ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Απρίλη 2019
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
«Δυνατό εργαλείο» για τους εργάτες ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Στους λιμενεργάτες στον Πειραιά μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος

Κάλεσμα στους λιμενεργάτες των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά (COSCO) «να δυναμώσουν τα δικά τους εργαλεία, το ΚΚΕ, την οργάνωση και την πάλη τους» απηύθυνε χτες ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το Κόμμα, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στο χώρο. Μαζί του ήταν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κερατσινίου - Δραπετσώνας Γιώργος Καλαμαράς και Περάματος Βασίλης Βατίστας.

Λίγο πριν πάει τις «πόστες» της η πρωινή βάρδια για να ξεκινήσει τη φορτοεκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων, ο υποψήφιος του Κόμματος κάλεσε τους εργάτες να είναι σε ετοιμότητα, γιατί, όπως είπε, «μετά τις εκλογές θα τελειώσουν τα χαμόγελα και όλοι μαζί, κυβέρνηση, Περιφέρειες και δήμοι, όλα τα κόμματα του κεφαλαίου ετοιμάζονται να "χυμήξουν" και να αρχίσουν "κατά ριπάς" επίθεση με νέα μέτρα». Σχολίασε τους ανταγωνισμούς γύρω από το λιμάνι του Πειραιά ανάμεσα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ιμπεριαλιστικά κέντρα, σημειώνοντας ότι αυτό που τους ενώνει είναι η επίθεση στους εργάτες, το να είναι φθηνή η εργατική δύναμη, να μην υπάρχουν συγκροτημένα δικαιώματα. «Ε, αυτό δεν θα τους περάσει. Γιατί υπάρχει ΚΚΕ, υπάρχει οργάνωση και πάλη στους τόπους δουλειάς», τόνισε.

«Τη διαφορά λοιπόν θα την κάνει ένα ισχυρό ΚΚΕ παντού και ο αγώνας των εργαζομένων», ανέφερε και πρόσθεσε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ: «Βλέπετε, τα άλλα κόμματα βάζουν τους ίδιους τους καπιταλιστές στα ψηφοδέλτιά τους. Τι άλλο να πουν; Είναι κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων. Τα δικά σας συμφέροντα δεν είναι πουθενά στους σχεδιασμούς τους».

Αναφερόμενος στους μεγάλους αγώνες που έδωσαν για τη Συλλογική Σύμβαση και τα ΒΑΕ, υπογράμμισε ότι αυτή η μάχη παραμένει ανοιχτή, γιατί είναι κατεύθυνση της ΕΕ και των κυβερνήσεων να μην υπάρχουν τέτοια δικαιώματα, να μην υπάρχουν Συμβάσεις, να είναι ελεύθερες οι απολύσεις, να καταργηθούν τα ΒΑΕ.

«Επομένως την επόμενη μέρα χρειάζεστε δυνατά "εργαλεία". Κι αυτό σημαίνει να έχουμε ένα ΚΚΕ ισχυρό, με δυνάμεις παντού, με περισσότερους εκλεγμένους στην Ευρωβουλή, σε Περιφέρειες, δήμους και συνδικάτα. Ετσι μπορεί να χτυπηθούν ο αντίπαλος και οι σχεδιασμοί του. Αλλωστε, κι εσείς έχετε την πείρα που δείχνει ότι απέναντι σε μια σκληρή εργοδοσία, μόνο με αγώνα και οργάνωση μπορούμε να απαντήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων, καλώντας τους εργάτες να δώσουν το «παρών» και στους αγώνες του επόμενου διαστήματος, ξεχωρίζοντας την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
«Το ΚΚΕ σταθερά στο πλευρό τον πυροσβεστών»

Επίσκεψη στην 1η ΕΜΑΚ Ασπροπύργου πραγματοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος

Κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες στις ερχόμενες εκλογές απηύθυνε ο Μιχάλης Μιχαήλ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, στο προσωπικό της 1ης ΕΜΑΚ Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής του περιοδείας στον χώρο, συνοδευόμενος από τον Ευθύμη Τσούνα, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Μ. Μιχαήλ, απόστρατος ανθυποπυραγός του Πυροσβεστικού Σώματος, συνομίλησε με τον διοικητή και τα μέλη της 1ης ΕΜΑΚ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό, ενώ εξέθεσε τις θέσεις του ΚΚΕ για την ενίσχυση της λειτουργίας της Πυροσβεστικής και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των πυροσβεστών, όπως επίσης για τις σχετικές παρεμβάσεις του Κόμματος.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά και με συνέπεια παλεύει για την ένταξη του Πυροσβεστικού Σώματος στα βαρέα - επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, διεκδικεί την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας, την αποστρατιωτικοποίηση και την κατοχύρωση του δικαιώματος της απεργίας, την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης, τη βελτίωση των υποδομών με ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού κ.ά.

Ο Μ. Μιχαήλ υπενθύμισε ότι ήδη από το Μάη του 2018 το ΚΚΕ προειδοποιούσε για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στην πυροπροστασία και καλούσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, παίρνοντας ωστόσο καθησυχαστικές απαντήσεις από την πλευρά των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων. Δυστυχώς, οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο όταν λίγες βδομάδες αργότερα ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. «Η καταστροφή που προκλήθηκε στο Μάτι, είπε, ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις στην πυροπροστασία και σε επίπεδο πρόληψης και σε επίπεδο σχεδιασμού, ενώ έγινε συνειδητή προσπάθεια να επιρριφθούν οι ευθύνες στην Πυροσβεστική».

Μετά το τέλος της παρουσίασης των θέσεων του ΚΚΕ, ακολούθησε πλούσιος διάλογος, με τα μέλη της ΕΜΑΚ να εκφράζουν μια σειρά από ερωτήματα και προβληματισμούς, αναδεικνύοντας και οι ίδιοι από την επιχειρησιακή τους εμπειρία μια σειρά αναγκών που χρειάζεται άμεσα να καλυφθούν, οι οποίες αφορούν ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας των πυροσβεστών, σχεδιασμού, πρόληψης και στελέχωσης της υπηρεσίας, ενίσχυσης του προϋπολογισμού της, αλλά και ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα του Σώματος.

ΤΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
100 φορές να το βεβηλώσουν, 101 θα το ξαναφτιάξουμε!

Απάντηση στα θρασύδειλα φασιστοειδή που βανδάλισαν το μνημείο για τους εκτελεσμένους αγωνιστές του Στρατοδικείου Τρίπολης (1947 - 1949)

Τους βανδαλισμούς που έκαναν τις προηγούμενες μέρες θρασύδειλα φασιστοειδή στο μνημείο που είχε στήσει το ΚΚΕ το 2015 για τους εκτελεσμένους ήρωες των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΔΣΕ, που καταδικάστηκαν σε θάνατο από το Εκτακτο Στρατοδικείο - θανατοδικείο της Τρίπολης και εκτελέστηκαν την περίοδο 1947 - 1949, κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την περασμένη Τρίτη, ο Γραμματέας της ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, Αριστείδης Δαμαλάς, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Και 100 φορές να τα σπάσουν, 101 θα τα ξαναφτιάξουμε...

Το μόνο που πετυχαίνουν με αυτές τις ενέργειες είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί μας και μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε».

Κάλεσε το λαό της πόλης μέσα από τα σωματεία και τους φορείς του να καταδικάσει τους βανδαλισμούς και να στηρίξει την προσπάθεια για δημιουργία του πάρκου των αλύγιστων στον ευρύτερο χώρο του μνημείου.

«Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν αποφασιστικά και με την ψήφο τους τη μοναδική δύναμη που παλεύει αταλάντευτα ενάντια στο φασισμό, στο ναζισμό, στη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και τους δήμους», ανέφερε και κάλεσε όσους μένουν κι εργάζονται στην περιοχή να κάνουν και δική τους υπόθεση την περιφρούρηση του μνημείου.

«Δεν θα σταματήσουμε, δεν κάνουμε βήμα πίσω, συνεχίζουμε στα χνάρια των ηρώων μας», σημείωσε κλείνοντας.

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές

Την Τρίτη 30 Απρίλη, ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, θα περιοδεύσει από τις 8 μ.μ. στα χωριά Νέες Καρυές, Ζάππειο, Χαρά, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Κιλελέρ, Βασίλη Σταμουλάκη.

Την Πέμπτη 2 Μάη, στη 1 μ.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, θα επισκεφτεί το κατασκευαστήριο σκηνικών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Περιστέρι για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Παρασκευή 3 Μάη:

-- Στις 10 π.μ., ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας. Στις 5 μ.μ., θα περιοδεύσει στον Πανελλήνιο ΓΣ.

-- Στις 7 μ.μ., ο Νίκος Σοφιανός και ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα μιλήσουν σε σύσκεψη στο «Paraflu» στο Βοτανικό.

-- Ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα επισκεφτεί στις 9 π.μ. το Β' Τελωνείο στον όρμο Κερατσινίου και στις 10 π.μ. το Γ' Τελωνείο στο Ν. Ικόνιο, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Το Σάββατο 4 Μάη

-- Στις 7.30 μ.μ., ο Νίκος Σοφιανός θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Γκύζη.

-- Στην Πρέβεζα, στις 8 μ.μ., στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, σε εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τους υδρογονάνθρακες», θα μιλήσουν: Ο Κώστας Ηλίας, στέλεχος του ΚΚΕ, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, και ο Νίκος Γιαννούλης, φυσικός - περιβαλλοντολόγος (PhD, MSc). Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του δημοτικού και του περιφερειακού ψηφοδελτίου.

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ!

Με σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό παντού!», το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την αποφασιστική ενίσχυσή του σε κάθε γωνιά της χώρας.

Καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν.
  • Να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη μετακίνησή τους, ιδιαίτερα όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.5282.527, 210.5282.535

Ωρες επικοινωνίας: Από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.

  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών της ΚΟ Αττικής θα λειτουργήσει ξανά από το πρωί της Τρίτης 30/4.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ