ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για την παρουσίαση των Θέσεων

Στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του 16ου Συνεδρίου του βρίσκεται πλέον το ΚΚΕ, και οι Κομματικές Οργανώσεις του, μαζί και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, συνεχίζουν το πλατύ άνοιγμα στον ελληνικό λαό και τη νεολαία προκειμένου οι Θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο να φτάσουν παντού, να συζητηθούν, να αποτελέσουν το έναυσμα για την ανάπτυξη πλατιού διαλόγου και γόνιμου προβληματισμού.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και οι συγκεντρώσεις και συσκέψεις που διοργανώνονται από τις Κομματικές και Κνίτικες Οργανώσεις για τη συζήτηση και την ανάλυση των Θέσεων, στις οποίες καλούνται όλοι οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ να συμμετάσχουν για να ενημερωθούν, να καταθέσουν τις απόψεις τους και να ασκήσουν καλοπροαίρετη κριτική.

Ετσι, με αντικείμενο πάντα την παρουσίαση και συζήτηση των Θέσεων, αλλά και την ανάλυση των θέσεων του ΚΚΕ για ιδιαίτερα ζητήματα, όπως οι εργασιακές σχέσεις, η παιδεία κ.ά. από κλαδικές ΚΟΒ προγραμματίζονται εκδηλώσεις:

ΣήμεραΤετάρτη

- Από την Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ., στη Φυσικομαθηματική Σχολή. Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο».

- Από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εύβοιας της ΚΝΕ στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει γλέντι σε ταβέρνα.

- Από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Κοζάνης της ΚΝΕ, στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αύριο Πέμπτη

- Από την Κομματική Οργάνωση Δικηγόρων του ΚΚΕ στις 7.30 μ.μ, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκο.

- Από την Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού Συστήματος του ΚΚΕ στα γραφεία της ΟΤΟΕ (Σίνα και Βησσαρίωνος 9), στις 4.30 μ.μ., με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Από την Αχτίδα Επιστημόνων της ΚΟΘ του ΚΚΕ, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της ΕΣΑΚ (Εγνατία 65).

- Από την ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της (Ταξιαρχών 111).

- Η ΚΟΒ Δήμου Καλλιθέας του ΚΚΕ καλεί σε σύσκεψη τους εργαζόμενους του δήμου, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της, Σιβιτανίδου 45, 2ος όροφος.

- Από τη ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στη Λαμία.

Στις 8 του Δεκέμβρη

- Από την Περιαστική Αχτίδα Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ στην ταβέρνα «ΒΑΓΓΕΛΗΣ» στο Χορτιάτη (συνεστίαση προς τιμήν και για την ενίσχυση του Συνεδρίου).

- Από την Κομματική Οργάνωση Ελληνικού του ΚΚΕ στις 9 μ.μ., στο κέντρο «Κρασάδικο» (συνεστίαση προς τιμήν του Συνεδρίου).

Στις 9 του Δεκέμβρη

- Από την ΚΟ Αγρινίου του ΚΚΕ, στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου (συνεστίαση προς τιμήν του Συνεδρίου).

- Από την ΚΟΒ Παιδείας 5ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της, Πατησίων 280, με ομιλητή τον Νίκο Ζώτο, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του Κόμματος.

- Από την Τομεακή Οργάνωση Βορειοανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ στις 9.30 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή.

Στις 10 του Δεκέμβρη

- Από τις ΚΟ Κυψέλης του ΚΚΕ στην ταβέρνα «Το Αμπελόφυλλο», Σαμοθράκης 3 και Λέλας Καραγιάννη, στις 10.30 το πρωί, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

- Από την ΚΟΒ Πετραλώνων του ΚΚΕ, στις 8.30 μ.μ., στην ταβέρνα «Το Μαυρέλι». Θα χαιρετίσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

- Από την Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στο Κυδάδειο στη Μύρινα (πλατεία ΚΤΕΛ), με ομιλητή τον Γιάννη Σταυρόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Από τις ΚΟ Περιστερίου του ΚΚΕ, στις 10.30 το πρωί, σε αίθουσα της Βιοτεχνικής Εκθεσης του Δήμου Περιστερίου (Δωδεκανήσου και Αγίου Βασιλείου), με ομιλήτρια την Ελένη Κατροδαύλη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

- Από την ΚΟΒ Χολαργού του ΚΚΕ, στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δημαρχείου Χολαργού, με ομιλήτρια την Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Στις 11 του Δεκέμβρη

- Από την ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ στις 6.30 μ.μ., στο παλιό Δημαρχείο στην πλατεία Ηρώων, με ομιλήτρια την Ελένη Κατροδαύλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Από τις ΚΟ Βύρωνα του ΚΚΕ στο κινηματοθέατρο «Λουίζα», στις 6 μ.μ., με ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Από την ΚΟΒ Παιδείας Ζωγράφου του ΚΚΕ στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Ανακρέοντος 60), με ομιλήτρια την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Από τις Κομματικές Οργανώσεις Νέων Λιοσίων (Ιλίου) του ΚΚΕ στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, με ομιλητή τον Μάκη Μαΐλη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

- Από τις ΚΟ Αγίων Αναργύρων του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στα ΚΑΠΗ.

- Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ», με ομιλητή τον Δημήτρη Κρεωνά, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.


Κάλεσμα για ουσιαστική συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο

Απευθύνουν στους εργάτες η Αχτίδα Κατασκευών και η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με αφορμή  τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν, για την παρουσίαση των Θέσεων για το 16ο Συνέδριο 

Κάλεσμα σε όλους τους «συναγωνιστές» της απευθύνει η Αχτίδα Κατασκευών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, να συμμετάσχουν στη σύσκεψη - συζήτηση που διοργανώνει για τις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος για το 16ο Συνέδριο, αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) και να καταθέσουν την πείρα τους από την ενασχόλησή τους στον κλάδο, από τη συμμετοχή τους στους αγώνες και τη δράση.

«Ο προσυνεδριακός διάλογος είναι σε πλήρη εξέλιξη», τονίζεται στο κάλεσμα της Αχτίδας. «Ο διάλογος αναπτύσσεται σε μια περίοδο που στη χώρα μας η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα δέχονται την πιο αντιδραστική αντιλαϊκή επίθεση της τελευταίας 25ετίας. Στον ευρύτερο χώρο των κατασκευών ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αντιδραστική πολιτική που τα δίνει όλα στους εργοδότες. Ζούμε ήδη τις αρνητικές συνέπειες αυτών των επιλογών στις εργασιακές σχέσεις και στα δικαιώματά μας».

Και το κάλεσμα καταλήγει: «η οργάνωση της αντίστασης - αντεπίθεσης, η ανάπτυξη των αγώνων συνδέονται άρρηκτα με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, τον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, την προώθηση της οικοδόμησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Μετώπου. Η υπόθεση αυτή σημαίνει πως οι οργανώσεις του Κόμματος, οι φίλοι του, οι συναγωνιστές που συστρατεύονται στις μάχες και στους αγώνες, θα συμβάλλουν ουσιαστικά - δημιουργικά και στον προσυνεδριακό διάλογο».

Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Τη Δευτέρα, 11/12, θα λάβει χώρα η συγκέντρωση για την παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο που διοργανώνει η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην «Πανηπειρωτική» (Κλεισθένους 15), στις 6 μ.μ., με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Αχτίδα απευθυνόμενη στους εργάτες αναφέρει πως «το ΚΚΕ σε προσκαλεί στη συζήτηση και στη δράση, με ΚΚΕ ισχυρό, να δώσουμε ώθηση στη λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για την οικοδόμηση του λαϊκού μετώπου με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται: «Το 16ο Συνέδριο είναι και δική σου υπόθεση. Ο δρόμος του Μετώπου είναι η δική σου προοπτική, η δική σου πορεία, γιατί θέλει την εργατική τάξη πρωτοπόρα στους λαϊκούς αγώνες, ενωμένη και δυνατή ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και μονοπωλίων».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ