους (αλφαβητικά): Ξένια Γαργάλη, Δημήτρη Κανέλλο, Πολυξένη Καράκογλου, Γιώργο Μεράντζα, Περικλή Μπισκίνη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Απόστολο Ρίζο, Διονύση Τσακνή, Drugitiz, Iezekil, RETRO, Tiny Jackal.

Συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση - συναυλία με έργα από τον «Επιτάφιο» του Γ. Ρίτσου διοργανώνουν οι κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, το Σάββατο 6 Μάη στις 6.30 μ.μ., στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, τιμώντας τον Μάη του '36.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν:

Νάσια Αγοραστού, υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Στέλλα Καινουργιάκη, υποψήφια βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, εργαζόμενη.

Ειρήνη Καραμήτρου, υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ).

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

Στο Αιγάλεω

-- Το Σάββατο 6 Μάη στις 19.30 θα μιλήσει σε εκδήλωση που πραγματοποιεί η ΤΟ Νοτιοδυτικής Αθήνας - Περιστερίου στο Αιγάλεω, στην πλατεία Εσταυρωμένου.

Σε εκδήλωση για τη λαϊκή και σχολική στέγη

-- Την Κυριακή 7 Μάη στις 11.30 θα μιλήσει σε εκδήλωση που πραγματοποιεί η ΚΟ Αττικής με θέμα «Λαϊκή στέγη, αντισεισμική προστασία, σχολικές υποδομές vs Κέρδη για funds - τράπεζες, εχθρικό κράτος των κορακιών».

Η εκδήλωση θα γίνει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (Αμφιθέατρο Δ2 «Μ. Εβερτ»).

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους:

  • Γιάννη Αναγνώστου, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αττικής, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθήνας.
  • Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, περιφερειακή σύμβουλο Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθήνας.
  • Αντώνη Καββαδία, τραπεζοϋπάλληλο, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική.
  • Δημήτρη Κουτζή, πολιτικό μηχανικό και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
  • Δανάη Κυλάκου, πρόεδρο του Συλλόγου Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθήνας.
Στην Καλλιθέα

-- Την Τρίτη 9 Μάη, στις 20.00, θα μιλήσει σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Νότιου Τομέα Αθήνας του ΚΚΕ στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα, με κεντρικό σύνθημα: «Μόνοι τους και όλοι μας - ΤΩΡΑ ΚΚΕ - Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!».

Στη συγκέντρωση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι υποψήφιες βουλευτές Νότιου Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ, Ρούλα Ελευθεριάδου και Σεμίνα Διγενή.

Στη Λαμία

Την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 21:00, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Φθιώτιδας. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Nα μη χαθεί ούτε μία ψήφος

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές και εντείνονται οι προσπάθειες των Κομματικών Οργανώσεων για να φτάσει το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται, να αξιοποιηθούν οι υπαρκτές δυνατότητες για την αποφασιστική ενίσχυσή του. Σημαντικό για να επιτευχθούν τα παραπάνω είναι να μη χαθεί ούτε μία ψήφος από τους ετεροδημότες. Χρειάζεται να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί ότι η «κόκκινη» ψήφος τους θα πέσει στην κάλπη. Γι' αυτό, το ΚΚΕ τούς καλεί να οργανώσουν με κάθε μέσο τη μετακίνησή τους και να πάρουν όλα τα απαραίτητα πρακτικά μέτρα (άδειες, εξασφάλιση εισιτηρίων, ομαδικές μετακινήσεις) για να φτάσουν μέχρι το εκλογικό κέντρο και να στηρίξουν το Κόμμα.

Για κάθε πληροφορία και βοήθεια οι ετεροδημότες μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241) καθημερινά στα τηλέφωνα 2105282527 και 2105282535, ώρες 9 π.μ. με 2 μ.μ. και 5 μ.μ. με 9 μ.μ.

Θυμίζουμε ότι για να μην υπάρχουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αυτοί που ζήτησαν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες (ή να διαγραφούν από ετεροδημότες) θα πρέπει να επιβεβαιώσουν πού ψηφίζουν, στην ιστοσελίδα www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis του υπουργείου Εσωτερικών.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ