Σάββατο 27 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ξεχωρίζει το αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Icon

Το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της αγωνιστικής
Το... αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, το ντέρμπι για την 5η θέση στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης και ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Βέροια είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στην 24η αγωνιστική της Super League.

Στο ΟΑΚΑ «κιτρινόμαυροι» και «πράσινοι» σε πρώτο πλάνο κοντράρονται με φόντο τη μάχη που δίνουν για τη 2η θέση και το όποιο αβαντάζ θα προσφέρει αυτή στη διαδικασία των πλέι οφ (βάσει της ειδικής βαθμολογίας). Ο «Δικέφαλος» με το τρίποντο ουσιαστικά «κλειδώνει» το δεύτερο σκαλοπάτι ενώ το «τριφύλλι» με δική του επικράτηση ξαναμπαίνει γερά στη διεκδίκηση. Απ' την άλλη, και οι δύο έχουν μια καλή ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις της ενόψει και των αναμετρήσεων που θα ακολουθήσουν για το μίνι πρωτάθλημα. Παράλληλα, τόσο για θέμα γοήτρου όσο και για ψυχολογική τόνωση, οι δύο αντίπαλοι θα διεκδικήσουν τη νίκη. Στους γηπεδούχους ερώτημα παραμένει η συμμετοχή του Κορδέρο, που ανέβασε ρυθμούς τις τελευταίες μέρες, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι απόλυτα έτοιμος, ενώ υπενθυμίζεται ότι θα λείψουν λόγω τιμωρίας οι Γκάλο και Μάνταλος. Στην άλλη πλευρά, για τον Παναθηναϊκό πρόβλημα έχουν οι Πέτριτς, Κοτσόλης, Γιαννακόπουλος, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και η συμμετοχή τους στην αποστολή θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Μπουμάλ, Σάντσεθ.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός, μετά το βαρύ κλίμα που υπάρχει για τον αποκλεισμό από την Αντερλεχτ στο Europa League, φιλοξενεί τη Βέροια και με νίκη σφραγίζει και μαθηματικά τον τίτλο και μάλιστα πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά (πριν βγει ο Φλεβάρης). Κάτι που πλέον είναι επιβεβλημένο ώστε να αλλάξει η ψυχολογία αλλά και να δοθεί μια νέα ώθηση ενόψει του ημιτελικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Τετάρτη.

Ντέρμπι με φόντο την 5η θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στα πλέι οφ, είναι αυτό μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει κατά πολύ το σκηνικό. Με νίκη ο «Δικέφαλος» εδραιώνεται εντός πεντάδας και έχει την τύχη στα χέρια του, ενώ σε περίπτωση επικράτησης των Αρκάδων οι ισορροπίες γίνονται ρευστές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ