ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Μάρτη 2018 - Κυριακή 1 Απρίλη 2018
Σελ. /40
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η κυβέρνηση καλλιεργεί επικίνδυνο εφησυχασμό για το ρόλο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Ο «Ριζοσπάστης» αναδημοσιεύει συνέντευξη του αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκου Παπαναστάση, μέλους της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, από τη βδομαδιάτικη εφημερίδα των εργαζομένων του νομού Λέσβου «ΝΕΟ ΕΜΠΡΟΣ», με θέμα τις εξελίξεις στο Αιγαίο.

***

-- Ηδη οι ελληνοτουρκικές σχέσεις διαμορφώνονται σ' ένα πλαίσιο βαθμιαίας κλιμάκωσης στις μεταξύ τους σχέσεις. Πώς μπορεί να ερμηνευτεί αυτό;

-- Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από μια σταθερά δυσμενή κλιμάκωση. Η ένταση της τουρκικής επιθετικότητας κυρίως στο Αιγαίο και η άμεση αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την τουρκική ηγεσία προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στο λαό.

Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, ειδικά τις τελευταίες μέρες, κυβέρνηση και αντιπολίτευση λιβανίζουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για τη δήθεν δυνατότητα παροχής, από πλευράς τους, ασφάλειας και σταθερότητας στους λαούς των χωρών - μελών τους. Φτάνουν μάλιστα μέχρι το σημείο να αναρωτιούνται για το τι θα έκανε η Τουρκία, αν δεν ήταν «σύμμαχος» χώρα στο ΝΑΤΟ με την Ελλάδα...

Η στάση αυτή καλλιεργεί τον εφησυχασμό αλλά και την παραπλάνηση του λαού, σχετικά με την πραγματική αιτιολογία της δυσμενούς εξέλιξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που τις καθορίζουν άμεσα οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που συντελούνται στην περιοχή, που εκτείνεται από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα συμμετέχει στο ΝΑΤΟ, κατά συνέπεια στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών και για την Ελλάδα δεν αναγνωρίζει σύνορα. Η αστική τάξη της Ελλάδας δεν είναι αθώα περιστερά.

-- Η σύλληψη και η φυλάκιση των δύο στρατιωτικών στον Εβρο τι σηματοδοτεί για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

-- Προφανώς το γεγονός αυτό είναι ένα απ' τα πολλά και ποικίλα «απόνερα» των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως αυτές πλέον έχουν διαμορφωθεί. Αυτό είναι εμφανές, με τη σκόπιμη μετατροπή ενός συνηθισμένου, σε άλλες συνθήκες, συνοριακού επεισοδίου με άμεση μέχρι τώρα λύση σε επίπεδο τοπικών στρατιωτικών διοικητών, σε ένα σοβαρό διακρατικό πρόβλημα, με τους δύο στρατιωτικούς σε ρόλο πιονιών στη σκακιέρα των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Απ' την άλλη πλευρά, κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική η σημειολογική βαρύτητα του γεγονότος, δεδομένου ότι οι συλληφθέντες αποτελούν στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Είναι απόλυτα κατανοητή η οργή που πλανάται στο χώρο του προσωπικού των ΕΔ εξαιτίας της σύλληψης των συναδέλφων τους. Είναι δικαιολογημένο και απόλυτα κατανοητό το ιδιαίτερα φορτισμένο αίτημά τους, για άμεση απελευθέρωση και επαναπατρισμό τους. Ταυτόχρονα, είναι εύκολα «αναγνώσιμη» και η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τα δίκαια συναισθήματα των στρατιωτικών, απ' τις αληθινές γενεσιουργούς αιτίες αυτής αλλά και παρόμοιων εξελίξεων. Οσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα χνάρια και των προηγούμενων, μπλέκει την Ελλάδα στους ανταγωνισμούς των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της ΕΕ, αλλά και συνασπισμών όπως το ΝΑΤΟ, είναι νομοτελειακά σίγουρο ότι, μαζί με το λαό, θα πληρώνει τεράστιο υλικό αλλά και ηθικό κόστος και το προσωπικό των ΕΔ. Επιπλέον, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής το γεγονός του ρόλου εθνικιστικών και φασιστικών - ναζιστικών μορφωμάτων, όπως της Χρυσής Αυγής. Αυτοί προπαγανδίζουν τον Χίτλερ και τη χούντα του '67. Δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα του λαού.

-- Βρισκόμαστε σε μια ακριτική περιοχή. Ποιες νομίζετε ότι είναι οι παράμετροι της καθημερινότητας του λαού που επηρεάζονται απ' αυτές τις εξελίξεις;

-- Είναι γεγονός ότι η όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε επίπεδα ιδιαίτερα επικίνδυνα, ακόμη και για την ύπαρξη στρατιωτικής εμπλοκής, απασχολεί το λαό και ιδιαίτερα τους ακριτικούς πληθυσμούς.

Το ΚΚΕ στη γεμάτη αγώνες ηρωική πορεία του, στα 100 χρόνια Ιστορίας του, πρωτοστάτησε και θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για την υπεράσπιση της ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Θα συντριβεί κάθε εισβολέας που θα τολμήσει να επιτεθεί στην Ελλάδα. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνουμε ότι δεν θα δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και άλλα αστικά κόμματα. Καμιά ανοχή στην άρχουσα τάξη που συμμετέχει σήμερα στον πόλεμο, με την αποστολή στρατευμάτων μακριά από τα σύνορα και την εκχώρηση στρατιωτικών βάσεων όπως η Σούδα, για την προώθηση των δικών της συμφερόντων, βάζοντας το λαό να χύνει το αίμα του.

Για την επιτυχία όλων των παραπάνω χρειάζεται οργάνωση της λαϊκής πάλης στις πόλεις και τα χωριά, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους.

Επίσης, χρειάζεται ο λαός μας να διεκδικεί και να εξασφαλίσει τη διαβίωσή του, την περίθαλψή του και για τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ο αγώνας που καλείται να δώσει σήμερα ο λαός πρέπει να έχει μόνο ένα στόχο. Την Ελλάδα της ειρήνης και της ευημερίας, χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, τα μέλη της ΚΝΕ και οι φίλοι του ΚΚΕ σ' αυτόν τον αγώνα θα είμαστε μπροστά με ακλόνητη την πίστη ότι η τελική νίκη θα είναι του λαού.

Τζέφρι Πάιατ, «ο ποδηλάτης»;

Οι ΗΠΑ εφαρμόζουν την πολιτική του καρότου και του μαστιγίου για την προώθηση των συμφερόντων τους. Σε αυτό το πλαίσιο είναι ενταγμένη και η συμμετοχή του Αμερικανού πρεσβευτή στον καθιερωμένο 41ο αγώνα ποδηλασίας, «Γύρος Θυσίας», που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι δήμοι Καλαβρύτων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, με αφετηρία την Πάτρα και τερματισμό την Αγία Λαύρα. Χρησιμοποιεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις και δημόσιες σχέσεις, για να συγκαλύψει τα ιμπεριαλιστικά - δολοφονικά χαρακτηριστικά της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Μεγάλες ευθύνες έχουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο δήμαρχος Καλαβρύτων που τον καλοδέχτηκαν.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής τον τελευταίο καιρό επισκέπτεται συχνά την περιοχή της Πελοποννήσου. Στο κέντρο της προσοχής του βρίσκονται δύο στρατιωτικές βάσεις, του Αραξου και της Ανδραβίδας, καθώς και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Τελευταία του επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας με αφορμή την έναρξη της άσκησης «Ηνίοχος», με τη συμμετοχή και άλλων ιμπεριαλιστικών κρατών, ενταγμένη στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για χτύπημα σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ενδιαφέρον των ΗΠΑ εστιάζεται στις παραπάνω βάσεις για μετεγκατάσταση στρατευμάτων, καθώς και αποθήκευση δολοφονικών όπλων, ακόμα και πυρηνικών.

Καμιά εμπιστοσύνη λοιπόν. Είναι επικίνδυνοι. Εξω τώρα η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται μακριά από τα σύνορα. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζονται.

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Οι φαντάροι, οι ναύτες και οι σμηνίτες ανοίγουν τη συζήτηση για τον πόλεμο. Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζουν ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία και άλλοι. Για την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, που δεν μπορούμε παρά να τη δούμε δεμένη με τις επικίνδυνες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπου η Τουρκία προσπαθεί να αναβαθμίσει τη θέση της. Σε αυτήν τη βάση εκδηλώνεται και η αντιπαράθεσή της με την ελληνική αστική τάξη, η οποία διεκδικεί για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλίων μερίδιο από τη μοιρασιά που είναι σε εξέλιξη. Πίσω από το διαγκωνισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αξιωματικής αντιπολίτευσης ΝΔ για το ποιος θα εφησυχάσει και θα παραπλανήσει αποτελεσματικότερα το λαό, κρύβεται ένα επικίνδυνο παζάρι. Παζάρι που μετατρέπει την Ελλάδα σε γιγαντιαία βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Που εντείνει τις πολεμικές προετοιμασίες. Στις εξελίξεις αυτές εντάσσεται και η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών. Για την κράτησή τους στις τουρκικές φυλακές για πάνω από ένα μήνα έχουν βαριά την ευθύνη, εκτός από την Τουρκία, και η ελληνική κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι ενδεικτικό για τις προθέσεις τους ότι τους έχουν μετατρέψει σε «χαρτί» στη βρώμικη παρτίδα που παίζουν. Στο παιχνίδι εσωτερικής προπαγάνδας παίζουν μπάλα και οι πασιφιστές του «Σπάρτακου» και του ΝΑΡ, όσο και οι υστερικές, εθνικιστικές κραυγές των φασιστοειδών. Οι φαντάροι απαντάνε με τη συγκρότηση επιτροπών μέσα στα στρατόπεδα, με την ανάδειξη των προβλημάτων διαβίωσης, με αναφορές και δημοσιεύσεις.

***

«Το τελευταίο διάστημα, παίρνοντας βέβαια φόρα και από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γενικότερα με το Σκοπιανό, το Προσφυγικό αλλά και την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, έχει στηθεί και μέσα στα στρατόπεδα ένα γαϊτανάκι ρατσισμού, αλυτρωτισμού με συνθήματα και ατάκες από ελάχιστους που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα μίσους.

Είναι αυτοί που νομίζουν ότι βρίζοντας χυδαία και τρέφοντας μίσος προς άλλους λαούς, ο "πατριωτισμός" τους παίρνει μπόι. Δεν λένε κουβέντα για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που ξαναχαράζουν τα σύνορα με το αίμα των βαλκανικών λαών 25 χρόνια τώρα; Δεν λένε κουβέντα για το ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα κράτη - μέλη του, ενώ θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Ακόμη κι η πρόσφατη Ιστορία έχει δείξει ότι όπου σιγούν οι κάννες του ΝΑΤΟ, παίρνουν μπροστά οι μηχανές των μονοπωλίων. Κι όπου τα μονοπώλια θέλουν νέα κέρδη, νέες αγορές, νέες πηγές, νέους δρόμους, ξαναπαίρνουν μπροστά τα κανόνια του ΝΑΤΟ.

Αυτοί που βγάζουν τόση βρωμιά και μίσος από το στόμα τους για τα ορφανά προσφυγόπουλα που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, δεν λένε κουβέντα για τους φονιάδες που σταθμεύουν με όλες τις ανέσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις στις βάσεις της Σούδας, του Ακτίου, του Αραξου, της Αλεξανδρούπολης, της Λάρισας κι αλλού.

Διεκδικούμε:

Να απελευθερωθούν και να επαναπατριστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία.

Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.

Εξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να απομονωθούν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής απ' όλους τους φαντάρους.

8ηΕπιλαρχία Αναγνωρίσεως (8 ΕΑΝ), Καλπάκι, Γιάννενα».

***

Οι νεοσύλλεκτοι της Β' ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκαν μέσα Μάρτη στα νέα Κέντρα Υποδοχής, αντιμετώπισαν προβλήματα κυριολεκτικά με το καλημέρα. Τα εισιτήρια, ειδικά για όσους αναγκάζονταν να ταξιδέψουν από Αττική, Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα στην υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως σε Θράκη και νησιά του Αιγαίου, ανάγκασαν τις οικογένειές τους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η κοροϊδία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τις καταστάσεις επιβίβασης με το φτηνότερο και το πιο αργοκίνητο μέσο συνεχίστηκε. Είναι υποχρέωση του υπουργείου να εξασφαλίσει αξιοπρεπή, γρήγορη και δωρεάν μετάβαση σε όλους τους νεοσύλλεκτους που χρειάζεται να ταξιδέψουν για τα Κέντρα Υποδοχής. Αρκετές μονάδες ήταν εντελώς ανέτοιμες να δεχτούν νεοσύλλεκτους. Στα ευτράπελα που καταγράφηκαν ήταν οι ομαδικές μετακομίσεις από θάλαμο σε θάλαμο νύχτα - μέρα μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος και οι ατελείωτες ώρες αναμονής τα πρωινά γιατί δεν υπήρχαν πάντα εκπαιδευτές.

Επικίνδυνες εξελίξεις με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Οι ανταγωνισμοί που συνεχώς μεγαλώνουν ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν μπορεί παρά να δημιουργούν ανησυχία στο λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Εχουν βγει κυριολεκτικά τα μαχαίρια ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα και όλοι διεκδικούν ευνοϊκότερες θέσεις για τα μονοπώλια που εκπροσωπούν. Την πολεμική προετοιμασία τη μαρτυρούν πολλά στοιχεία από όλα τα εμπλεκόμενα στρατόπεδα. Τμήμα αυτών των προετοιμασιών είναι και οι δεσμεύσεις που συνεχώς αναλαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης διεκδικεί την αναβάθμισή της στη μοιρασιά που διεξάγεται ήδη πάνω στα συντρίμμια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Μόνο τον τελευταίο μήνα, έχουμε τις εξής εξελίξεις στη χώρα μας:

  • Διαμορφώνεται μία «μίνι Σούδα» στην καρδιά του Αιγαίο, στη Σύρο. Το λιμάνι και το ναυπηγείο του νησιού προετοιμάζονται για στρατιωτική χρήση από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
  • Οπως αποκάλυψε πρώτο το ΚΚΕ στον ελληνικό λαό, αμερικανικά drones αναμένεται να αρχίσουν να επιχειρούν από βάση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα.
  • Μέσα στο Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2018» στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Συμμετείχαν μαζί με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αντίστοιχες των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας κ.ά. Η άσκηση αποτέλεσε ουσιαστικά «πρόβα πολέμου».

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, τον «εκσυγχρονισμό» της Σούδας, τη συζήτηση για τη μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στον Αραξο ή αλλού, τις περιπολίες ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο κ.ά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταγράφεται ως η πρώτη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που προχωράει σε τέτοια αναβάθμιση των στρατιωτικών υποδομών των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ.

Το τελευταίο διάστημα, η χώρα μας μετατρέπεται σε μία μεγάλη βάση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, σε ένα ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων. Το ίδιο διάστημα, η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης κλιμακώνεται. Τι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με την ανάγκη που υπάρχει για την προστασία της ασφάλειας του ελληνικού λαού και των συνόρων της χώρας; Η πείρα αποδεικνύει ότι ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αντίθετα, αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης, θερμών πολεμικών επεισοδίων.

Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις εντάσσονται στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ. Η ανησυχία που επικρατεί και μέσα στα στρατόπεδα να γίνει συζήτηση και δράση. Με επιστολές, βγαίνοντας στην αναφορά, ιδιαίτερα στα στρατόπεδα της παραμεθορίου, οι φαντάροι να διεκδικήσουν:

  • Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ τώρα.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας.
  • Να επιστρέψουν πίσω όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί που υπηρετούν σε αποστολές των ΝΑΤΟ - ΕΕ εκτός Ελλάδας.
  • Να απελευθερωθούν και να επαναπατριστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων.
Χρυσαυγίτικα γαβγίσματα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες αφού για μια ακόμη φορά έδωσε βήμα για δηλώσεις στους ναζιστές - εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, μετά το τέλος της παρέλασης στις 25 Μάρτη στην Αθήνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με το «γάντι» απέναντι στα κοινωνικά αποβράσματα.

Χέρι χέρι είχαν πάει σε στρατόπεδο στο Καστελόριζο, τους καλούν επανειλημμένα σε ασκήσεις και εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και τώρα, με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τους έδωσαν μικρόφωνο για να κάνουν για μια ακόμα φορά ψευτοπατριωτική άθλια παράσταση. Βρήκαν βήμα τα μαντρόσκυλα του συστήματος και έστειλαν δήθεν μήνυμα στον Τούρκο εισβολέα ότι θα έχει σκληρό και βάναυσο τέλος. Ολος ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι όταν το 1940 επιτέθηκαν οι Ιταλοί φασίστες στην Ελλάδα κι αργότερα οι Γερμανοί ναζί, οι πολιτικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν τους πολέμησαν αλλά συνεργάστηκαν μαζί τους, έγιναν καταδότες των αγωνιστών και κατέσφαξαν μαζί με τους εισβολείς καταχτητές το λαό.

Σήμερα, κάνουν γαργάρα την παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών στη χώρα μας. Καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν ότι εκτός από τη βάση στη Σούδα, στο Ακτιο, οι Αμερικανοί εγκαταστάθηκαν στη Σύρο, έφεραν τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη στη Λάρισα, έχουν πατήσει πόδι στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για τα οποία η Χρυσή Αυγή δεν είπε κουβέντα.

Η ναζιστική συμμορία δεν έβγαλε άχνα όταν ο Αμερικανός πρεσβευτής πήρε από το χεράκι περιφερειάρχες και δημάρχους και τους πήγε στην έδρα του ΝΑΤΟ ούτε όταν κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας επισκέφθηκε τον δήμαρχο Περάματος και συζήτησαν για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Επίσης, έκαναν μούγκα σχετικά με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι το Αιγαίο είναι ενιαίος ΝΑΤΟικός χώρος και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν σύνορα, αλλά ούτε για τα νέα σχέδια του ΝΑΤΟ για νέες βάσεις στην Ελλάδα.

Το σκυλολόι της Χρυσής Αυγής όταν πρόκειται για τους αμερικανοΝΑΤΟικούς «συμμάχους» καταπίνει τη γλώσσα του. Μέχρι εκεί φτάνει ο ξεπουλημένος πατριωτισμός που τους διακρίνει. Απομονώστε τους παντού, όπου εμφανίζονται.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ