ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ CIA

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι μπλεγμένοι μέχρι το λαιμό στο τεράστιο σκάνδαλο με τις μεταγωγές κρατουμένων από αεροσκάφη της CIA μέσω των ευρωπαϊκών εδαφών.

Η υποκρισία των δυο κομμάτων έφτασε στο σημείο να υπερψηφίσουν μέσω των ευρωβουλευτών τους την πρόσφατη έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, όπου υποτίθεται ότι ασκείται κριτική στην τακτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων οι οποίες συνεργάστηκαν με τη CIA στις απαγωγές και μεταγωγές ανθρώπων. Με άλλα λόγια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στο εσωτερικό της χώρας λειτουργούν σαν «σταθμάρχες» και «αερολιμενάρχες» της CIA, αλλά στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν αυταπάτες τόσο για τα κόμματά τους όσο και για το ρόλο της ΕΕ, εμφανίζονται να καταδικάζουν τις ΗΠΑ για τις πρακτικές τους!

Ο φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο. Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Λαμπρινίδης, την ημέρα της υπερψήφισης της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου, θέλοντας να βγάλει απ' έξω την ουρά του ΠΑΣΟΚ, έθεσε το ερώτημα προς τη ΝΔ «ποιες εξηγήσεις έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ για τις 64 πτήσεις αεροπλάνων της CIA που προσγειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα». Το ίδιο ακριβώς ερώτημα, όμως, αφορά και το δικό του κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτές οι 64 πτήσεις της CIA στην Ελλάδα, όπως κατέγραψε η έρευνα, εκτείνονται καθόλη της διάρκεια της περιόδου, από το 2001 μέχρι και το 2005, δηλαδή και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί κυβερνήσεων της ΝΔ.

Σήμερα ο «Ρ» αποκαλύπτει του λόγου το αληθές, όσον αφορά την εμπλοκή και των δυο κομμάτων του δικομματισμού στο σκάνδαλο. Φέρνει στη δημοσιότητα εσωτερικό έγγραφο, συνοδευτικό της έκθεσης, βάσει του οποίου διεξήχθη η έρευνα, στο οποίο καταγράφονται οι δραστηριότητες της CIA στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...


Ρεπορτάζ:
Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: Συνεργάτες της CIA στις απαγωγές «υπόπτων»!

Ο Πίνακας 1, που τιτλοφορείται «Ανάλυση των στάσεων των αεροσκαφών της CIA σε ελληνικά αεροδρόμια», πέραν των ελληνικών αεροδρομίων που χρησιμοποίησε η CIA και των στοιχείων των αεροσκαφών της, μεταξύ άλλων καταγράφει (στο τέλος του Πίνακα) και το «Συνολικό αριθμό των στάσεων στην Ελλάδα κάθε αεροσκάφους της CIA και σχετικές λεπτομέρειες του αεροσκάφους», όπως σε ποιες απαγωγές χρησιμοποιήθηκαν ορισμένα από αυτά
Ο Πίνακας 1, που τιτλοφορείται «Ανάλυση των στάσεων των αεροσκαφών της CIA σε ελληνικά αεροδρόμια», πέραν των ελληνικών αεροδρομίων που χρησιμοποίησε η CIA και των στοιχείων των αεροσκαφών της, μεταξύ άλλων καταγράφει (στο τέλος του Πίνακα) και το «Συνολικό αριθμό των στάσεων στην Ελλάδα κάθε αεροσκάφους της CIA και σχετικές λεπτομέρειες του αεροσκάφους», όπως σε ποιες απαγωγές χρησιμοποιήθηκαν ορισμένα από αυτά
Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπορούν να διεκδικήσουν τα εύσημα ότι έχουν λειτουργήσει σαν οι πλέον ευσυνείδητες... «αεροσυνοδοί» της CIA.

Οι διαδρομές των αεροσκαφών - φυλακών της CIA, οι συμμετοχές τους σε απαγωγές και μεταγωγές ανθρώπων, οι ημερομηνίες που έγιναν αυτά τα εγκλήματα και οι διασταυρωμένες ημερομηνίες κατά τις οποίες οι εν λόγω ιπτάμενες φυλακές της CIA πέρασαν από την Ελλάδα, το αποδεικνύουν.

Αεροσκάφος N313P

Σύμφωνα με το «ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ αριθ. 8», που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ», για το συγκεκριμένο αεροσκάφος της CIA:

«Εχει αποδειχτεί ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για τις "έκτακτες παραδόσεις" του Γερμανού υπηκόου κ. Khaled el - Masri από τα Σκόπια στο Αφγανιστάν, στις 24 Ιανουαρίου 2004 και του Αιθίοπα υπηκόου κ. Binyam Mohammed, νόμιμου κατοίκου του Ηνωμένου Βασιλείου, από το Ραμπάτ στην Καμπούλ, στις 22 Ιανουαρίου 2004».

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, που την ανωτέρω περίοδο έκανε τα παραπάνω «ενδιαφέροντα δρομολόγια», έχει περάσει και από την Ελλάδα μία (1) τουλάχιστον φορά, κάνοντας τη διαδρομή Αθήνα - Κανταχάρ, την 1/5/2005 (επί ΝΔ...).

Αεροσκάφος Ν379P

Σύμφωνα με το «ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»:

«Εχει αποδειχτεί ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για τις "έκτακτες παραδόσεις" των δυο Αιγύπτιων αιτούντων άσυλο κ.κ. Agira και el-Zary από τη Στοκχόλμη στο Κάιρο στις 18 Δεκεμβρίου 2001, του Ιταλού υπηκόου κ. Elkassim Britel από το Ισλαμαμπάντ στο Ραμπάτ στις 24 Μάη 2002, των Βρετανών υπηκόων κ.κ. Bisher Al - Rawi Jami και El - Banna (στον οποίο είχε αναγνωριστεί το καθεστώς πρόσφυγα) από την πόλη Μπανζούλ στην Καμπούλ, μέσω Καΐρου, στις 8 Δεκεμβρίου 2002 και του Αιθίοπα υπηκόου κ. Binyam Mohammed, μόνιμου κατοίκου Ηνωμένου Βασιλείου, από το Ισλαμαμπάντ στο Ραμπάτ στις 21 Ιουλίου 2001».

Η σελίδα 14 του «ΕΓΓΡΑΦΟΥ» όπου το αεροσκάφος N379P (το οποίο πραγματοποίησε 7 πτήσεις στην Ελλάδα) αποκαλείται σαν «Γκουαντάναμο Εξπρές»!
Η σελίδα 14 του «ΕΓΓΡΑΦΟΥ» όπου το αεροσκάφος N379P (το οποίο πραγματοποίησε 7 πτήσεις στην Ελλάδα) αποκαλείται σαν «Γκουαντάναμο Εξπρές»!
Και κάτι ακόμα. Σύμφωνα πάντα με το «ΕΓΓΡΑΦΟ»:

«Το N379P (γνωστό ως "Γκουαντάναμο Εξπρές") είναι ένα από τα πιο διαβόητα αεροσκάφη μεταφοράς φυλακισμένων που χρησιμοποιούσε η CIA»!

Ε, αυτό το αεροσκάφος, το «διαβόητο» N379P, το επονομαζόμενο και «Γκουαντάναμο Εξπρές» (!), που έκανε τα δικά του «ενδιαφέροντα δρομολόγια» την αναγραφόμενη περίοδο, έχει περάσει από την Ελλάδα εφτά (7) φορές και μάλιστα έχει επιβεβαιωθεί ότι η μία (1) τουλάχιστον φορά (Πίνακας 2) ήταν κατά την κρίσιμη περίοδο οπότε και εκτέλεσε το «δρομολόγιο» Καμπούλ - Αθήνα, στις 29/9/2002 (επί ΠΑΣΟΚ...).

Αεροσκάφος N829MG

Σύμφωνα με το «ΕΓΓΡΑΦΟ»:

«Εχει αποδειχτεί ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για την "έκτακτη παράδοση" του Συροκαναδού υπηκόου κ. Maher Arar από τις ΗΠΑ στην Ιορδανία, μέσω Ρώμης, στις 8 Οκτωβρίου 2002».

Αυτό το αεροσκάφος έχει περάσει από την Ελλάδα μια (1) τουλάχιστον φορά (Πίνακας 2) και μάλιστα ήταν κατά την κρίσιμη περίοδο (μια μέρα ακριβώς μετά τη μεταφορά του απαχθέντος στην Ιορδανία) κάνοντας τη διαδρομή Αμμάν - Αθήνα, στις 9 Οκτώβρη 2002 (επί ΠΑΣΟΚ...).


Είναι το ίδιο αεροσκάφος που στις 3/12/2003 πραγματοποίησε την πτήση Πόρτο - Μαρόκο - Γκουαντάναμο...
Είναι το ίδιο αεροσκάφος που στις 3/12/2003 πραγματοποίησε την πτήση Πόρτο - Μαρόκο - Γκουαντάναμο...

ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Ψήφος υπέρ του ... «σφρίγους της αμερικανικής δημοκρατίας»!

Στις 14 του Φλεβάρη στο Στρασβούργο ολοκληρώθηκε η διαδικασία έρευνας της ειδικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, που εξέτασε την «εικαζόμενη χρήση ευρωπαϊκών κρατών, από τη CIA, για τη μεταφορά και παράνομη κράτηση ατόμων». Το Σώμα υπερψήφισε την έκθεση του επικεφαλής της Επιτροπής, Κλαούντιο Φάβα (382 ψήφοι υπέρ, 256 κατά και 74 αποχές, μεταξύ των οποίων και των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ).

Το τελικό κείμενο, μετά από συμφωνία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών, δέχτηκε τροποποιήσεις, προκειμένου να γίνει «φιλικότερο» προς τις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατατέθηκαν 270 τροπολογίες, προκειμένου να καταστήσουν σαφές ότι η ΕΕ σε καμία περίπτωση δεν είναι ενάντια στη «μάχη κατά της τρομοκρατίας», όπως αυτή διεξάγεται στα πλαίσια της ευρωενωσιακής και αμερικανικής πολιτικής, καταπατώντας δικαιώματα και ελευθερίες.

Ετσι, το Ευρωκοινοβούλιο έφτασε να «τονίζει ότι ολόκληρο το έργο της προσωρινής επιτροπής (σ.σ.: που συνέταξε την Εκθεση) έχει στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη σαφών και με συγκεκριμένους στόχους μέτρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα οποία θα είναι κοινώς αποδεκτά και σύμφωνα με το εθνικό και το διεθνές δίκαιο».

Παρακάτω «αναγνωρίζει ότι ορισμένες πληροφορίες στην έκθεση της προσωρινής επιτροπής, περιλαμβανομένης της ύπαρξης μυστικών φυλακών της CIA, προέρχονται από επίσημες ή ανεπίσημες αμερικανικές πηγές που αποδεικνύουν το σφρίγος και την αυτοαστυνόμευση που ενυπάρχουν στην αμερικανική δημοκρατία».

Τι ακούμε!

Και φυσικά «καλεί τα κράτη- μέλη που δεν το έχουν ήδη πράξει, να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν συντομότερα την κύρωση της συμφωνίας ΕΕ - ΗΠΑ του 2003 σχετικά με τις εκδόσεις, λαμβάνοντας παράλληλα επαρκή μέτρα για την αποφυγή λανθασμένης ερμηνείας του άρθρου 12 της συμφωνίας, διασφαλίζοντας έτσι ότι το πεδίο εφαρμογής της δε θα υπερβαίνει τις επίσημες εκδόσεις και δε θα νομιμοποιεί τις κατ' εξαίρεση παραδόσεις».

Το τελικό κείμενο, λοιπόν, «στρογγύλεψε» τόσο που ως και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το υπερψήφισαν. Τούτο φυσικά διόλου δεν προβλημάτισε διάφορους ευρωενωσιολάγνους, π.χ., την «Αυγή», η οποία έσπευσε να χύσει και πάλι την αντιΚΚΕ χολή της, επειδή οι ευρωβουλευτές του Κόμματος επέλεξαν την αποχή από την ψηφοφορία.

Το ΚΚΕ

Θυμίζουμε τα όσα δήλωνε τότε σχετικά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Οτι «οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ απείχαν από την ψηφοφορία, γιατί θεωρούν υποκριτική τη στάση του Λαϊκού και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τα οποία άλλωστε είχαν την κυβερνητική εξουσία, συντάχτηκαν και συντάσσονται με την ονομαζόμενη αντιτρομοκρατική εκστρατεία των ΗΠΑ και συμφώνησαν με όλες αυτές τις ενέργειες.

Σήμερα, και κάτω από το βάρος της λαϊκής κατακραυγής από τις αποκαλύψεις, προσπαθούν να εμφανιστούν ως υπέρμαχοι μεν της "τρομοκρατικής πολιτικής", ως προστάτες δε των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να διασώσουν τη "χαμένη τιμή" της ΕΕ. Διαφωνούμε ριζικά και δεν πρόκειται να συναινέσουμε στη δημιουργία αυταπατών στους λαούς για το χαρακτήρα της πολιτικής "αντιμετώπισης της τρομοκρατίας". Αποτελεί το πρόσχημα των ιμπεριαλιστών για να οικοδομήσουν έναν γιγάντιο μηχανισμό καταστολής σε ολόκληρο τον κόσμο, που έχει ως πραγματικό στόχο την εδραίωση της κυριαρχίας τους και το χτύπημα των λαϊκών κινημάτων και αντιστάσεων».

Ο Θ. Παφίλης υπενθύμιζε ότι «την ίδια χρονική περίοδο που το Ευρωκοινοβούλιο κόπτεται για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε ολόκληρη την ΕΕ προωθούνται αυταρχικοί νόμοι χτυπήματος του κινήματος και περιορισμού των διαδηλώσεων. Προωθείται φακέλωμα των πάντων και υπογραφή νέων συμφωνιών με τις ΗΠΑ».


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ


Οι γαλαζοπράσινοι εταίροι «διαμετακομιστές» των ιπτάμενων φυλακών

Η πρώτη σελίδα του «ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ αριθ. 8», με ημερομηνία 16/11/2006, που αποτελεί συνοδευτικό έγγραφο της Εκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για τις πτήσεις της CIA. Εισηγητής του εγγράφου, όπως και της έκθεσης που υπερψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, είναι ο επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης της υπόθεσης, Giovanni Claoudio Faba
Η πρώτη σελίδα του «ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ αριθ. 8», με ημερομηνία 16/11/2006, που αποτελεί συνοδευτικό έγγραφο της Εκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για τις πτήσεις της CIA. Εισηγητής του εγγράφου, όπως και της έκθεσης που υπερψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, είναι ο επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης της υπόθεσης, Giovanni Claoudio Faba
Στον Πίνακα 2 βλέπουμε τις «Suspicious Locations» (σσ: «Υποπτες Τοποθεσίες») από και προς τις οποίες πέταξαν τα αεροσκάφη της CIA κάνοντας χρήση των ελληνικών αεροδρομίων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για το σύνολο των 64 συνολικά πτήσεων που πραγματοποίησε η CIA στην Ελλάδα, αλλά μόνο για εκείνες που η επιτροπή έχει εξακριβώσει τα συγκεκριμένα δρομολόγια που ακολουθήθηκαν.

Πρόκειται για 23 πτήσεις οι οποίες, όπως βλέπουμε στον Πίνακα, εκτείνονται τη χρονική περίοδο από το 2002 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) μέχρι και το 2005 (περίοδος διακυβέρνησης από τη ΝΔ)...


Ο κατάλογος με το «Συνολικό αριθμό πτήσεων της CIA που σταμάτησαν στην Ελλάδα από και προς ύποπτες τοποθεσίες». Δεν πρόκειται για το «σύνολο» των 64 πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά για εκείνο τον αριθμό πτήσεων (σύνολο 23) των οποίων τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί και όπως προκύπτει οι 7 πραγματοποιήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιπες επί ΝΔ
Ο κατάλογος με το «Συνολικό αριθμό πτήσεων της CIA που σταμάτησαν στην Ελλάδα από και προς ύποπτες τοποθεσίες». Δεν πρόκειται για το «σύνολο» των 64 πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά για εκείνο τον αριθμό πτήσεων (σύνολο 23) των οποίων τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί και όπως προκύπτει οι 7 πραγματοποιήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιπες επί ΝΔ


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ