ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Ιούνη 2015 - 2η έκδοση
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαχητικές συγκεντρώσεις ενάντια στους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων - δανειστών

Ταυτόχρονα με το μαζικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, μαχητικές συγκεντρώσεις και πικετοφορίες του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τη μια άκρη έως την άλλη.

Πλήθος κόσμου, ανταποκρινόμενο στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ, έδωσε το «παρών» σε πλατείες και δρόμους σε δεκάδες πόλεις, με τις κόκκινες σημαίες στα χέρια, στέλνοντας ηχηρό το μήνυμα: «Οχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων - δανειστών. Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».


Σε Μακεδονία και Θράκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν το «παρών» στο προσκλητήριο αντίστασης του ΚΚΕ, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στη συμφωνία - λαιμητόμο για το λαό, που παζαρεύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές. Διαδήλωσαν την απόφασή τους να τραβήξουν αποφασιστικά μπροστά, στο δρόμο για τη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ. «Απέναντι στο μπλοκ των δυνάμεων του κεφαλαίου, να βγει πιο ισχυρό το μέτωπο αγώνα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός αγώνας και δρόμος. Μην αφήσουμε άλλο χρόνο να πάει χαμένος. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας, ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τη λαίλαπα, μπορούμε να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας και τα συμφέροντα του λαού», ανέφερε μεταξύ άλλων, και τόνισε: «Με ΚΚΕ ισχυρό, έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση».

Οι χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Με το σύνθημα «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη», σάλπισαν ξεσηκωμό. Μπροστά στην πύλη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης γράφτηκε με σπρέι: «Οχι στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών». Η πορεία κατέληξε στο Επταπύργιο, χώρο μαρτυρίου χιλιάδων κομμουνιστών.

Μαχητικές και μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Παντού οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες διαδήλωσαν: «Κέρδη στο κεφάλαιο, φτώχεια στο λαό, αυτό είναι το μνημόνιο νέο και παλιό», «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».

Συγκεντρώσεις έγιναν σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Εδεσσα, Γιαννιτσά, Βέροια, Πολύγυρο, Κατερίνη, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά.


Στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Στην Πάτρα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Ανεμίζοντας τις κόκκινες σημαίες και κρατώντας πανό με συνθήματα όπως: «Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε», έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Αίγιο, Πύργο, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Καλαμάτα, Κόρινθο, Τρίπολη, Αργολίδα, Σπάρτη και αλλού.


Στη Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία μαζικές συγκεντρώσεις και δυναμικές πορείες πραγματοποιήθηκαν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα. Κρατώντας πανό, κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, εργαζόμενοι και αγρότες, με ξεχωριστή την παρουσία της νεολαίας, διαδήλωσαν στις πλατείες και στους δρόμους την αγωνιστική λαϊκή αντίθεση στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που παζαρεύει με τους δανειστές η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι ομιλητές κάλεσαν τους εργαζόμενους και τη νεολαία να μην υποταχθούν και να αγωνιστούν για την ουσιαστική ρήξη με την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο.


Στην Ανατολική Στερεά - Εύβοια

ΛΑΜΙΑ
ΛΑΜΙΑ
Με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση του ΚΚΕ οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι της Χαλκίδας έδωσαν απάντηση στα παζάρια κυβέρνησης - δανειστών για νέα αντιλαϊκή συμφωνία.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - Νέα Δημοκρατία, μας έφεραν μνημόνια, για την πλουτοκρατία», «Με τη δύναμή σου, απάντησε λαέ, τώρα αντεπίθεση, με το ΚΚΕ». Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μ. Μακρής, Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους ανθρώπους, με ένα στόμα, μια φωνή να απαιτήσουν και να βροντοφωνάξουν σήμερα και τις επόμενες μέρες, στη Χαλκίδα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας: Οχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων - δανειστών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Στη Λαμία, η συγκέντρωση του ΚΚΕ εξαιτίας της δυνατής βροχής μεταφέρθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τάσος Χρονάς, μέλος της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης.


ΧΑΛΚΙΔΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ

Στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Με μαζική συμμετοχή του λαού και της πόλης πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Αγίου Τίτου, διατρανώνοντας την αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στη νέα συμφωνία που προετοιμάζει με τους δανειστές. Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τους Κώστα και Μαρία Σκουλά, Μηνά Μπαμπάτση, Νεοκλή Σαλούστρο και το συγκρότημα «Θέα προς τα μέσα».

Συγκέντρωση έγινε και στο Ρέθυμνο και τον Αγιο Νικόλαο.

Μαχητικές ήταν και οι συγκεντρώσεις που έγιναν σε νησιά του Αιγαίου όπως σε Σάμο, Ικαρία, Χίο, Μυτιλήνη και αλλού.


ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ