ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ 0-0
Ξανά «όρθια» και σε τροχιά πρόκρισης

Μένοντας για δεύτερο αγώνα «όρθια» απέναντι στην Μίλαν, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 0-0 με την ιταλική ομάδα για την 4η αγωνιστική του ομίλου της στο Europa League. Το αποτέλεσμα διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της ελληνικής ομάδας για πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς κρατάει την τύχη στα χέρια της στις δύο εναπομείνασες αναμετρήσεις με Ριέκα, εντός έδρας, και Αούστρια Βιέννης εκτός. Παράλληλα, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τη βαθμολογία του ομίλου η ΑΕΚ παραμένει και στο κυνήγι της πρωτιάς, αν και για κάτι τέτοιο θα χρειαστεί και συνδυσμό αποτελεσμάτων στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Στο χτεσινό παιχνίδι, παρά τη σπουδαία σημασία που έχει για πολλούς λόγους η ισοπαλία, τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν ακόμα καλύτερα για την «Ενωση», αν οι παίκτες της αποδεικνύονταν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ κυριάρχησε, καθώς εκμεταλλεύτηκε άριστα το χώρο που της έδωσε η Μίλαν, ήταν πιο δραστήρια και με περισσότερες πρωτοβουλίες από τους αντιπάλους της, ενώ στα «μετόπισθεν» δεν κινδύνευσε, χάρη στην άψογη αμυντική της λειτουργία. Με την πίεση ψηλά, μάλιστα, κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες, με πιο αξιόλογες αυτές των Αραούχο (14'), Χριστοδολόπουλου (φάουλ, 21') και Γκάλο (45').

Στην επανάληψη η ΑΕΚ έχασε μια ακόμη ευκαιρία με τον Βράνιες, στη συνέχεια όμως το σκηνικό άλλαξε, αφού η υποχώρηση της ελληνικής ομάδας έδωσε το δικαίωμα στην Μίλαν να γίνει πλέον πιο πιεστική επιθετικά (κυρίως από τα αριστερά) και να δημιουργήσει ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Μοντολίβιο στο 57'. Στο τελευταίο 20λεπτο η «Ενωση» κατάφερε να ισορροπήσει ξανά το παιχνίδι, ελέγχοντας καλύτερα το χώρο του κέντρου και θωρακίζοντας την αμυντική γραμμή, ενώ παράλληλα ανέβασε την πίεση στην επίθεση, υποχρεώνοντας την Μίλαν να ρίξει τους ρυθμούς της και να οπισθοχωρήσει.

Η δεύτερη συνεχόμενη πολύτιμη ισοπαλία με την Μίλαν διατήρησε την ΑΕΚ σε τροχιά πρόκρισης

Eurokinissi

Η δεύτερη συνεχόμενη πολύτιμη ισοπαλία με την Μίλαν διατήρησε την ΑΕΚ σε τροχιά πρόκρισης
ΑEK: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπακασέτας (66' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (79' Γιακουμάκης).

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Μουζάκιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Λοκατέλι (67' Κεσιέ), Μοντολίβο, Μπορίνι, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Τσαλχάνογλου, Αντρέ Σίλβα (81' Κάλινιτς), Κουτρόνε (46' Σούσο).

  • Στο άλλο ματς του ομίλου η Αούστρια Βιέννης, ανατρέποντας τα προγνωστικά, πήρε σπουδαία νίκη επί της Ριέκα στην Κροατία με 4-1 και ταυτόχρονα μια άτυπη «εκδίκηση» για την ήττα της από την κροατική ομάδα στη Βιέννη. Ετσι μπήκε κι αυτή γερά στο κυνήγι της πρόκρισης, απειλώντας ουσιαστικά την ΑΕΚ.
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μίλαν 8, ΑΕΚ 6, Αούστρια Βιέννης 4, Ριέκα 3.
Επεισόδια στα Πευκάκια

Τρεις ώρες πριν τον αγώνα έγιναν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και της Μίλαν, μεταξύ των σταθμών «Πευκάκια» και «Περισσός» του ΗΣΑΠ. Περίπου 80 οπαδοί της Μίλαν, οι οποίοι αποκόπηκαν απ τον κύριο όγκο των οπαδών στο Καλλιμάρμαρο, μετακινήθηκαν μόνοι τους με το τρένο. Αποτέλεσμα ήταν να συναντηθούν με οπαδούς της ΑΕΚ στο σταθμό του ηλεκτρικού στα Πευκάκια και να υπάρξουν συμπλοκές με τραυματίες και υλικές ζημιές. Για αρκετή ώρα σταμάτησε η κίνηση των τρένων στο σημείο των συμπλοκών.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Δοκιμάζεται το αήττητο

Με τον αέρα της κορυφής και του απόλυτου των νικών μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα, τα οποία αμφότερα μοιράζεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε στη Βαρκελώνη την Μπαρτσελόνα (22.00 - Νοvasports 2) για την 5η αγωνιστική. Παρά το κακό ξεκίνημα των «Μπλαουγκράνα» (1 νίκη - 3 ήττες), η αναμέτρηση θεωρείται γερό τεστ για την ελληνική ομάδα και η μεγαλύτερη έως τώρα πρόκληση για τη διατήρηση του αήττητου, μετά τους επίσης δύσκολους αλλά και νικηφόρους αγώνες κόντρα σε Μπασκόνια, Μάλαγα, Κίμκι και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος. Οπως εξήγησε, η Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή μοιάζει με πληγωμένο θηρίο, κάτι που την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη. «Η αποστολή μας ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολη και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με αυτά τα δεδομένα. Πρέπει να είμαστε πολύ έτοιμοι για μια Μπαρτσελόνα που θα προσπαθήσει να αντιδράσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά πλάνα, ο Γ. Σφαιρόπουλος εστίασε στην ανάγκη για έλεγχο του ρυθμού καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα. Από την αποστολή θα απουσιάσει και πάλι ο τραυματίας Βασίλης Σπανούλης, ενώ αμφίβολος είναι ο Μάντζαρης. Αντίθετα, το «παρών» θα δώσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα, ο Καναδός Κάιλ Γουίλτζερ (γιος του παλιού παίκτη του Αρη).

  • Αλλα σημερινά παιχνίδια: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζαλγκίρις Κάουνας (19.00 - Novasports 2), Eφές - Μάλαγα (19.30 - Νovasports 1).
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΠΑΟ 85-84
Επαιξε... με τη φωτιά και κάηκε

Μια μεγάλη ευκαιρία να ανέβει βαθμολογικά έχασε χτες στη Χώρα των Βάσκων ο Παναθηναϊκός, ο οποίος για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας ηττήθηκε από την Μπασκόνια με 85-84, αυτοκτονώντας στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ετσι, πλέον, με απολογισμό 2 νίκες - 3 ήττες, οι «πράσινοι» παραμένουν στα χαμηλά της βαθμολογίας, ενώ η Μπασκόνια έκανε σεφτέ στις νίκες μετά από τέσσερις αποτυχίες ξεκολλώντας από την τελευταία θέση. Στο χτεσινό παιχνίδι οι «πράσινοι» πλήρωσαν την αδυναμία τους να κλειδώσουν τη νίκη στην επανάληψη, όταν και είχαν το πάνω χέρι, αλλά η ολιγωρία και τα λάθη στα τελευταία κρίσιμα λεπτά έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή. Μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, όπου το ματς ήταν μοιρασμένο (27-24 στο 10', 47-45 ημίχρονο), ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία αφού βελτιώθηκε αμυντικά και επιθετικά έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Καλάθη και Παππά. Αποτέλεσμα ήταν να διατηρήσει τη διαφορά στο σκορ με τη λήξη της τρίτης περιόδου (63-67), την οποία αύξησε στις αρχές της 4ης περιόδου (72-65). Ωστόσο από κει και έπειτα η Μπασκόνια, εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά λάθη της ελληνικής ομάδας και με μπροστάρηδες τους Γκρέιντζερ και Πουαριέ επιθετικά, επανήλθε στο παιχνίδι κάνοντάς το ντέρμπι στο τελευταίο πεντάλεπτο (74-74). Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» ανέκαμψαν προσωρινά χάρη στον Νίκο Παππά, που πέτυχε καθοριστικούς πόντους δίνοντας εκ νέου διαφορά (78-83), οι αδυναμίες τους έδωσαν το δικαίωμα στην Μπασκόνια να κάνει και πάλι ανατροπή φθάνοντας στη νίκη.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Τίμα 9, Βόιτμαν 2, Μαλμάνις 2, Χουέρτας 2, Μπομπουά 15 (2), Τζάνινγκ 12 (2), Ντιόπ, Γκρέιντζερ 20 (1/5 δίποντα, 6/7 τρίποντα), Πουαριέ 8, Σενγκέλια 15, Γκαρίνο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 15, Ρίβερς 12, Παππάς 22, Ντένμον 2, Γκιστ 16, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 3 (1), Γκάμπριελ, Ογκαστ, Λοτζέσκι, Καλάθης 14.

  • Αλλα χτεσινά αποτελέσματα: Ερυθρός Αστέρας - Μπάμπεργκ 69-75, Φενέρ - Βαλένθια 79-66.
ΠΟΛΟ
Αυλαία με ντέρμπι στον Πειραιά

Η πρώτη φετινή κόντρα των δύο φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών, Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης, στο κολυμβητήριο του Πειραιά (16.00 - ΕΡΤ), ανοίγει σήμερα την αυλαία της 4ης αγωνιστικής και φυσικά συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρόγραμμα. Το κυρίως μέρος της αγωνιστικής θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο. Η πρώτη αναμέτρηση βρίσκει τα δύο φαβορί να «συγκατοικούν» στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί και με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με το απόλυτο των νικών σε 3 αγώνες. Ετσι, ο στόχος της απόσπασης στη βαθμολογία αποτελεί σημαντικό δέλεαρ για τους δύο αντιπάλους, προκειμένου να κυνηγήσουν τη νίκη σήμερα.

Οι κληρώσεις για το Κύπελλο

Την ερχόμενη Τετάρτη 8 Νοέμβρη, στις 12.00, στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις της α' προκριματικής φάσης των Κυπέλλων υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών. Στους άνδρες, όπου οι νοκ άουτ αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 14 Δεκέμβρη, συμμετέχουν οι 12 ομάδες της Α1 και άλλες τρεις από την Α2 (ΝΟ Πατρών, Νηρέας Χαλανδρίου και ΟΦΘ). Οι αγώνες της δεύτερης, επίσης νοκ άουτ φάσης, θα διεξαχθούν στις 21 Φλεβάρη 2018, ενώ το φάιναλ φορ στις 9 και 10 Μάρτη 2018. Στις γυναίκες, όπου η διοργάνωση θεσπίζεται για πρώτη φορά φέτος, στην προκριματική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στις 7 Μάρτη 2018, συμμετέχουν οι 8 ομάδες της Α1.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Με την αναμέτρηση Πανελληνίου - ΠΑΟΚ (17.15 ΕΡΤ2) ανοίγει σήμερα η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στην Premier ανδρών στο χάντμπολ. Οι ουραγοί και χωρίς βαθμό μέχρι τώρα γηπεδούχοι θα υποδεχθούν τον «δικέφαλο» θέλοντας να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη, για τους «ασπρόμαυρους» ο στόχος της παρουσίας στην κορυφή (τώρα είναι 2οι μαζί με τον Ολυμπιακό) δεν επιτρέπει την παραμικρή απώλεια. Το κυρίως μέρος του προγράμματος της 5ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί αύριο, Σάββατο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Συμφωνία ΕΠΟ - Λίγκας για τις άδειες

Σε συμφωνία κατέληξαν ΕΠΟ και Super League σχετικά με το επίμαχο ζήτημα που αφορούσε την ανάκληση αδειών των ΠΑΕ εν μέσω της αγωνιστικής σεζόν. Οπως ορίζεται από το άρθρο 14 του κανονισμού, αν μια ΠΑΕ δε συνεχίσει να πληροί οποιαδήποτε από τις προϋποθέσεις για την έκδοση της άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα, η άδεια ανακαλείται. Από μεριάς Λίγκας υπήρξε αίτημα να παύσει να ισχύει αυτό, ώστε να μην προκύπτει ανισορροπία ανάμεσα στις ομάδες. Το αίτημα έγινε τελικά δεκτό απ την ΕΠΟ, όπως επισημοποιήθηκε σε σχετική συνάντηση των δύο πλευρών.

  • Με απαγόρευση εισόδου για ένα μήνα στους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο 5.000 ευρώ τιμωρήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ανάλογου ύψους χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε και στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.
  • Με πρόστιμο 11.000 και 8.000 ευρώ αντίστοιχα τιμωρήθηκαν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ Πανιώνιoς, για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στο πλαίσιο των αναμετρήσεων της 9ης αγωνιστικής.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ