Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάλεσμα για ουσιαστική συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο

Απευθύνουν στους εργάτες η Αχτίδα Κατασκευών και η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με αφορμή  τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν, για την παρουσίαση των Θέσεων για το 16ο Συνέδριο 

Κάλεσμα σε όλους τους «συναγωνιστές» της απευθύνει η Αχτίδα Κατασκευών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, να συμμετάσχουν στη σύσκεψη - συζήτηση που διοργανώνει για τις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος για το 16ο Συνέδριο, αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) και να καταθέσουν την πείρα τους από την ενασχόλησή τους στον κλάδο, από τη συμμετοχή τους στους αγώνες και τη δράση.

«Ο προσυνεδριακός διάλογος είναι σε πλήρη εξέλιξη», τονίζεται στο κάλεσμα της Αχτίδας. «Ο διάλογος αναπτύσσεται σε μια περίοδο που στη χώρα μας η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα δέχονται την πιο αντιδραστική αντιλαϊκή επίθεση της τελευταίας 25ετίας. Στον ευρύτερο χώρο των κατασκευών ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αντιδραστική πολιτική που τα δίνει όλα στους εργοδότες. Ζούμε ήδη τις αρνητικές συνέπειες αυτών των επιλογών στις εργασιακές σχέσεις και στα δικαιώματά μας».

Και το κάλεσμα καταλήγει: «η οργάνωση της αντίστασης - αντεπίθεσης, η ανάπτυξη των αγώνων συνδέονται άρρηκτα με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, τον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, την προώθηση της οικοδόμησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Μετώπου. Η υπόθεση αυτή σημαίνει πως οι οργανώσεις του Κόμματος, οι φίλοι του, οι συναγωνιστές που συστρατεύονται στις μάχες και στους αγώνες, θα συμβάλλουν ουσιαστικά - δημιουργικά και στον προσυνεδριακό διάλογο».

Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Τη Δευτέρα, 11/12, θα λάβει χώρα η συγκέντρωση για την παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο που διοργανώνει η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην «Πανηπειρωτική» (Κλεισθένους 15), στις 6 μ.μ., με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Αχτίδα απευθυνόμενη στους εργάτες αναφέρει πως «το ΚΚΕ σε προσκαλεί στη συζήτηση και στη δράση, με ΚΚΕ ισχυρό, να δώσουμε ώθηση στη λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για την οικοδόμηση του λαϊκού μετώπου με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται: «Το 16ο Συνέδριο είναι και δική σου υπόθεση. Ο δρόμος του Μετώπου είναι η δική σου προοπτική, η δική σου πορεία, γιατί θέλει την εργατική τάξη πρωτοπόρα στους λαϊκούς αγώνες, ενωμένη και δυνατή ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ