ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Φλεβάρη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ξεχωρίζει το αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Icon

Το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της αγωνιστικής
Το... αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, το ντέρμπι για την 5η θέση στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης και ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Βέροια είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στην 24η αγωνιστική της Super League.

Στο ΟΑΚΑ «κιτρινόμαυροι» και «πράσινοι» σε πρώτο πλάνο κοντράρονται με φόντο τη μάχη που δίνουν για τη 2η θέση και το όποιο αβαντάζ θα προσφέρει αυτή στη διαδικασία των πλέι οφ (βάσει της ειδικής βαθμολογίας). Ο «Δικέφαλος» με το τρίποντο ουσιαστικά «κλειδώνει» το δεύτερο σκαλοπάτι ενώ το «τριφύλλι» με δική του επικράτηση ξαναμπαίνει γερά στη διεκδίκηση. Απ' την άλλη, και οι δύο έχουν μια καλή ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις της ενόψει και των αναμετρήσεων που θα ακολουθήσουν για το μίνι πρωτάθλημα. Παράλληλα, τόσο για θέμα γοήτρου όσο και για ψυχολογική τόνωση, οι δύο αντίπαλοι θα διεκδικήσουν τη νίκη. Στους γηπεδούχους ερώτημα παραμένει η συμμετοχή του Κορδέρο, που ανέβασε ρυθμούς τις τελευταίες μέρες, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι απόλυτα έτοιμος, ενώ υπενθυμίζεται ότι θα λείψουν λόγω τιμωρίας οι Γκάλο και Μάνταλος. Στην άλλη πλευρά, για τον Παναθηναϊκό πρόβλημα έχουν οι Πέτριτς, Κοτσόλης, Γιαννακόπουλος, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και η συμμετοχή τους στην αποστολή θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Μπουμάλ, Σάντσεθ.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός, μετά το βαρύ κλίμα που υπάρχει για τον αποκλεισμό από την Αντερλεχτ στο Europa League, φιλοξενεί τη Βέροια και με νίκη σφραγίζει και μαθηματικά τον τίτλο και μάλιστα πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά (πριν βγει ο Φλεβάρης). Κάτι που πλέον είναι επιβεβλημένο ώστε να αλλάξει η ψυχολογία αλλά και να δοθεί μια νέα ώθηση ενόψει του ημιτελικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Τετάρτη.

Ντέρμπι με φόντο την 5η θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στα πλέι οφ, είναι αυτό μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει κατά πολύ το σκηνικό. Με νίκη ο «Δικέφαλος» εδραιώνεται εντός πεντάδας και έχει την τύχη στα χέρια του, ενώ σε περίπτωση επικράτησης των Αρκάδων οι ισορροπίες γίνονται ρευστές.

MΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Κιτρινόμαυρη» κόντρα για την τρίτη θέση

Η κόντρα των «κιτρινόμαυρων» Αρη και ΑΕΚ στο «Νίκος Γκάλης», που θα κρίνει πολλά για την εδραίωση στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην 21η αγωνιστική της Α1. Οι τέταρτοι της βαθμολογίας γηπεδούχοι, έχοντας και το πλεονέκτημα της νίκης τους στο ΟΑΚΑ, θέλουν τη νίκη ώστε να πιάσουν τον «Δικέφαλο» στο τρίτο σκαλοπάτι και να ευνοηθούν στην ισοβαθμία. Από την άλλη, για τους «κιτρινόμαυρους» της Αθήνας μια νίκη τούς δίνει αέρα δύο βαθμών έναντι των αντιπάλων τους και το δικαίωμα να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους για το στόχο τους.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα, δύσκολο έργο περιμένει τις ομάδες που δίνουν τη μάχη για την παραμονή. Ο Αρκαδικός, που βρίσκεται (προς το παρόν) σε καλύτερη μοίρα έναντι των άλλων, φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, που παίζει το τελευταίο του χαρτί για είσοδο στην πρώτη εξάδα. Με νίκη οι Αρκάδες κλειδώνουν την παραμονή. Λαύριο και Καβάλα θα αγωνιστούν εκτός έδρας κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αντίστοιχα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΣΗΜΕΡΑ (17.00 NS2 λεπτό/λεπτό): Κολοσσός Ρόδου - Τρίκαλα, Απόλλων Πάτρας - Κηφισιά, Αρκαδικός - ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο - Κόροιβος. ΚΥΡΙΑΚΗ: Αρης - ΑΕΚ (17.00 ΝS2). ΔΕΥΤΕΡΑ: Παναθηναϊκός - Λαύριο (18.00 NS2), Ολυμπιακός - Καβάλα (18.30 ΟΤΕ Sports 4).

ΠΟΛΟ
Δυσκολίες για Βουλιαγμένη... άνετος ο Ολυμπιακός

Με τη Βουλιαγμένη να θέλει την ανατροπή της εντός έδρας ήττας της στο πρώτο παιχνίδι και τον Ολυμπιακό να σφραγίζει ουσιαστικά το εισιτήριο για το φάιναλ φορ, οι δύο ελληνικές ομάδες ρίχνονται σήμερα στη μάχη των επαναληπτικών για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας των γυναικών.

Ο ΝΟΒ θα αγωνιστεί στη Ρωσία με την Κίνεφ (14.00) στη ρεβάνς της ήττας του με 10-9 στην Αθήνα, στοχεύοντας στην ανατροπή των δεδομένων ώστε να πάρει την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Στον Πειραιά ο Ολυμπιακός, ως τυπικά φιλοξενούμενος, θα αντιμετωπίσει την επίσης ρωσική Ουραλότσκα στη ρεβάνς της νίκης της ελληνικής ομάδας στο ίδιο γήπεδο με 13-10 στο πρώτο παιχνίδι. Σημειώνεται ότι κατόπιν συμφωνίας των δύο αντιπάλων και έγκρισης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) και το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στον Πειραιά, κάτι που φυσικά απλοποιεί ακόμη περισσότερο το έργο του Ολυμπιακού.

  • Η παρουσία των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου ανδρών μαζί με τους Εθνικό και Βουλιαγμένη και η αδυναμία να βρεθεί αυτή την εποχή κλειστό κολυμβητήριο που να ικανοποιεί τις ανάγκες της διοργάνωσης οδήγησαν την Κολυμβητική Ομοσπονδία σε αναβολή των αγώνων για τις 4 - 5 Μάη. Οπως διευκρινίζει η ΚΟΕ σε σχετική ανακοίνωση, το πρόβλημα ανέκυψε μετά την άρνηση του Δήμου Νέας Σμύρνης να διεξαχθεί (όπως αρχικά είχε οριστεί) το φάιναλ φορ στο κολυμβητήριο της περιοχής. Ετσι, αποφασίστηκε να διεξαχθούν το διήμερο 27 - 28 Μάη όταν θα υπάρχουν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις αφού θα μπορούν να γίνουν και σε ανοιχτό κολυμβητήριο.
ΣΤΙΒΟΣ
Τεστ δυνάμεων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Με 25μελή αποστολή θα μετάσχει η Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Οι αγώνες για κάποιους αθλητές αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία να πιάσουν τα όρια πρόκρισης στο ερχόμενο Παγκόσμιο κλειστού στο Πόρτλαντ ενώ για κάποιους άλλους αποτελούν ένα γερό τεστ δυνάμενων. Η ελληνική ομάδα αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος της από τη λεγόμενη νέα φουρνιά του ελληνικού στίβου, ενώ το «παρών» θα δώσουν και αρκετοί απ' αυτούς που πήραν τις πρωτιές στα αγωνίσματά τους στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ. Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 13.30 ώρα Ελλάδας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19.30.

Αναλυτικά, οι αθλητές που θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη είναι:

ΑΝΔΡΕΣ: 60 μ.: Παναγιώτης Ανδρεάδης (ΓΣ Χαϊδαρίου), Παναγιώτης Τριβυζάς (Ολυμπιακός). 400 μ.: Γιάννης Λογοθέτης (ΓΣ Κηφισιάς). 1.500 μ., 3.000 μ.: Ανδρέας Δημητράκης (Πανναξιακός), Αγγελος Βασιλείου (ΣΑΚΑ). 60 μ. εμπόδια: Μιχάλης Κιάφας (ΑΕΚ). Υψος: Αντώνης Μέρλος (Ποσειδών Λουτρακίου). Επί κοντώ: Δημήτρης Πατσουκάκης (Ολυμπιακός), Εμμανουήλ Καραλής (ΓΣ Κηφισιάς). Μήκος: Μιχάλης Μερτζανίδης (Ολυμπιακός). Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (Ολυμπιακός).

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 60 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη - Χατζηρήγα (ΓΣ Ηλιούπολης), Παναγιώτα Βενιέρη (Πανιώνιος). 400 μ.: Ειρήνη Βασιλείου (ΓΕ Ηρακλείου), Αννα Βασιλείου (ΓΕ Ηρακλείου). 800 μ.: Ελενα Φιλάνδρα (ΓΕΑ Τρικάλων), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς). 1.500 μ., 3.000 μ.: Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων). 60 μ. εμπόδια: Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς). Υψος: Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης). Επί κοντώ: Αριάδνη Αδαμοπούλου (ΑΟ Φιλοθέης). Μήκος: Χάιδω Αλεξούλη (Πελασγός Λάρισας). Τριπλούν: Κωνσταντίνα Ρωμαίου (Κερκυραϊκός). Σφαιροβολία: Ευαγγελία Γερομαρκάκη (ΓΑΣ Ιεράπετρας).

EUROPA LEAGUE
Δυνατά παιχνίδια στους «16»

Τα δύο εγχώρια ντέρμπι σε Αγγλία και Ισπανία και το αντίστοιχο μεταξύ δύο εκ των φαβορί της διοργάνωσης ξεχωρίζουν στη φάση των «16» του Europa League, μετά τη χτεσινή κλήρωση της UEFA για τα ζευγάρια που θα κοντραριστούν. Απ' αυτά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην αγγλική μονομαχία μεταξύ Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην αντίστοιχη ισπανική ανάμεσα σε Μπιλμπάο και Βαλένθια, όπως και στη δυνατή κόντρα της Ντόρτμουντ με την Τότεναμ, που θεωρούνται από τα φαβορί για τον τίτλο. Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι: Σαχτάρ Ντόνετσκ - Αντερλεχτ, Βασιλεία - Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ - Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σπάρτα Πράγας - Λάτσιο, Φενέρμπαχτσε - Μπράγκα.

  • Τα πρώτα παιχνίδια είναι στις 10 Μάρτη και οι ρεβάνς στις 17 Μάρτη.
TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ: Καλλονή - Πλατανιάς (15.00, NS3), Παναιτωλικός - Ξάνθη (17.15, NS3), ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης (19.30 NS1).

ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός - Βέροια (15.00, NS2), Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα (17.15 NS4), Πανιώνιος - Λεβαδειακός (17.15, NS7), ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (19.30, NS1).

ΔΕΥΤΕΡΑ: Ατρόμητος - Ηρακλής (19.30, NS1).

ΒΟΛΕΪ
Τα... λένε εις διπλούν οι «αιώνιοι»

Τα ντέρμπι των «αιωνίων», Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, για τη 18η αγωνιστική της Α1 ανδρών και τη 19η της Α1 γυναικών, που θα διεξαχθούν μάλιστα και τα δύο σήμερα, ξεχωρίζουν στην αγωνιστική κίνηση του βόλεϊ. Και στα δύο το ζητούμενο κυρίως είναι το γόητρο αφού ο Ολυμπιακός προπορεύεται και στις δύο κατηγορίες έχοντας βαθμολογική διαφορά απ' τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Α1 ανδρών: ΣΗΜΕΡΑ: Παμβοχαϊκός - Παναχαϊκή (18.00), Λαμία - Ορεστιάδα (18.00), Αρης - Ηρακλής (19.00), Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (21.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Κηφισιά (17.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου (18.00).

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΣΗΜΕΡΑ: Φιλαθλητικός/Λαρισαϊκός - Πανναξιακός (15.30), Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (18.00), Αρης - ΑΕΚ (18.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ηλιούπολη - Πορφύρας (17.30). Σημ.: Αναβάλλεται για τις 5 Μάρτη το ματς Μαρκόπουλου - Αίαντα Ευόσμου.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ