ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Γενάρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συνεχίζουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις

Στις σχολές τα πανό καλούν ήδη στο νέο συλλαλητήριο, την Τετάρτη 31 Γενάρη

Eurokinissi

Στις σχολές τα πανό καλούν ήδη στο νέο συλλαλητήριο, την Τετάρτη 31 Γενάρη
Με νέες πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο - πλαίσιο σηματοδοτείται αυτή η βδομάδα. Ηδη μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο την Τετάρτη, 31 Γενάρη.

«Θα είμαστε συνεχώς στους δρόμους. Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία δεν τελειώνει», είναι το μήνυμα των μαθητών, όπως εκφράστηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Πέμπτη το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας. Οι μαθητές συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Τετάρτης και θα συνεχίσουν να παίρνουν πρωτοβουλίες, όπως κλεισίματα δρόμων, συλλογή υπογραφών και άλλα, ενώ ρίχνουν όλες τις δυνάμεις τους για ένα βροντερό «παρών» στα τέλη Φλεβάρη. Σήμερα, στις 5 το απόγευμα στο Συνδικάτο Οικοδόμων, συνεδριάζει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, για να προγραμματίσει την αγωνιστική δραστηριότητα των μαθητών.

Στο πλευρό τους και οι γονείς, που θα τους στηρίξουν σε οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία πάρουν ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και όλα τα αντιδραστικά μέτρα που προωθούνται. Αυτό είναι το μήνυμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, που καλεί τους γονείς να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης και τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων της Αθήνας συμμετείχαν την περασμένη Τετάρτη σε συνάντηση συντονισμού και επαναβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οπως σημειώνουν στην ανακοίνωση που δημοσίευσαν μετά τη συνάντηση, «στο δρόμο αυτού του αγώνα δε θα είμαστε μόνοι. Θα παλέψουμε μαζί με τον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας συνολικά».

Το Συντονιστικό καλεί τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να προχωρήσουν σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων των σχολών τους και να συμμετέχουν στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη. Να προγραμματίσουν πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες και να προχωρήσουν σε συντονισμό του αγώνα τόσο ανάμεσα στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, όσο και με μαθητές, δασκάλους, καθηγητές και εργατικά σωματεία. Ακόμα, «να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες, με στόχο να απευθυνθούν στην κοινωνία, στους εργαζόμενους και τη νεολαία», όπως εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, συνοικίες και σχολές. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζονται καθημερινά κινητοποιήσεις στις σχολές καθώς και συναυλία των συλλόγων προς το τέλος της βδομάδας.

Ακόμα, η ΠΟΣΔΕΠ έχει από την προηγούμενη βδομάδα προκηρύξει τριήμερη απεργία στις 31/1 - 2/2.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Ολοι, ως την τελευταία στιγμή, για την επιτυχία της

Κορυφώνονται οι προσπάθειες μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για να έχει αίσια έκβαση η δίμηνη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης που έχει προκηρύξει η ΚΕ του Κόμματος. Ακόμα και οι Οργανώσεις που έχουν ήδη υπερκαλύψει τα πλάνα τους αναπροσαρμόζουν τους στόχους τους, τοποθετώντας τον πήχη ψηλότερα, ώστε να συμβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης. Για παράδειγμα οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Αττικής έχουν αναπροσαρμόσει τα πλάνα τους, ενώ και μια σειρά Αχτιδικές Οργανώσεις έχουν πράξει το ίδιο, εκτιμώντας πως υπάρχουν πολλές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ωστόσο, η επιτυχία της μάχης αυτής βρίσκεται στα χέρια των χιλιάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ, με την εντατικοποίηση της δράσης. Η περίοδος είναι ευνοϊκή, καθώς ξεδιπλώνεται ήδη η τρίμηνη πολιτική καμπάνια του Κόμματος για την Παιδεία, και βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις για το φλέγον αυτό ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτού του πλατιού ανοίγματος και της συζήτησης που διεξάγεται με τους εργαζόμενους, με τα άλλα λαϊκά στρώματα για την αντιδραστική αναδιάρθρωση στο χώρο της Παιδείας, τις συνέπειές της, αλλά και την πρόταση του ΚΚΕ για Παιδεία στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του, μπορεί να καρποφορήσει η δουλιά με το κουπόνι, καθώς οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της πολιτικής του δράσης, της πάλης του για τα λαϊκά συμφέροντα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ως την περασμένη Δευτέρα, 22 Γενάρη, το πανελλαδικό πλάνο είχε καλυφθεί σε ποσοστό 80,72%. Πρώτη Οργάνωση παρέμεινε αυτής της Αττικής με ποσοστό 111,68% (η οποία ήδη τοποθέτησε τον πήχη στο 140%), δεύτερη του Πειραιά με 94,24%, τρίτη του Αιγαίου με 82%, τέταρτη της Αθήνας με 81,15% και κατά σειρά ακολουθούσαν οι ΚΟ Θεσσαλονίκης με 80%, Θεσσαλίας με 78,63%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 76,66%, Εξωτερικού με 76,50%, Κρήτης με 76,09%, Πελοποννήσου με 76,06%, Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 72,72%, Δυτικής Μακεδονίας με 70,31%, Βορειοδυτικής Ελλάδας με 63,53% και Κεντρικής Μακεδονίας με 63,08%.

Η ΚΝΕ είχε καλύψει το 94% του πλάνου της, η Αχτίδα Καλλιτεχνών το 74,11%, η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» το 74,82% και η ΚΟΒ του «902» το 37%.

Από τις Νομαρχιακές Επιτροπές ποσοστά κάλυψης μεγαλύτερα του πανελλαδικού είχαν σημειώσει οι παρακάτω: Ρέθυμνο 100,15%, Ξάνθη 95%, Αρκαδία 93,75%, Βοιωτία 93,63%, Ηλεία 91,52%, Λέσβος 90,80%, Δράμα 90,66%, Λάρισα 86,07%, Ευρυτανία 86%, Κως 85%, Θεσπρωτία 84,61%, Φλώρινα 82,72%, Μαγνησία 81,71%, Ικαρία 81%.

Συνεστιάσεις ΚΟ του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, μια σειρά Κομματικές Οργανώσεις διοργανώνουν συνεστιάσεις. Συγκεκριμένα:

- Η ΚΟ Κηφισιάς του ΚΚΕ σήμερα Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στο κέντρο «Στέκι της Αννιώς» (Γ. Λύρα 26, Κάτω Κηφισιά).

- Η Αχτίδα Α' Πειραιά του ΚΚΕ σήμερα Κυριακή, στη 1.30 μ.μ. στο κέντρο «Το Χωριό» (Μυρτιδιωτίσσης 31, Καστέλα).

- Η ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ σήμερα Κυριακή, στις 5.30 μ.μ., στο μεζεδοπωλείο «Το Γράμμα».

- Η ΚΟ Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ σήμερα Κυριακή, στη 1.30 μ.μ., στην ταβέρνα «Φοίνικας» (Σ. Σαράφη και Αβέρωφ).

- Η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ σήμερα Κυριακή, στη 1.30 το μεσημέρι, στο κέντρο «Ποντίκι» (Επτανήσου 9 και Ανδρου, Κυψέλη).

- Η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ το Σάββατο 3 Φλεβάρη και ώρα 8.30 μ.μ. στο κέντρο «Ελάτρεια».

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Εκδήλωση για τα 48 χρόνια από την Επανάσταση

Με την ευκαιρία των 48 χρόνων από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης διοργανώνει εκδήλωση σήμερα, στις 10.30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας, Ακαδημίας 50, αίθουσα «Τρίτση». Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρέσβης της Κούβας, Ερμες Ερέρα, και θα προβληθεί σύντομο βίντεο.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ