ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
«Φωτιά» ο Αρης, «ανάσανε» ο ΠΑΟ

Η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης διατήρησε τον Αρη στην κορυφή της βαθμολογίας

Eurokinissi

Η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης διατήρησε τον Αρη στην κορυφή της βαθμολογίας
Η διατήρηση του Αρη στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1 και η πολύτιμη - για πολλούς λόγους - πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού, στη Λαμία, ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν στην 7η αγωνιστική. Στο κατόπι των πρωτοπόρων παραμένουν Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που συνέχισαν επίσης νικηφόρα.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Αρης διεύρυνε το αήττητο σερί του, νικώντας 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης χάρη στο αυτογκόλ του Πασαλίδη στο 55'. Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιούν ένα από τα καλύτερα ξεκινήματά τους στην πρώτη κατηγορία, χάρη στη νέα νίκη τους παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σε μια έδρα όπου τα τελευταία χρόνια είχε κακή παράδοση έμελλε ο Παναθηναϊκός να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 της Λαμίας εκτός έδρας, με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Καρλίτος (8', 60'), ενώ συνολικά εμφανίστηκαν αισθητά βελτιωμένοι σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 20', αλλά ο Διούδης απέκρουσε το πέναλτι του Ρόμανιτς.

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά «φόρτσαρε» στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, με σκόρερ και των δύο γκολ τον Χασάν (65', 73'). Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα απέναντι στη συμπαγή άμυνα των φιλοξενούμενων, τα οποία έλυσαν χάρη στις αλλαγές του Μαρτίνς στο ημίχρονο (Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά). Ειδικά μετά το 60' ανέβασαν ρυθμούς, ενέτειναν την πίεση και εκτός των γκολ είχαν και δύο δοκάρια, με τον Ελ Αραμπί.

Υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού του, Πάμπλο Γκαρσία, που προωθήθηκε από την Κ19 για αντικαταστάτης του Αμπελ Φερέιρα (υπέγραψε στη βραζιλιάνικη Παλμέιρας), ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαίο «διπλό» στο Αγρίνιο με 3-1 επί του Παναιτωλικού. Ο αγώνας όδευε ολοταχώς προς ισοπαλία, με τις δύο ομάδες να είναι στο 1-1 μέχρι και τα τελευταία λεπτά (άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ ο Σβιντέρσκι στο 18' και ισοφάρισε με πέναλτι για τον Παναιτωλικό ο Αριγίμπι στο 54'), στο 89' όμως ο Νινούα «λύτρωσε» την ομάδα του, ενώ στις καθυστερήσεις (95') ο Τσόλακ με εύστοχο πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ και ανέβηκε 2η. Η «Ενωση» αιφνιδιάστηκε από τον ελλιπή αλλά αξιόμαχο ΟΦΗ, που προηγήθηκε με τον Στάρτζεον στο 6', αλλά έφτασε στην ανατροπή με τα γκολ των Νεντελτσιάρου (34') και Σάκχοφ (74'). Η ΑΕΚ συνολικά είχε τον έλεγχο και δημιούργησε ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ, με τους Μαχαίρα, Λιβάγια και Μάνταλο, οι επεμβάσεις όμως του Βάντερμπαν διατήρησαν το άγχος στην «Ενωση» μέχρι και τη λήξη του αγώνα.

Σπουδαίο «διπλό» στο Περιστέρι πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, νικώντας 2-0 τον Ατρόμητο (Ελευθεριάδης 37', Κάργας 70'), ενώ στο θεσσαλικό ντέρμπι Βόλος και ΑΕΛ έμειναν στο 1-1 (Δουβίκας 82' - Πινακάς 50' πέν.).

Η βαθμολογία: Αρης 16, Ολυμπιακός (2) 13, ΑΕΚ (1) 13, ΠΑΟΚ (1) 12, Βόλος 12, Αστέρας Τρίπολης (1) 10, ΠΑΣ Γιάννινα (1) 8, Ατρόμητος 8, Παναθηναϊκός (1) 6, ΟΦΗ 6, Απόλλων Σμύρνης (2) 3, Παναιτωλικός 3, ΑΕΛ (1) 2, Λαμία (1) 1.

Σε παρένθεση οι αγώνες που χρωστάει κάθε ομάδα.

  • Σε εξ αναβολής αγώνα για τη 2η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα τον Απόλλωνα Σμύρνης (17.15 - Novasports 2).
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Αναστάτωση και αντιδράσεις από τα νέα μέτρα

Αναστάτωση και αντιδράσεις σε ομοσπονδίες και σωματεία προκάλεσαν τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού που επιφέρουν την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών σε όλα τα σπορ για ένα μήνα. Αντίθετα, από τα νέα μέτρα εξαιρούνται οι αγώνες των πρωταθλημάτων της Super League και της Basket League καθώς και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, χτες, ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τη ματαίωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 8 Νοέμβρη, στις εγκαταστάσεις του Σχινιά.

Στο μπάσκετ η Ομοσπονδία προχώρησε στην αναστολή όλων των διοργανώσεων (πρωταθλήματα, κύπελλα) που τελούν υπό την αιγίδα της λόγω των νέων μέτρων για τον κορονοϊό (πρωταθλήματα και κύπελλα). Η ΕΟΚ διευκρίνισε πως η αναστολή ισχύει όσο διαρκούν τα νέα μέτρα.

Στο πόλο η Κολυμβητική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την αναβολή της 6ης αγωνιστικής σε Α1 ανδρών και γυναικών. Παράλληλα η Ομοσπονδία κάλεσε τα σωματεία αλλά και τους αρμόδιους φορείς (συνδέσμους διαιτητών - προπονητών) σε τηλεδιάσκεψη για σήμερα 3/11 για τα νέα δεδομένα.

Στη Volleyleague ανδρών η διοργανώτρια αρχή της ΕΣΑΠ έστειλε αίτημα προς το υφυπουργείο Αθλητισμού ζητώντας την εξαίρεση του πρωταθλήματος από τις απαγορεύσεις. Σημειώνεται πως η Λίγκα μετά τα νέα μέτρα επέβαλε στα σωματεία την πραγματοποίηση τεστ κορονοϊού 48 ώρες πριν από τον αγώνα.

ΠΣΑΠ: Ζητά την άμεση έναρξη των Super League 2 και Football League

Με νέα επιστολή του προς τους αρμοδίους της κυβέρνησης ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) ζητά την εξαίρεση από τα μέτρα αναστολής διεξαγωγής των πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση χιλιάδες οικογένειες θα βιώσουν οικονομική καταστροφή. Σημειώνεται πως τα δύο πρωταθλήματα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 Νοέμβρη μετά από αναβολές και μεταθέσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Εξετάσεις στο πλέον δύσκολο τεστ

Τις μεγαλύτερες δοκιμασίες του στον 3ο όμιλο του Champions League αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός: Τις δύο συνεχόμενες αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι, η πρώτη από τις οποίες διεξάγεται απόψε στην Αγγλία για την 3η αγωνιστική (22.00 - Cosmote Sport 2).

Απέναντι στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία είναι όχι απλά φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο αλλά και από τις βασικές υποψήφιες για την κατάκτηση του τροπαίου, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επίγνωση του υψηλότατου βαθμού δυσκολίας της αποστολής τους. Μετά την ήττα 2-0 από την Πόρτο όμως, που τους άφησε 3ους στον όμιλο, είναι υποχρεωμένοι να διεκδικήσουν ό,τι μπορούν πριν από τις αναμετρήσεις με την Πόρτο εντός και τη Μαρσέιγ εκτός έδρας, όπου και θα κριθεί η μάχη για τη 2η θέση και την πρόκριση στους «16».

Στην αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψαν οι Μπουχαλάκης (ξεπέρασε τις ενοχλήσεις), Καμαρά και Σουντανί (αποθεραπεύτηκαν από τον κορονοϊό). Αντίθετα, έμειναν εκτός ο Μπα (λόγω κορονοϊού) και ο Φορτούνης (μετά από απόφαση του Μαρτίνς).

Στο άλλο ματς του ομίλου για την 3η αγωνιστική, η Πόρτο υποδέχεται τη Μαρσέιγ (22.00 - Cosmote Sport 3).

  • Αλλοι αγώνες της βραδιάς: 19.55: Λοκομοτίβ Μόσχας - Ατλέτικο Μαδρίτης (Cosmote Sport 5), Σαχτάρ Ντόνετσκ - Γκλάντμπαχ (Cosmote Sport 8). 22.00: Αταλάντα - Λίβερπουλ (Cosmote Sport 4), Μίντιλαντ - Αγιαξ (Cosmote Sport 9), Σάλτσμπουργκ - Μπάγερν Μονάχου (Cosmote Sport 8), Ρεάλ Μαδρίτης - Ιντερ (Cosmote Sport 7).
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
ΒASKET LEAGUE
Την έκπληξη το Μεσολόγγι

Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη του νεοφώτιστου Μεσολογγίου στη Ρόδο που επικρατώντας του Κολοσσού με 77-66 έκανε το 2 στα 2 ξεχώρισε από τα παιχνίδια που έγιναν στην κουτσουρεμένη 2η αγωνιστική της Basket League. Στη δεύτερη επιτυχία τους έφθασαν ΑΕΚ και Περιστέρι μετά τις νίκες τους επί της Λάρισας εντός με 87-68 και του Ιωνικού Νικαίας εκτός με 80-75, αντίστοιχα. Για αύριο 4/11 ορίστηκε ο αγώνας Αρη - Ηρακλή ενώ αναβλήθηκαν τα ματς Προμηθέα - Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ - Λαυρίου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στους Πατρινούς και στην ομάδα του Λαυρίου.

ΠΟΛΟ
Στη Βουλιαγμένη το επεισοδιακό ντέρμπι

Η Βουλιαγμένη κράτησε το αήττητό της στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης στον Λαιμό με 10-7 για την 5η αγωνιστική, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με αρκετή ένταση και νεύρα εντός και εκτός πισίνας. Συνολικά υπήρξαν 36 αποβολές, δύο εκ των οποίων χωρίς αντικατάσταση λόγω αντιαθλητικών χτυπημάτων. Ο Απόλλωνας υποχρεώθηκε να παίξει τα τελευταία λεπτά με δύο παίκτες λιγότερους λόγω κόκκινης κάρτας στους Μοσκόφ και Δερμιτζάκη, ενώ αποβλήθηκε και ο τεχνικός της Βουλιαγμένης, Χρβόγε Κόλιανιν. Στην αγωνιστική ξεχώρισε και η ιστορική πρώτη νίκη της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία.

Αλλα αποτελέσματα: Ολυμπιακός - Πανιώνιος 17-5, ΑΕΚ - Χανιά 10-8, ΓΣ Περιστερίου - Γλυφάδα 11-7, ΝΟ Χίου - Εθνικός 11-8, Παλαιό Φάληρο - Υδραϊκός 14-15, ΟΥΚ Βόλου - ΠΑΟΚ (αναβολή).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βουλιαγμένη 15, ΓΣ Περιστερίου 13, Ολυμπιακός 12, Υδραϊκός 12, Απόλλων Σμύρνης 9, ΝΟ Χανίων 9, Πανιώνιος 6, ΝΟ Χίου 6, ΠΑΟΚ 4, ΑΕΚ 4, ΑΝΟ Γλυφάδας 3, Εθνικός 3, ΟΥΚ Βόλου 3, Παλαιό Φάληρο 1.

VOLLEY LEAGUE
Εύκολα τα φαβορί

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Ζηρίνειο νικώντας την Κηφισιά με 3-0 σετ (23-25, 25-27, 24-26) για τη 2η αγωνιστική και έκανε το 2 στα 2. Τις νίκες πήραν επίσης ο Ολυμπιακός στου Ρέντη επί του Φίλιππου Βέροιας με 3-0 (25-13, 25-11, 25-20) και ο Φοίνικας Σύρου εκτός επί του Μίλωνα με το ίδιο σκορ (17-25, 15-25, 19-25). Αναβλήθηκε ο αγώνας ΠΑΟΚ - ΟΦΗ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 6, Φοίνικας Σύρου 6, Παναθηναϊκός 3, ΠΑΟΚ 3, Κηφισιά 0, Φίλιππος Βέροιας 0, Μίλων 0, ΟΦΗ 0.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Αναβολή στους αγώνες της Εθνικής ανδρών

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ανέβαλε τις αναμετρήσεις της Εθνικής ανδρών για τα προκριματικά του ΕURO 2020 με αντιπάλους τη Σερβία και τη Γαλλία λόγω του κρούσματος κορονοϊού σε παίκτη της Εθνικής.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ