ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2010
Σελ. /32
Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο της αντίστασης

Απόσπασμα από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα χτες στη Λαμία

Στη πλατεία Πάρκου έγινε χτες το βράδυ η κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Λαμία. Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρέτισαν ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων και ο Τάσος Χρονάς, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

Μην πιστεύεις όσα λένε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αν πάρουν την ψήφο σου είναι σα να εγκρίνεις όσα άγρια και βάρβαρα μέτρα έχουν πάρει σε βάρος σου. Είναι σα να εγκρίνεις τα χειρότερα που σου ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αν το βράδυ των εκλογών υψωθεί στη Στερεά και στη Φθιώτιδα το πράσινο σημαιάκι του ΠΑΣΟΚ του Κλέαρχου Περγαντά, θα πανηγυρίσουν οι τραπεζίτες και μεγαλοβιομήχανοι της Στερεάς κι όχι ο λαός της Στερεάς. Ο Περγαντάς θα βάλει πλάτη για να περάσει το μνημόνιο, τα αντιλαϊκά μέτρα, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία στη Στερεά.

Αν το βράδυ των εκλογών υψωθεί το γαλάζιο σημαιάκι της ΝΔ, μη νομίσετε ότι θα είναι καλύτερα για το λαό τα πράγματα. Η ΝΔ δημαγωγεί όταν λέει ότι είναι κατά του μνημονίου επειδή δεν το ψήφισε, ενώ δηλώνει ότι θα το σεβαστεί. Είναι με τα μπούνια με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι υποψήφιοί της αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνιο θα εφαρμόσουν εάν εκλεγούν.

Ταυτόχρονα, πρέπει να τιμωρηθεί και το αντιδραστικό κόμμα του Καρατζαφέρη για τον βρώμικο και ύποπτο ρόλο του στο πολιτικό σκηνικό. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι κόμμα λαγός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του αναθέτουν ειδικοί μηχανισμοί αποστολές. Είναι γεμάτο εθνικιστικό, ρατσιστικό μίσος. Ψήφισε και με τα δύο χέρια το μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ και τώρα εμφανίζεται στη Στερεά με τον υποψήφιό του σαν μετανοούσα Μαγδαληνή, χαρακτηριστικό όλων των οπαδών του Γκαίμπελς.

Ο λαός και η νεολαία της περιοχής δεν πρέπει να δώσει καμιά εμπιστοσύνη στους υποψήφιους από το χώρο του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλήρως αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι, όπως φάνηκε και από τα μασκαριλίκια τους για τις καρέκλες και τις υποψηφιότητες σε όλη την Ελλάδα. Και να σκεφτείτε ότι είναι όλοι αυτοί που κλαίγονται ότι θέλουν να «ενώσουν την αριστερά», αυτοί που δεν μπορούν να ενώσουν ούτε τις συνιστώσες τους, ούτε καν τα στελέχη τους. Ας βγάλουν συμπεράσματα όσοι είναι ή αισθάνονται ακόμα αριστεροί.

Ειδικά στη Στερεά και στη Φθιώτιδα ο λαός και η νεολαία πρέπει να τους δώσει ένα καλό μάθημα. Και αυτό αφορά και τους 2 συνδυασμούς του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τυχοδιώκτες πολιτικά, που δεν έχουν ιερό και όσιο, καμία πλέον σχέση με τις αξίες και τα ιδανικά που έδωσαν και τη ζωή τους οι πατεράδες και οι παππούδες μας, με τα ιδανικά και τις αξίες των σημερινών ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης, με τα οράματα, αλλά και τους ρεαλιστικούς στόχους για ριζική αλλαγή της κοινωνίας, για ανατροπή της καπιταλιστικής διαχείρισης. Δεν αναφερόμαστε στους αγνούς αγωνιστές και κάποιους νέους που παρασύρονται από συνθήματα και κάποιες γνωριμίες, αλλά σε αυτούς που ηγούνται με ιδιοτέλεια αυτής της τυχοδιωκτικής πολιτικής ενσωμάτωσης και χειραγώγησης του ριζοσπαστισμού, είτε τώρα παριστάνουν τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ όπως ο Μαριάς, είτε τους άλλους που βάζουν στο βιογραφικό τους την ένδειξη «πρώην ΚΚΕ».

Την Κυριακή υπερψηφίζουμε μαζικά τους συνδυασμούς της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που στηρίζει το Κόμμα μας.

-- Τον Γιώργο Μαρίνο για περιφερειάρχη Στερεάς με αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας τον Τάσο Χρονά.

-- Τον Κώστα Μπασδέκη για δήμαρχο Λαμίας.

-- Και όλους τους συνδυασμούς με επικεφαλής άξιους αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ σε όλο το νομό.

Αυτές τις 5 μέρες να κάνουμε τη νύχτα - μέρα. Να μην αφήσουμε κανένα σπίτι όπου να μην πάει το ψηφοδέλτιο της αντίστασης, του αγώνα, της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ
Ο Γ. Δημαράς αυτοπροσδιορίζεται

«

ΠΑΣΟΚ ήμουνα». Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Δημαράς στο ΣΚΑΪ 100,3 στον κύκλο διαλόγου που άνοιξε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Αλαφούζου με τους υποψηφίους στις τοπικές εκλογές. «Οταν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει στη Βουλή ότι πήραμε μέτρα σκληρά και άδικα, εγώ δέχθηκα έναν πυροβολισμό. Να διορθώσει αυτά τα μέτρα», είπε. Επομένως, και ο Γ. Δημαράς όπως και ο Α. Μητρόπουλος θέλουν ψήφους να διορθώσουν το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή θέλουν ψήφους για το «δικό τους» ΠΑΣΟΚ και όχι ψήφους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Για το «παρών» στο μνημόνιο εξήγησε ότι ο κανονισμός της Βουλής επιτρέπει τρεις επιλογές. «"Ναι, όχι και παρών". «Αν ψήφιζα "όχι" στο μνημόνιο τότε θα με συνυπολογίζανε με ΚΚΕ και ΝΔ». Εδώ κάνει και τη γνωστή λαθροχειρία του ΠΑΣΟΚ της ταύτισης του ΚΚΕ με τη ΝΔ, ενώ ξέρει ότι η πολιτική του ΚΚΕ και η δράση του εναντιώνεται στη ΝΔ όπως και στο ΠΑΣΟΚ.

«Και στην πολιτική Σημίτη ΠΑΣΟΚ ήμουνα ενιστάμενος, δεν έβρισα όμως ποτέ το ΠΑΣΟΚ ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚ που δεν με εκφράζει». «Η θέση του περιφερειάρχη έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά όχι μόνο αυτοδιοικητικά», πρόσθεσε. Αρα θα πορευτεί με πολιτική «καλού ΠΑΣΟΚ», δηλαδή ΠΑΣΟΚ.

Για το τι θα έπρεπε να κάνει ο πρωθυπουργός στις 8 Οκτώβρη, δήλωσε ότι «αν τα πράγματα ήταν χειρότερα την επομένη των εκλογών θα έπρεπε να βγει ο Παπανδρέου να πει "αυτά μας λέγανε ότι υπήρχανε αυτά βρήκαμε" και να πηγαίναμε σε εκλογές». «Θα έπρεπε να μιλήσουμε για λαϊκή νομιμοποίηση, όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό», είπε. Και γιατί δεν το έθετε τότε το ζήτημα αλλά το θέτει τώρα; Για καμουφλάζ ως προς το ρόλο του συνδυασμού του να πάει ψήφους στο ΠΑΣΟΚ. Μήπως δεν ήξερε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στο οποίο αναφέρονται όλα τα έως τώρα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση; Το ήξερε. Μήπως δεν καταλάβαινε με ποιο πρόγραμμα διεκδικούσε την ψήφο του λαού στις εκλογές; Το καταλάβαινε και τότε, αλλά το έκρυβε. Με όλα τα παραπάνω που ο ίδιος είπε δημόσια, αποκαλύπτει αυτό που κατ' επανάληψη έχει πει και έχει κάνει. Οτι είναι ΠΑΣΟΚ και όταν λέει ότι φεύγει δεν το εννοεί. Γι' αυτό και ξαναεπιστρέφει, όπως και το 2002 που εκλέχτηκε με το ΔΗΚΚΙ στο δήμο της Αθήνας, αλλά το 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε, αλλά κράτησε και τη θέση του δημοτικού συμβούλου αν και ανήκε στο ΔΗΚΚΙ. Πήρε δηλαδή τις ψήφους του ΔΗΚΚΙ και τους πήγε στο ΠΑΣΟΚ. Ποιος μπορεί να τον εμπιστευτεί ότι και τώρα δε θα ξανακάνει το ίδιο; Οταν μάλιστα λέει ότι και με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, ΠΑΣΟΚ ήταν και ας διαφωνούσε;

Αλλωστε, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά, είχε πει: «Επιθυμώ βαθύτατα και διακαώς να είμαι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Αλλά αυτό είναι μία απόφαση του κόμματος και θα μπορούσα να υποστηρίξω τον υποψήφιο που θα επέλεγε το ΠΑΣΟΚ», (αναφέρεται και στα «Νέα», 20/8/2010). ΠΑΣΟΚ λοιπόν. Επιβεβαιώνεται και από συνέντευξή του στο «Βήμα», 9/9/2010, όπου είπε: «Δεν μου αρέσουν οι ετικέτες. Γεννήθηκα και διαπαιδαγωγήθηκα στον πολιτικό και πολιτιστικό χώρο του ΠαΣοΚ. Αυτό υποστηρίζω, αυτό υπηρετώ, αυτό θα κάνω ώσπου να πεθάνω». Δηλώνει δε ο ίδιος ότι η στήριξη και η ψήφος στο συνδυασμό του θα κατατεθεί στο ταμείο της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά όσα ανέφερε σε ομιλία του στις 22/10/2010: «Το ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά. Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση, οι εκλογές αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε περίπτωση εκλογής μας, περιμένουμε να σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση και όχι απέναντί της».

Δραστηριότητες υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και βουλευτών του ΚΚΕ
Στην Αττική

-- Στις 7 π.μ. περιοδεία στη ΔΕΗ Πειραιά (Αγ. Ελευθερίου 115) με τον Λευτέρη Παπακωνσταντόπουλο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο. Στις 10.30 π.μ. ο Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος θα περιοδεύσει στα ΕΛΤΑ - ΚΔΑ.

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία και συγκέντρωση στη Νομαρχία Αθηνών Ανατολικού Τομέα (Μεσογείων 448, Αγία Παρασκευή). Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Μπαλλού, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα.

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στην Τράπεζα Πειραιώς (Συγγρού 87) με την Ελένη Ζαφειρίου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα.

-- Στις 9.30 π.μ. περιοδεία στο ΚΕΑΤ Καλλιθέας με τον Νίκο Παπακωνσταντίνου, βουλευτή.

-- Στις 9.30 π.μ. περιοδεία στην ALPHA τράπεζα στον Αγιο Στέφανο με τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή.

-- Στις 9.30 π.μ. περιοδεία στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, με τον Νίκο Μπουντούρογλου, υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου.

-- Στις 12 μ. περιοδεία στην «COCA COLA» με τον Κώστα Λιαπάτη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 12.30 μ.μ. περιοδεία στο Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34) και συγκέντρωση των εργαζομένων. Θα μιλήσει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής.

-- Στις 11 π.μ. περιοδεία στην «ΙΝΤΡΑΛΟΤ» στη Μεταμόρφωση.

-- Στη 1 μ.μ. περιοδεία στο ξενοδοχείο «HILTON» με τον Νίκο Παπακωνσταντίνου, βουλευτή.

Στη Θεσσαλονίκη

Στις 7 π.μ., στη ΔΕΗ (Βαρδάρη) με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Στις 8 π.μ., στο τελωνείο με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Στις 8.30 π.μ., περιοδεία στις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θέρμη με τον Θόδωρο Κυριακίδη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

Στις 9.30 π.μ., στο Μετρό (Βαρδάρη) με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Στις 10 π.μ., στη λαϊκή αγορά της Ρήγα Φεραίου με τον Μπάμπη Βέλλη, υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών.

Στις 5 μ.μ., στο εμπορικό κέντρο «Cosmos» με τον Παύλο Αρβανιτίδη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

Στις 6 μ.μ., στο Κολχικό και στην Ανάληψη με τον Μιχάλη Σπυριδάκη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

Στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στο Ωραιόκαστρο με τον Αγγελο Θεμελή, υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου.

Στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στον Εύοσμο, με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τον Κώστα Γκουτζηγιάννη, υποψήφιο δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου.

Στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στα Κύμινα με τον Ανέστη Πετρίδη, υποψήφιο δήμαρχο Δέλτα.

Στις 8 μ.μ., περιοδεία στο νυχτερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με τον Παύλο Αρβανιτίδη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

Οι συγκεντρώσεις στον Πειραιά
  • Σήμερα Τετάρτη

11:00: Συγκέντρωση εργαζομένων Δήμου Περάματος, στο δημαρχείο Περάματος (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), με ομιλητές τον Γιάννη Πατσιλινάκο, υποψήφιο δήμαρχο Περάματος και το Νίκο Ξουράφη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πειραιά.

  • Αύριο Πέμπτη

19:00: Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καμινίων (Αγ. Ελευθερίου και Δωδεκανήσου) με ομιλητές την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ και υποψήφια δήμαρχο Πειραιά και το Βαγγέλη Μαρούπα, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πειραιά. Θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα του Στέφανου Ψαραδάκου.

19:30: Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό, με ομιλήτρια τη Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια δήμαρχο Κορυδαλλού και το Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά.

20:00: Συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων, στο Πέραμα με ομιλητές τον Γιάννη Πατσιλινάκο, υποψήφιο δήμαρχο Περάματος και το Νίκο Ξουράφη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πειραιά.

20:00: Συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Ι. Ρέντη, με ομιλητές τον Στέλιο Μπενετάτο, δήμαρχο Νίκαιας και υποψήφιο δήμαρχο Ρέντη και τον Μιχάλη Νουφαρίτση, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πειραιά.

  • Την Παρασκευή 5/11

20:00: Συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου στη Νίκαια, με ομιλητές τον Στέλιο Μπενετάτο, δήμαρχο Νίκαιας και υποψήφιο δήμαρχο Ρέντη και το Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ