ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
Σελ. /40
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΕΝΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
«Δεν ήξερε για τον έλεγχο»...

...λέει ο συνήγορός του Μ. Δημητρακόπουλος

Eurokinissi

«Αδειασε» τον προπονητή του Χρ. Τζέκο ο Ολυμπιονίκης Κ. Κεντέρης, μέσω του συνηγόρου Μ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση του εντολέα του στους εισαγγελείς Σπ. Μουζακίτη και Αθ. Θεοδωροπούλου πως οι δύο αθλητές Κ. Κεντέρης και Κ. Θάνου δε γνώριζαν ότι τους αναζητούσαν για έλεγχο ντόπινγκ.

Ο Κ. Κεντέρης κατέθεσε χτες στους δύο εισαγγελείς που διενεργούν τη μεγάλη έρευνα για επτάμισι ώρες, ενώ κατά την είσοδό του δεν εισήλθε από την κύρια είσοδο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Ο Μ. Δημητρακόπουλος, συνήγορος του Κ. Κεντέρη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι την κρίσιμη μέρα, στις 12 Αυγούστου, όταν μπήκαν στο Ολυμπιακό Χωριό, κανένας δεν ενημέρωσε τους Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου πως τους αναζητούν για έλεγχο ντόπινγκ, παρ' όλο που συνάντησαν πολλούς παράγοντες.

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Μ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι την κρίσιμη ημέρα, 12 Αυγούστου, στις 7.30 με 8.00 το απόγευμα ο Χρ. Τζέκος ενημερώθηκε ότι τους ψάχνουν για έλεγχο ντόπινγκ. Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο αθλητές στην Τροχαία κατέθεσαν ότι έμαθαν πως τους αναζητούν για έλεγχο ντόπινγκ μετά τις 10.30, οπότε και ξεκίνησαν να πάνε με τη μηχανή του προπονητή τους Χρ. Τζέκου.

Την ίδια στιγμή, ο Μ. Δημητρακόπουλος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει καμιά διάσταση μεταξύ των δυο αθλητών και του προπονητή για το θέμα που διερευνούν οι δύο εισαγγελείς! Πρόσθεσε, μάλιστα ότι η αλήθεια για ό,τι συνέβη είναι μία και αυτή θα καταθέσουν οι εντολείς του.

Πολύ φειδωλός σε δηλώσεις ήταν ο Κ. Κεντέρης, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι κατέθεσε για όλα τα πράγματα, όπως τα έχει βιώσει και «για το πώς έχει η κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια».

Οταν ο αθλητής ρωτήθηκε για το χτεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», σύμφωνα με το οποίο φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι αποφασισμένος να μιλήσει για όλα όσα συνέβησαν, ιδίως για το αμφισβητούμενο τροχαίο ατύχημα, αλλά ακόμη και για όσα δεν τον συμφέρουν, ο αθλητής υποστήριξε ότι ο ίδιος δε μίλησε σε καμιά εφημερίδα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε δεν ξέρει αν φιλικά του πρόσωπα εξέφρασαν δικές του απόψεις.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι πρόθεσή του είναι να ξανατρέξει αλλά όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε «δεν ξέρω αν θα τρέξω και πότε». Ο συνήγορος του Κ. Κεντέρη είπε ότι ο εντολέας του δεν αποφεύγει να μιλήσει στους δημοσιογράφους και αυτό θα το πράξει εν ευθέτω χρόνο, ενώ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει περισσότερα λόγω της δικαστικής έρευνας.

Πάντως, ο αθλητής, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεις από τους δύο εισαγγελείς Σπ. Μουζακίτη και Αθ. Θεοδωροπούλου. Ο Κ. Κεντέρης ρωτήθηκε για όσα συνέβησαν από το απόγευμα μέχρι το βράδυ της 12ης Αυγούστου, που οι δύο αθλητές αναζητούνταν από τους αρμόδιους για έλεγχο ντόπινγκ. Επίσης, ρωτήθηκε για το τροχαίο και όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο. Οι εισαγγελείς ρώτησαν στον αθλητή και για τις δραστηριότητες του Χρ. Τζέκου, για τον τρόπο επιχορηγήσεων των αθλητών και προπονητών.


Και εμπλοκή Ρογκ στην υπόθεση Κεντέρη - Θάνου;

Μπορεί οι Αγώνες να τελείωσαν, αλλά απ' ό,τι φαίνεται ο πόλεμος συμφερόντων, που είναι απόλυτα συνυφασμένος με αυτό που κάποιοι προσπάθησαν εντέχνως να το περάσουν σαν γιορτή του αθλητισμού, θα συνεχιστεί. Ενα ακόμη επεισόδιο είχαμε το Σαββατοκύριακο στο σίριαλ των δύο Ελλήνων αθλητών Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου, καθώς και του προπονητή τους Χρ. Τζέκου σχετικά με την αποφυγή του ελέγχου ντόπινγκ την παραμονή της τελετής έναρξης των Αγώνων.

Στο θέμα ενεπλάκησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Β. Σεβαστής, και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ. Ολα ξεκίνησαν έπειτα από τις δηλώσεις του Ελληνα παράγοντα σε τηλεοπτικό σταθμό, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της ΔΟΕ ρωτούσε επίμονα παράγοντες της ΕΟΕ αλλά και τον ίδιο τον Βασίλη Σεβαστή να μάθει τον ακριβή τόπο παραμονής των δύο αθλητών το μεσημέρι της Πέμπτης 12 του Αυγούστου, ενώ του άσκησε και πιέσεις προκειμένου να παρουσιαστούν για έλεγχο ντόπινγκ. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε η αιφνίδια κλήση για αντιντόπινγκ έλεγχο στους δύο αθλητές.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, όταν ενημερώθηκε για το θέμα. Δήλωσε ότι δε γνωρίζει καν τον Βασίλη Σεβαστή και αρνήθηκε ότι πήρε θέση για το θέμα. Παράλληλα, αρνήθηκε ότι μίλησαν τηλεφωνικά. Κάτι τέτοιο βέβαια δε θίχτηκε ποτέ από τον Β. Σεβαστή... «Ποιος είναι ο κ. Σεβαστής; Δεν τον γνωρίζω, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να επισκεφθεί ψυχίατρο για να του εξετάσει τη μνήμη. Γιατί να του τηλεφωνήσω; Δεν παρεμβαίνω στην πολιτική ελέγχου ντόπινγκ της ΔΟΕ. Δεν είμαι εγώ που υποβάλλω σε εξέταση ούρων τους αθλητές. Δεν ασκώ έλεγχο στο εργαστήριο. Υπάρχει Ιατρική Επιτροπή».

Αμέσως μετά ο Β. Σεβαστής πέρασε στην αντεπίθεση αποκαλύπτοντας και συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» το μεσημέρι της 12ης του Αυγούστου. «Δεν είπα ποτέ ότι επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κύριο Ρογκ, άρα η ερώτηση που δημιούργησε την παρεξήγηση είχε τεθεί λάθος. Θέλω να είμαι καλοπροαίρετος και να μην αναφερθώ στους χαρακτηρισμούς του κ. Ρογκ αλλά δεν μπορεί να μη με θυμάται αφού για δέκα λεπτά μιλήσαμε στο ξενοδοχείο "Κάραβελ" με τον ίδιο, παρουσία του εθνικού προπονητή, Οδυσσέα Παπατώλη, και του αρχιάτρου της ΔΟΕ, κ. Σαμάς. Ζήτησε να μάθει πού είναι οι δύο αθλητές και αυτό το γεγονός μου έκανε εντύπωση μια ημέρα πριν την έναρξη των Αγώνων».

«Εγώ ρωτούσα»...

Στο θέμα πήρε θέση και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Λάμπης Νικολάου, ο οποίος με δήλωσή του επιβεβαίωσε το ραντεβού και το απέδωσε σε παρεξήγηση μεταξύ των δύο ανδρών, δηλώνοντας ότι σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 12 του Αυγούστου ήταν και ο ίδιος παρών.

«Η ΕΟΕ δήλωσε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ότι είχε λάβει από τη ΔΟΕ γνωστοποίηση ότι δεν εμφανίστηκαν οι δύο αθλητές και έδινε προθεσμία ως τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ελληνική Επιτροπή να ειδοποιήσει για το πού βρίσκονται οι αθλητές. Οταν εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο ο Β. Σεβαστής τον ρώτησα πού είναι οι αθλητές και μου είπε στη Γερμανία. Αυτό δε μου αρκούσε και του είπα να μου πει ακριβώς πού είναι. Βγαίνοντας έξω ο επίσημος εκπρόσωπος της ΔΟΕ για τον έλεγχο ντόπινγκ, δρ. Σαμάς, του λέω ότι οι αθλητές βρίσκονται στη Γερμανία. Εκείνη την ώρα βγήκε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, και στάθηκε δίπλα μου. Οπως γνωρίζετε, ο κ. Σεβαστής δε γνωρίζει γαλλικά. Οταν άρχισε η συνομιλία εγώ ρωτούσα τον κ. Σεβαστή να μου πει πού ακριβώς βρίσκονται οι αθλητές και προφανώς εκείνος νόμισε ότι έκανε διάλογο με τον κ. Ρογκ».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ