ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ 2-1
Ανατροπή ... πρόκρισης με Πάρντο

Αγκαλιά με την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός μετά τη χτεσινή νίκη του με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή (αφού βρέθηκε να χάνει με 1-0) επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την 4η αγωνιστική του ομίλου του.

Ετσι ο Ολυμπιακός, που με τη χτεσινή νίκη ουσιαστικά σφράγισε στη χειρότερη περίπτωση την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, έχει την τύχη στα χέρια του για τον πρώτο στόχο του, που είναι η πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ιδιαίτερα μετά τη βαριά ήττα της Αρσεναλ από τη Μπάγερν με 5-1 στο Μόναχο. Ουσιαστικά χρειάζεται μόλις ένα βαθμό στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Μπάγερν (εκτός) και Αρσεναλ (εντός), ενώ σε κάποια σενάρια προκρίνεται ακόμα και με 2 ήττες.

«Χρυσή» αλλαγή για τους πρωταθλητές Ελλάδας χτες αποτέλεσε ο Πάρντο, αφού παίρνοντας τη θέση του μέτριου Ερνάνι στο 64` κατάφερε να πετύχει τα δύο γκολ στο 65` (πρώτη του επαφή) και στο 90`, και να δώσει την πολύτιμη νίκη.

Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός κάνοντας ένα από τα χειρότερά του πρώτα ημίχρονα (αρκετά νωθρός και χωρίς να κρατάει μπάλα), είδε τη Ντιναμό να προηγείται με τον Χότζιτς (21'), να μην μπορεί να αντιδράσει μέχρι την ανάπαυλα, ενώ στις αρχές της επανάληψης έχασε και πέναλτι με τον Φορτούνη (53`).

Παρά τις ...στραβές που του έτυχαν, μετά το 55` ο Ολυμπιακός, χάρη και στο ανέβασμα του Κασάμι στο χώρο του κέντρου, άρχισε να γίνεται πιο απειλητικός προς την αντίπαλη εστία, κάτι που εντάθηκε και μετά την αποβολή του Πίβοριτς (78`) για τη Ντιναμό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (50` Ντα Κόστα), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (78` Φινμπόγκασον), Φορτούνης, Ερνάνι 64` Πάρντο) , Σεμπά και Ιντέγε.

ΝΤΙΝΑΜΟ: Εντουάρντο, Μάτσελ, Γκονσάλο, Ταραβέλ, Πίβαριτς, Αντολιτς, Μασάντο, Ρογκ, Πιάτσα (78` Σιγκάλι), Φερνάντες, Χότζιτς (56` Ενρίκες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπάγερν 9, Ολυμπιακός 9, Ντιναμό 3, Αρσεναλ 3.

  • Αλλα χτεσινά αποτελέματα: Τσέλσι - Ντιναμό Κιέβο 2-1 , Ρόμα - Μπάγερν Λεβερκούζεν 3-2, Mπαρτσελόνα - ΜΠΑΤΕ 3-0, Mακάμπι Τελ Αβίβ - Πόρτο 1-3, Λυών - Ζενίτ 0-2, Γκενκ - Βαλένθια 1-0.
  • Τα παιχνίδια της Τρίτης: Σεβίλλη - Μάντσεστερ Σίτι 1-3, Γκλάντμπαχ - Γιουβέντους 1-1, Μάντσεστερ Γ. - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-0, Μπενφίκα - Γαλατασαράι 2-1, Αϊντχόφεν - Βόλφσμπουργκ 2-0, Aστάνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0.
EUROCUP
«Κιτρινόμαυρα» χαμόγελα

Από τις τρεις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στη φάση των ομίλων στο Εurocup στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, οι δύο «κιτρινόμαυροι», ΑΕΚ και Αρης, ήταν αυτοί που χαμογέλασαν παίρνοντας τη νίκη επί των αντιπάλων τους, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, που υπέστη ακόμα μια ήττα το τελευταίο διάστημα.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ ανεβάζοντας την απόδοσή της στο β' μέρος κατάφερε να επικρατήσει της Χάποελ Ιερουσαλήμ με 75-74, αυξάνοντας τις ελπίδες πρόκρισης. Η Ενωση είχε μια κακή περίοδο, τη δεύτερη, όταν και βρέθηκε πίσω με 17 π. (45-28) και μια άψογη, την τρίτη, όπου βελτιώνοντας άμυνα και επίθεση έκανε ένα επιμέρους σκορ 26-14 πλησιάζοντας την αντίπαλο (59-54). Στην τέταρτη περίοδο η ΑΕΚ βρίσκοντας λύσεις απ' τα μακρινά σουτ και τις... επελάσεις του Γουόρεν ανέτρεψε το σκηνικό στο τελευταίο δίλεπτο. Στα άλλα ματς: Κράσνι - Γαλατασεράι 72-88, Νινζί - Νεπτούνας 78-82. Η βαθμολογία: Γαλατασεράι 8, Νεπτούνας 6, Νινζί 6, ΑΕΚ 6, Κράσνι 5, Χάποελ 5.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε στο «Νίκος Γκάλης» ο Αρης κόντρα στη Στεάουα, την οποία νίκησε με 70-66, αν και στο ημίχρονο προηγήθηκε με 42-25, παραμένοντας στο ρετιρέ της βαθμολογίας του ομίλου. Τα αμυντικά προβλήματα, τα λάθη στο β' μέρος έδωσαν το δικαίωμα στη ρουμανική ομάδα να αλλάξει το σκηνικό και να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι, με τους γηπεδούχους όμως να γίνονται ξανά ουσιαστικοί στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Το άλλο ματς του ομίλου: Τραμπζοσπόρ - Μπάνβιτ 96-88.

Μια ακόμα ήττα το τελευταίο διάστημα υπέστη ο ΠΑΟΚ, που δεν τα κατάφερε στο Σαράτοφ κόντρα στην Αβτοντορ και γνώρισε την τρίτη του ήττα στον όμιλο με σκορ 90-68, μένοντας αρκετά πίσω στη βαθμολογία του ομίλου. Για τον ίδιο όμιλο είχαμε: Μπεσίκτας - Σζλόνκι 76-67, Λιετούβος - Ζενίτ 65-70. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ζενίτ 8, Σαράτοφ 7, Μπεσίκτας 7, Λιετούβος 5, ΠΑΟΚ 5, Σζλόνκι 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΙΜΟΖ
Να διευρύνει το... σερί

Μετά τις συνεχόμενες επιτυχίες σε Μιλάνο επί της Αρμάνι και Πυλαία επί του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει νικηφόρα σήμερα κόντρα στη Λιμόζ στο ΣΕΦ (21.45 ΕΡΤ) για την 4η αγωνιστική του ομίλου στην Ευρωλίγκα, κάτι που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας (είτε με συγκατοίκους είτε και χωρίς εάν βολέψουν τα αποτελέσματα). Με το παιχνίδι αυτό οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν και το ...ευρωπαϊκό ποδαρικό στο ΣΕΦ αφού στην πρεμιέρα των ομίλων, αν και γηπεδούχοι, αγωνίστηκαν στο Ηράκλειο (με την Τσεντεβίτα) λόγω τιμωρίας ενώ μετά ακολούθησαν δύο αναμετρήσεις εκτός έδρας (Βιτόρια, Μιλάνο).

Η γαλλική ομάδα, με την οποία ο Ολυμπιακός συναντιέται ξανά μετά από 18 χρόνια (σεζόν 1997-98), έχει θεωρητικά τον τίτλο του πιο αδύναμου... κρίκου στον όμιλο των «ερυθρολεύκων», με τον απολογισμό της μέχρι στιγμής να είναι δύο ήττες από Εφές και Λαμποράλ αλλά και μια νίκη - έκπληξη στο Ζάγκρεμπ επί της Τσεντεβίτα. Ισως αυτό το τελευταίο στοιχείο είναι που οδήγησε τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο, να κάνει λόγο για επικίνδυνη ομάδα που εάν «δεν την διαβάσει κάποιος σωστά» κινδυνεύει να το πληρώσει.

Μιλώντας για τη γενικότερη εικόνα και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως ακόμα χρειάζεται χρόνος προκειμένου η ομάδα να είναι πλήρως έτοιμη. Μοναδικός απών απ' την αποστολή του Ολυμπιακού θα είναι ο Χάντερ, που ξανατραυματίστηκε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Για τον ίδιο όμιλο θα παίξουν επίσης σήμερα και Αρμάνι Μιλάνο - Τσεντεβίτα (21.45 Novasports 1), Λαμποράλ - Εφές (21.45 Novasports 3).

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

ΠΟΛΟ: Τα φαβορί επικράτησαν στην 3η αγωνιστική της Α1 ανδρών, απ' την οποία ξεχωρίζει η νίκη του ΠΑΟΚ εκτός έδρας επί της Γλυφάδας μετά από συναρπαστικό παιχνίδι. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Ολυμπιακός - ΝΕ Πατρών 27-2, Παναθηναϊκός - Χίος 8-3, Γλυφάδα - ΠΑΟΚ 15-16, Βουλιαγμένη - Υδραϊκός 7-4, Π. Φάληρο - Εθνικός 9-10.

ΒΟΛΕΪ: Την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα κάνει σήμερα ο Ολυμπιακός, που για το CEV Cup ανδρών αντιμετωπίζει στο Παρνού της Εσθονίας την ομώνυμη τοπική ομάδα (20.30 ώρα Ελλάδας) για τη φάση των 32.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για τον 3ο όμιλο των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2017 η εθνική ανδρών, αφού στον πρώτο αγώνα της έχασε εκτός απ' τη Λετονία με 31-22.

ΕUROPA LEAGUE
Τελευταία ευκαιρία για ΠΑΟΚ, Αστέρα

Την τελευταία ευκαιρία να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης έχουν ουσιαστικά σήμερα ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης αγωνιζόμενοι στην 4η αγωνιστική των ομίλων τους στο Eurocup, με Κρασνοντάρ εκτός (20.00 ΟΤΕ Sports 2) και ΑΠΟΕΛ (22.05 OTE Sports 3) εντός, αντίστοιχα. Από τους δύο σε καλύτερη μοίρα δείχνει να είναι ο Δικέφαλος, ενώ αντίθετα ο Αστέρας έχει πιο δύσκολο έργο.

ΠΑΟΚ: Θέλει να... προσπεράσει

Να κάνει στη Ρωσία αυτό που δεν κατάφερε πριν από 15 μέρες στην Τούμπα θέλει ο ΠΑΟΚ σήμερα με αντίπαλο την Κρασνοντάρ επιδιώκοντας τη νίκη που θα τον κάνει να προσπεράσει στη βαθμολογία τη ρωσική ομάδα και θα του δώσει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Ο τεχνικός του Δικεφάλου, Ιγκόρ Τούντορ, αναμένεται να προβεί σε αλλαγές στη βασική ενδεκάδα, ενώ τραυματίες είναι οι Βίτορ και Λέοβατς. Στο άλλο ματς θα κοντραριστούν Ντόρτμουντ - Καμπάλα (20.00 OTE Sports 3).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Με ανεβασμένη ψυχολογία

Με ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και τη σταθεροποίηση της απόδοσης στα τελευταία παιχνίδια, αλλά με δύσκολο έργο αφού παραμένει στην τελευταία θέση του ομίλου, ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί τον ΑΠΟΕΛ. Στόχος των Αρκάδων είναι το τρίποντο που θα τους αναπτερώσει τις ελπίδες για τη 2η θέση που οδηγεί στον επόμενο γύρο. Από την αποστολή θα λείψει ο τραυματίας Γιαννούλης. Στο άλλο ματς του ομίλου η Σπάρτα θα υποδεχθεί τη Σάλκε (22.05 ΟΤΕ Sports 2).

SUPER LEAGUE
Ψάχνονται στον ΠΑΟ... Δέλλας στο Περιστέρι

Αλλαγή των αρχικών δεδομένων για το θέμα της πρόσληψης τεχνικού στον Παναθηναϊκό υπήρξε χτες το απόγευμα αφού, όπως όλα δείχνουν, η περίπτωση του τεχνικού της Εθνικής ομάδας Κ20 της Σερβίας, Παούνοβιτς, δεν φαίνεται να προχωράει. Αν και αναμενόταν στην Αθήνα χτες προκειμένου να έχει τις τελικές συζητήσεις με τους ανθρώπους της ΠΑΕ, κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε, με κάποια σενάρια να θέλουν την Τενερίφη να έχει μπει σφήνα για την απόκτησή του. Την ίδια ώρα, νέα ονόματα υποψηφίων αρχίζουν και βγαίνουν στο προσκήνιο, με αυτό του Ιταλού πρώην τεχνικού των Ουντινέζε και Ιντερ, Αντρέα Στραματσόνι, να παίζει δυνατά. Οπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι χρέη υπηρεσιακού τεχνικού τόσο στις προπονήσεις της ομάδας όσο και στον προσεχή αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ασκεί ο Αγγλος Στιβ Ρούτερ που ήταν βοηθός του Γιάννη Αναστασίου τα προηγούμενα χρόνια.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και τελικά ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο του Ατρομήτου. Η διοίκηση των Περιστεριωτών συμφώνησε χτες με τον Δέλλα για συνεργασία μέχρι το καλοκαίρι (σε πρώτη φάση) και ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του... Κολοσσού. Μαζί με τον Δέλλα στο Περιστέρι θα μετακομίσουν και οι συνεργάτες του στον πάγκο της ΑΕΚ Β. Μπορμπόκης και Δ. Μπουρουτζίκας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ