ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 6 Νοέμβρη 2022
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Αλληλεγγύη και διεκδίκηση το «αντίδοτο» στην επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να προστατεύσει τον λαό

Ο «Ριζοσπάστης» παρακολούθησε τις περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ στην περιοχή που πλήγηκε από τη νεροποντή στις 15 Οκτώβρη

Τεράστιες ήταν οι καταστροφές την ίδια μέρα και στην Αγία Πελαγία του δήμου Μαλεβιζίου, όπου βρήκαν τον θάνατο δύο άνθρωποι
Τεράστιες ήταν οι καταστροφές την ίδια μέρα και στην Αγία Πελαγία του δήμου Μαλεβιζίου, όπου βρήκαν τον θάνατο δύο άνθρωποι
Η καταστροφική πλημμύρα της 15ης Οκτώβρη στην Κρήτη, που χτύπησε με ιδιαίτερη ένταση τους δήμους Μαλεβιζίου και Σητείας, άφησε πίσω της κυριολεκτικά συντρίμμια. Στη Σητεία οι κάτοικοι είδαν τους κόπους μιας ζωής, σπίτια, αυτοκίνητα να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα, όπως έγινε στην Αγ. Πελαγία Μαλεβιζίου.

Υπολογίζεται ότι 120 - 150 ως επί το πλείστον μικρές επιχειρήσεις στη Σητεία έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και πολλές από αυτές ολοκληρωτική καταστροφή, με σημαντικές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους. Μεγάλες ζημιές καταγράφηκαν επίσης σε σπίτια, ακόμα και στις «επάνω» γειτονιές της πόλης, πέριξ των ποταμών Παντέλη και Βάγκας, ενώ τεράστια είναι η καταστροφή στην αγροτική οδοποιία, σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και μάλιστα ενόψει της έναρξης της περιόδου ελαιοσυγκομιδής.

Ανησυχία προκαλούν οι εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης και στις υπάρχουσες υποδομές απορροής, που έχουν ως αποτέλεσμα η πόλη να είναι ανοχύρωτη μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα, όπως προμηνύεται.

Τέλος, 200 περίπου κάτοικοι, των οποίων τα ΙΧ έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, είναι σε απόγνωση καθώς επιβεβαιώθηκε ότι για τα ιδιωτικά οχήματα δεν υπάρχει καμία δέσμευση αποζημίωσης. Ακόμα και η καταγραφή των οχημάτων από τον δήμο επιβλήθηκε κάτω από τη λαϊκή πίεση με συγκρότηση επιτροπής πολιτών που καταστράφηκαν τα οχήματά τους.

Εμπρακτη αλληλεγγύη του λαού
Εμπρακτη αλληλεγγύη του λαού
Μάλιστα, μέσα σε λίγες μέρες συγκέντρωσαν πάνω από 100 υπογραφές και με παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας, που έγινε στις 26/10, ζήτησαν να τους στηρίξει και να γίνει καταγραφή από τον δήμο, με σκοπό να αναγνωριστεί «επίσημα» ότι έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές έως ολικές καταστροφές τα οχήματά τους.

Μέσα σε αυτό το «σκοτάδι», ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή! Εκατοντάδες Σητειακές και Σητειακοί από την επόμενη κιόλας μέρα έσπευσαν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον για να μη μείνει κανένας μόνος του, ως συνέχεια της μάχης που έδωσαν όλοι μαζί τη μέρα της πλημμύρας, όταν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες εργαζομένων, επαγγελματιών, πυροσβεστών, κάτω από αντίξοες συνθήκες, συνέβαλαν καθοριστικά στο να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή. Ολοι επισήμαιναν ότι αν ήταν μια καθημερινή, με ανοιχτά σχολεία, η Σητεία θα είχε ζήσει εφιαλτικές καταστάσεις που κανείς δεν θέλει να φαντάζεται.

Για ακόμα μια φορά το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των πλημμυρών και καταστροφών σε περιοχές της Κρήτης αναδεικνύει τις διαχρονικά εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, αλλά και την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας.

Θυμός και αγανάκτηση την επόμενη μέρα

Δρόμοι - ποτάμια στο κέντρο της πόλης
Δρόμοι - ποτάμια στο κέντρο της πόλης
Από το πρωί της Κυριακής 16/10 κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τα μέλη της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ Νίκο Μανουσάκη, περιφερειακό σύμβουλο, Σίμο Συμεωνίδη, δημοτικό σύμβουλο Σητείας και Ανδρέα Κοκοσάλη, μέλος του ΓΠ Κρήτης, επισκέφθηκε δεκάδες από τις εμπορικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.

Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με ολική καταστροφή ανέφεραν τις εφιαλτικές στιγμές που βιώνουν, παλεύοντας να επιβιώσουν, ενώ πολλοί Σητειακές και Σητειακοί, επαγγελματίες με τεράστιες ζημιές και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτές τις μικρές επιχειρήσεις, εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, καθώς θα μείνουν χωρίς εισόδημα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα στελέχη του ΚΚΕ συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη κυβέρνησης, Δημοτικού Συμβουλίου, περιφερειακών συμβούλων και φορέων της πόλης, όπου μαζί με τους παρευρισκόμενους πληγέντες έγιναν μάρτυρες μιας κακοπαιγμένης παράστασης, που προσπαθούσε να εκτονώσει τη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση των Σητειακών στον «ρεαλισμό του εφικτού».

Από το κυβερνητικό κλιμάκιο έγινε προσπάθεια να αποδοθεί η τεράστια καταστροφή αποκλειστικά στα «ακραία καιρικά φαινόμενα», σημειώνοντας προκλητικά - ανάμεσα σε άλλα - ότι «δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη από την ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο», ενώ ήδη από την Πέμπτη 13/10 το Κέντρο Επιχειρήσεων Κρήτης είχε δώσει σήμα ετοιμότητας στις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον, το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης την επόμενη μέρα πραγματοποίησε σύσκεψη.

Τα στελέχη κυβέρνησης - Τοπικής Διοίκησης αρκέστηκαν, πέρα από τα λόγια συμπάθειας, σε έναν αόριστο σχεδιασμό, όπου όλα εξαντλούνται στην ατομική ευθύνη των πληγέντων, καλώντας τους επαγγελματίες να συντάξουν μόνοι τους τον «φάκελο τεκμηρίωσης», με τη βοήθεια των λογιστών τους.

Την επόμενη μέρα της καταστροφής
Την επόμενη μέρα της καταστροφής
Μίλησαν για 400.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση στον δήμο, για «υποτίθεται» άμεσες αποκαταστάσεις, με αοριστίες ως προς τα ποσά και το χρονοδιάγραμμα για άλλες υποδομές, με κερασάκι στην τούρτα τα αναμασήματα για «έργα» και «μελέτες» που «είναι ήδη σε εξέλιξη» ή «έχουν κατατεθεί προτάσεις», για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, με δήλωσή τους, τα στελέχη του ΚΚΕ καταδίκασαν την απαράδεκτη και επικίνδυνη στάση του κρατικού μηχανισμού, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα του σητειακού λαού για τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, επίσημη καταγραφή των ζημιών με άμεση αποζημίωση χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μία βδομάδα μετά, τίποτα δεν είχε αλλάξει

Το Σάββατο 22 Οκτώβρη τη Σητεία επισκέφτηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης. Και σ' αυτήν την περιοδεία εκφράστηκε η αγανάκτηση για την «επιλεκτική ανικανότητα» του κρατικού μηχανισμού να δώσει λύσεις ανακούφισης από τις βαριές συνέπειες της καταστροφής. Μαγαζάτορες, βιοπαλαιστές ΕΒΕ, ιδιοκτήτες οχημάτων και κάτοικοι κατήγγειλαν τον εμπαιγμό τους.

Στη σύσκεψη που έγινε την ίδια μέρα με πρωτοβουλία της ΚΟ Σητείας του ΚΚΕ, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Εστίασης, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου, της Ομάδας Γυναικών Σητείας (μέλος ΟΓΕ), άλλων πληγέντων εργαζομένων, επαγγελματιών και κατοίκων ενημέρωσαν ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες ήταν σκέτη κοροϊδία.

Ανθρωποι που περνάνε το χείλος της καταστροφής για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, καλούνται να συντάξουν φακέλους για να αποδείξουν ότι δεν τους απέμεινε τίποτα! Ανέφεραν επίσης ότι γίνονται «μπαλάκι» από υπηρεσία του δήμου Σητείας σε υπηρεσία της Περιφέρειας Λασιθίου, χωρίς ξεκάθαρες απαντήσεις για το πώς πρέπει να κινηθούν ή πού πρέπει να απευθυνθούν.

Ταυτόχρονα, τους εμπαίζουν με αόριστες εξαγγελίες κρατικής αρωγής, αλλά χωρίς καμιά επίσημη ανακοίνωση για το τι θα γίνει με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Και όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μία ήδη δύσκολη περίοδο που η ακρίβεια τους έχει γονατίσει.

Ανέφεραν, επίσης, ότι ήδη μέσα από τους συλλόγους τους, έχουν διατυπώσει αιτήματα για 100% αποζημίωση στις τρέχουσες αξίες εξοπλισμού, πρώτων υλών και εμπορευμάτων, έκτακτη εφάπαξ καταβολή οικονομικής ενίσχυσης, απαλλαγή ασφαλιστικών εισφορών, υποχρεώσεων σε εφορία, «πάγωμα» σε λογαριασμούς ΔΕΗ, τράπεζες κ.τ.λ., οικονομική ενίσχυση και ασφάλιση των εργαζομένων των πληγεισών επιχειρήσεων με ευθύνη του κράτους για όσο διάστημα δεν λειτουργούν.

Ο βουλευτής του Κόμματος στην παρέμβασή του ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Η αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί όλη αυτήν τη βδομάδα στη Σητεία επιβεβαιώνει το σύνθημα που γεννήθηκε σε αντίστοιχες τέτοιες συνθήκες "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό". Αυτό είναι μεγάλη παρακαταθήκη για αξιοποίηση στα επόμενα βήματα που είναι απαραίτητα.

Από περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ
Από περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ
(...) Η πείρα από άλλες καταστροφές αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον ταξικό χαρακτήρα του κράτους, τον άναρχο αντιλαϊκό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Η οικιστική αναρχία, η αυθαίρετη και πυκνή δόμηση, το μπάζωμα εκατοντάδων ρεμάτων, ο περιορισμός των ελεύθερων χώρων είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ενιαίου χωροταξικού σχεδιασμού με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Αποδεικνύεται πως η ανάπτυξη, που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμοι, δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων, του ξενοδοχειακού, εμπορικού και κατασκευαστικού κεφαλαίου.

Αυτοί είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων, των επιλογών της κυβέρνησης, Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, των "αναπτυξιακών" συνεδρίων που έστηναν τα προηγούμενα χρόνια, προσπαθώντας να πείσουν τους Κρητικούς ότι θα γεμίσει η περιοχή από επενδύσεις και χρήμα, ότι θα γίνει απέραντο εργοτάξιο, ενώ στην πράξη θα εξυπηρετούνται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες».

Από τη σύσκεψη μαζικών φορέων και κατοίκων
Από τη σύσκεψη μαζικών φορέων και κατοίκων
Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή

Το ΚΚΕ, τα στελέχη και τα μέλη του βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση και αλληλεγγύη. Κανείς να μην απογοητευθεί και να μην παραιτηθεί, να μην κλείσει το κατάστημά του ή να μεταναστεύσει, να μην απογοητευθεί και να μη χάσει την αξιοπρέπειά του.

Η διασφάλιση ολοκληρωμένης διαχείρισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων για τη συνδυασμένη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και την ουσιαστική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, προϋποθέτουν μια ριζικά διαφορετική διέξοδο.

Μπορούν να διασφαλιστούν μόνο στο έδαφος της κοινωνικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής και του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού, της εργατικής εξουσίας, του σοσιαλισμού.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα οργάνωσης και διεκδίκησης, αγωνιστικής συμπόρευσης παντού! Σήμερα χρειάζεται να διασφαλιστούν η άμεση αποκατάσταση προβλημάτων και η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι πρέπει να ενταθεί η πίεση του λαϊκού παράγοντα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργάνωση της διεκδίκησης, με κοινή δράση των σωματείων, συλλόγων, κατοίκων, χωρίς αναμονή λύσεων από επίδοξους «σωτήρες».

Το ΚΚΕ, οι δυνάμεις του στα κρατικά, περιφερειακά και δημοτικά όργανα και κυρίως μέσα στον λαό θα συνεχίζουν να συμβάλλουν ώστε να δυναμώσει η φωνή των Σητειακών και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα για:

  • Την καταγραφή των ζημιών, επειγόντως, με κρατική ευθύνη, από κλιμάκια των αρμόδιων υπουργείων, για να αποζημιωθούν άμεσα, για το σύνολο των ζημιών και της καταστροφής σε κτίρια, εμπορεύματα, εξοπλισμό, οχήματα, εργαλεία, αγροτικά εφόδια και προϊόντα, όλοι όσοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών.
  • Να δοθούν αποζημιώσεις στο σύνολο των ζημιών σε οικίες των εργαζομένων, αγροτών, ανέργων, φοιτητών που καταστράφηκαν στην πλημμύρα.
  • Να αποζημιωθούν από το κράτος όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τις ζημιές που υπέστησαν αυτά (ιδιωτικά, αγροτικά και επαγγελματικά) στο ύψος της τρέχουσας εμπορικής τους αξίας.
  • Να διασφαλιστεί άμεσα το εισόδημα για τους εργαζόμενους, επαγγελματίες και αγρότες/κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί, στο ύψος του χαμένου εισοδήματος.
  • Να δοθεί άμεσα οικονομική ενίσχυση σε επαγγελματίες, αγρότες και ιδιώτες για την άμεση επιβίωσή τους, την εκκίνηση αποκατάστασης και λειτουργίας των καταστημάτων τους, των οχημάτων τους, αποζημίωση της αγροτικής παραγωγής τους. Οι αποζημιώσεις να είναι στο ύψος της τρέχουσας εμπορικής αξίας των κατεστραμμένων εμπορευμάτων, πάγιου εξοπλισμού, υποδομής κ.τ.λ.
  • Να «παγώσει» η είσπραξη οφειλών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, λογαριασμούς τηλεπικοινωνιών, τραπεζικές υποχρεώσεις κ.ά. για τουλάχιστον 6 μήνες και μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος των πληγέντων. Να καλύψει το κράτος ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ των επαγγελματιών και αγροτών που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και δεν λειτουργεί η επιχείρησή τους, έως την επαναλειτουργία της δραστηριότητάς τους. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ. Απαγόρευση διακοπών στους πληγέντες. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμών.
  • Να χρηματοδοτηθούν κατεπειγόντως τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον δήμο Σητείας στον ποταμό Παντέλη, στη Βάγκα, στο πλαίσιο της συνολικής διευθέτησης της κοίτης, οριοθέτησης των ρεμάτων και των ποταμών, με τις απαραίτητες μελέτες και έργα, μεταξύ των οποίων και αυτά της συγκράτησης φερτών υλικών κ.λπ. Ταυτόχρονα, να εκπονηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για πρόληψη και διαφυγή.
  • Να υπάρξουν έκτακτες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό προς την Περιφέρεια και τον δήμο Σητείας για αποκατάσταση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, άλλων δημόσιων υποδομών, αντλιοστάσια και δίκτυα της ΔΕΥΑ Σητείας, προβλημάτων σε σχολική στέγη, δημοτικών οχημάτων, εξοπλισμού, άμεσα, με συνοπτικές διαδικασίες.
  • Να αυξηθούν ουσιαστικά οι κρατικοί πόροι για αντιπλημμυρική προστασία, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Να προχωρήσει άμεσα η ολοκληρωμένη διαχείριση των λεκανών απορροής, με άμεση και ορθολογική διευθέτηση των υδατορεμάτων, μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη την Κρήτη και με προτεραιότητα στα αστικά κέντρα και τις τουριστικές περιοχές.
  • Να ενισχυθούν το προσωπικό, τα μέσα και η εκπαίδευση των φορέων Πολιτικής Προστασίας, η ουσιαστική ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού.
  • Να καταργηθεί το αντιλαϊκό πλαίσιο χρήσεων γης, που την παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο.
Το ... dejavu μιας πλημμύρας

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ

Οργή και θυμό προκαλεί ότι στον 21ο αιώνα, με τις επιστημονικές ανακαλύψεις και μεθόδους που θα μπορούσαν να προβλέψουν και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που προκαλούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα, απαξιώνονται όλες οι δυνατότητες αυτές ως μη «συμφέρουσες και μη αποδοτικές».

Αποκαλύφθηκε, με έναν τραγικό τρόπο, για άλλη μια φορά μέσα σε τρία χρόνια από τις πλημμύρες του 2019, ότι όταν κριτήριο είναι η αντίληψη που χαρακτηρίζει την πολιτική κόστους - οφέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να υλοποιηθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων και η αντιπλημμυρική προστασία με κριτήριο τη συνδυασμένη κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Οτι τα αναγκαία μέτρα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, οριοθέτησης ρεμάτων, πολεοδομικού σχεδιασμού, πρόληψης κ.ά. διαχρονικά παραμελούνται και παραγκωνίζονται από τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, αφού αυτά τα έργα δεν είναι προτεραιότητα.

Αυτός ήταν και ο κεντρικός άξονας της Ερώτησης που συνυπογράφουν βουλευτές του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και της Επίκαιρης Ερώτησης του Μ. Συντυχάκη προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρ. Τριαντόπουλο.

Αμεση απάντηση σε δύσκολες συνθήκες

Για άλλη μια φορά, η αλληλεγγύη και η κοινή δράση κατοίκων, νέων παιδιών, φοιτητών και μαθητών, εργαζομένων της Σητείας απέναντι στις λάσπες και τα συντρίμμια, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα που γεννήθηκε σε αντίστοιχες συνθήκες «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Μέσα σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες, σωματεία, σύλλογοι, φορείς και ομάδες συγκάλεσαν εσπευσμένα Γενικές Συνελεύσεις, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συσπείρωση και διεκδίκηση των αυτονόητων για τον λαό, αλλά «πλεοναζόντων» για το κράτος και τις τοπικές αρχές, ώστε κανείς συνάδελφος, καμιά οικογένεια να μη μείνουν «ξεκρέμαστοι».

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, η Επιτροπή Αγώνα κατά της Ακρίβειας Σητείας οργάνωσε σύσκεψη με εκπροσώπους μαζικών φορέων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα που από την πρώτη στιγμή διαμορφώθηκαν.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ