Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9692

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Δυναμικό «παρών» έδωσαν και χτες εκατοντάδες αγρότες με συγκεντρώσεις στα Φάρσαλα και τον Τύρναβο, ενώ η σκυτάλη του αγώνα περνά αύριο στους αγρότες Ελασσόνας. Στις 4 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  20
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Πρωτοβουλία συντονισμού για το Ασφαλιστικό

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό συγκρότησαν Ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικαλιστές, που συμμετείχαν την Κυριακή σε σύσκεψη για το Ασφαλιστικό. Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


ΣΕΛ.  20   -   21

ΙΣΧΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ για δημόσια Παιδεία των λαϊκών αναγκών

Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συνάντηση με τους πρυτάνεις: Το ζήτημα δεν κρίνεται στο πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο, αλλά στη διαμόρφωση ενός ισχυρού μετώπου του «όχι», που ταυτόχρονα θα προβάλλει διακριτά ποια δημόσια Παιδεία χρειάζεται σήμερα ο λαός και ο τόπος

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ


ΣΕΛ.  3,    8   -   10

Associated Press

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Λαϊκό «όχι» στον πόλεμο στο Ιράκ

Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους το περασμένο τριήμερο διαδηλώνοντας ενάντια στον πόλεμο που συνεχίζει η αμερικανική κυβέρνηση στο Ιράκ και απαιτώντας την επιστροφή των στρατευμάτων. Οι διαδηλώσεις διοργανώθηκαν απ' τη United for Peace and Justice (Ενωμένοι για ειρήνη και δικαιοσύνη), που συσπειρώνει 1.300 οργανώσεις - μεταξύ αυτών και το ΚΚ ΗΠΑ - και η μεγαλύτερη πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον (φωτ.), όπου συμμετείχαν έως και 200.000 άτομα, ανάμεσά τους συγγενείς στρατιωτών που υπηρετούν στο Ιράκ, στρατιωτικοί εν ενεργεία, βετεράνοι του Βιετνάμ και του Ιράκ, αλλά και επώνυμοι καλλιτέχνες. Την ίδια στιγμή, στην κατεχόμενη από τους ιμπεριαλιστές χώρα συνεχίστηκε το αιματοκύλισμα, με πάνω από 300 νεκρούς τις τελευταίες μέρες.


ΣΕΛ.  17

Πάει με όλα...

Θες πολιτισμό; Ευρωπαϊκή Ενωση! Θες περιβάλλον; Ευρωπαϊκή Ενωση! Θες ιδανικό πολιτικό περιβάλλον; Ευρωπαϊκή Ενωση! Πάει με όλα, τα ξεπλένει όλα και, προπάντων, κάνει χυλό το μυαλό των παιδιών της ΣΤ' Δημοτικού, που καλούνται να μάθουν έτσι Ιστορία. Η αστική τάξη καμαρώνει γι' αυτό ειδικά το βιβλίο και σπεύδει να χαρακτηρίσει αδιακρίτως εθνικιστές όσους τολμούν να εντοπίσουν το πρόβλημα.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Ακόμα ψηλότερα ο πήχης των απαιτήσεων

Με αποφάσεις που φιλοδοξούν να ενισχύσουν το κίνημα των οικοδόμων και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου.


ΣΕΛ.  13
ΕΣΔΚΝΑ
Στο Θριάσιο όλα τα σκουπίδια και τα επόμενα χρόνια

Τα Ανω Λιόσια και το Θριάσιο Πεδίο θα συνεχίσουν να αποτελούν τη χωματερή όλης της Αττικής για αρκετά χρόνια ακόμα, παραδέχτηκε, ουσιαστικά, χτες η διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ.


ΣΕΛ.  25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ