ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2022
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022
Εσπασε το φράγμα του 50% και συνεχίζουμε

Στο 52,62% η κάλυψη του συνολικού πλάνου

Ξεπέρασε το 50% η κάλυψη του συνολικού πλάνου για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022 του ΚΚΕ και συγκεκριμένα μετά το 5ο κατά σειρά «κλείσιμο» που έγινε τη Δευτέρα, βρίσκεται στο 52,62%. Με αυτό το αποτέλεσμα να σημειώνεται πριν καλά καλά τελειώσει ο Νοέμβρης, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εντείνουν τις προσπάθειες και το άνοιγμά τους ώστε αυτό το θετικό δείγμα να είναι απλά ο προπομπός για τη μεγάλη επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, για το πιάσιμο όλων των στόχων, για να είναι πολλές χιλιάδες αυτοί που θα ενισχύσουν από το υστέρημά τους το ΚΚΕ.

Μετά το πέμπτο «κλείσιμο» στην κορυφή συνεχίζει η ΚΟ Εξωτερικού με 81,60% αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες της, την ΚΟ Αιγαίου που ακολουθεί με 71,13% συνεχίζοντας ωστόσο τον γοργό βηματισμό και την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 58,07% που προσπαθεί να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό των προπορευόμενων. Ανοδο θέσεων σημείωσε η ΚΟ Αττικής που με 53,44% βρίσκεται πλέον στην 4η θέση, ενώ η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 52,95% διατηρείται στην 5η. Στη μέση της κατάταξης είναι οι ΚΟ Κρήτης με 52% και Κεντρικής Μακεδονίας με 50,25%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Πελοποννήσου με 48,82%, Ηπείρου με 48,20%, Δυτικής Μακεδονίας με 41,72%, Θεσσαλίας με 40,82% και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 38,89%.

Η ΚΝΕ έχει αγγίξει το μισό της πλάνο βρισκόμενη στο 49,61%, η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» έχει καλύψει το πλάνο της κατά 67,79% και η ΚΟΒ του «902» κατά 56,50%.

Ταυτόχρονα με μεγάλο ενδιαφέρον εξελίσσεται η κούρσα κάλυψης των πλάνων και μεταξύ των Τομεακών Οργανώσεων του ΚΚΕ, όπως φαίνεται από την κατάταξη της πρώτης εικοσάδας που δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Νέοι στρατευμένοι συνεισφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ

«Φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας στο 2ο ΜΚ ΤΠ της ΕΛΔΥΚ στέλνουμε το ποσό των 150 ευρώ ως πρώτη δόση μπροστά στην οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας» αναφέρουν με επιστολή τους στο alt.gr νέοι στρατευμένοι, σε μια συγκινητική προσφορά.

Σημειώνουν ακόμη:

«Γνωρίζουμε καλά ότι το ΚΚΕ βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των νέων στρατευμένων, καθώς παλεύει καθημερινά για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης και συνθηκών που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Παράλληλα, παίρνει την πιο ξεκάθαρη θέση για τον πόλεμο σε μια περίοδο μεγάλης πολεμικής προπαρασκευής αλλά και εκδήλωσης πολεμικών εστιών. Αποφεύγοντας να διαλέξει στρατόπεδο εκμεταλλευτών, δηλώνει πως πραγματικός νικητής πρέπει να αναδειχθεί ο λαός κάθε χώρας, οικοδομώντας τη δικιά του εξουσία με ηγέτιδα δύναμη την εργατική τάξη.

Αντίστοιχα αναδεικνύει πως η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ εκθέτει τον λαό μας σε πολλαπλούς κινδύνους, λόγω των ανταγωνισμών στην περιοχή και διεθνώς. Την ίδια ώρα οι στρατιωτικές υποδομές της χώρας μας γίνονται ορμητήριο προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στην προσπάθεια να μοιράσουν ξανά τις αγορές, να ενισχύσουν τον ρόλο τους στις εκάστοτε περιοχές. Στην Κύπρο όπου υπηρετούμε τη θητεία μας είναι νωπές οι μνήμες του κυπριακού λαού για τη στάση του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών ιστορικά για την ανοχή στη διχοτόμηση του νησιού, αλλά και στις μέρες μας, όπου προωθεί σχέδια οριστικής διχοτόμησης προκειμένου να δώσει αντάλλαγμα στην Τουρκία ώστε να διατηρηθεί στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο. Ταυτόχρονα παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον τις "αναμετρήσεις" που δίνει η εργατική τάξη της χώρας μας.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα δίχως να θολώνει τα νερά, χωρίς να βάζει νερό στο κρασί των σύγχρονων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Είμαστε βέβαιοι πως η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί ενίσχυση των αγώνων της τάξης μας, ενίσχυση της πάλης για μια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε Λαμία και Λάρισα

Με πολιτική εκδήλωση στη Λαμία, σήμερα, Τετάρτη 30 Νοέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Ανατ. Στερεά και Εύβοια.

Ολες τις προηγούμενες μέρες, προετοιμάζοντας τη σημερινή πολιτική εκδήλωση και διαδίδοντας το Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, οι Οργανώσεις του Κόμματος στη Φθιώτιδα απευθύνθηκαν πλατιά στους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής, καλώντας να γίνουν η αγανάκτηση και η οργή οργανωμένος αγώνας, πλάι στο ΚΚΕ.

Ιδιαίτερο κάλεσμα συμπόρευσης και παρουσίας στη σημερινή εκδήλωση η ΤΕ Φθιώτιδας απηύθυνε σε όλους όσοι βρέθηκαν μαζί με τους κομμουνιστές σε μια σειρά από μεγάλους αγώνες στην περιοχή όπως στη ΛΑΡΚΟ, στα μπλόκα των αγροτών, στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, των πλημμυροπαθών και των φοιτητών.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα βρεθεί το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στη Λάρισα, όπου θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση που οργανώνουν οι τοπικές Οργανώσεις του Κόμματος, στις 7.30 μ.μ. στο κέντρο «Palladium Larissa».

Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι και μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τον έναν χρόνο από την απώλειά του, με τίτλο: «Μες στα σύρματα κλεισμένοι, μα η καρδιά μας πάντα ορθή» Ο Μίκης Θεοδωράκης την περίοδο της επταετίας (1967-1974).

Το αφιέρωμα πλαισιώνουν εμβληματικές δημιουργίες του Μίκη από τους δίσκους: «18 Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας», «Τα τραγούδια του αγώνα», «Τα τραγούδια του Αντρέα», «Serpico», «Στην Ανατολή».

Συμμετέχουν: Γιώργος Μαγαλιός, Σπύρος Μαγαλιός, Δέσποινα Μαύρου , Φώτης Παπανικολάου, Παναγιώτης Σδράλης, Δέσποινα Σωτηρούλη, Βαγγέλης Τσιμπανούδης. Σε ρόλο αφηγητή και ερμηνευτή ο ηθοποιός Βασίλης Καρμίρης. Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Σδράλης.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org