Παρασκευή 26 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
«Δυνατό εργαλείο» για τους εργάτες ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Στους λιμενεργάτες στον Πειραιά μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος

Κάλεσμα στους λιμενεργάτες των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά (COSCO) «να δυναμώσουν τα δικά τους εργαλεία, το ΚΚΕ, την οργάνωση και την πάλη τους» απηύθυνε χτες ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το Κόμμα, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στο χώρο. Μαζί του ήταν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κερατσινίου - Δραπετσώνας Γιώργος Καλαμαράς και Περάματος Βασίλης Βατίστας.

Λίγο πριν πάει τις «πόστες» της η πρωινή βάρδια για να ξεκινήσει τη φορτοεκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων, ο υποψήφιος του Κόμματος κάλεσε τους εργάτες να είναι σε ετοιμότητα, γιατί, όπως είπε, «μετά τις εκλογές θα τελειώσουν τα χαμόγελα και όλοι μαζί, κυβέρνηση, Περιφέρειες και δήμοι, όλα τα κόμματα του κεφαλαίου ετοιμάζονται να "χυμήξουν" και να αρχίσουν "κατά ριπάς" επίθεση με νέα μέτρα». Σχολίασε τους ανταγωνισμούς γύρω από το λιμάνι του Πειραιά ανάμεσα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ιμπεριαλιστικά κέντρα, σημειώνοντας ότι αυτό που τους ενώνει είναι η επίθεση στους εργάτες, το να είναι φθηνή η εργατική δύναμη, να μην υπάρχουν συγκροτημένα δικαιώματα. «Ε, αυτό δεν θα τους περάσει. Γιατί υπάρχει ΚΚΕ, υπάρχει οργάνωση και πάλη στους τόπους δουλειάς», τόνισε.

«Τη διαφορά λοιπόν θα την κάνει ένα ισχυρό ΚΚΕ παντού και ο αγώνας των εργαζομένων», ανέφερε και πρόσθεσε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ: «Βλέπετε, τα άλλα κόμματα βάζουν τους ίδιους τους καπιταλιστές στα ψηφοδέλτιά τους. Τι άλλο να πουν; Είναι κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων. Τα δικά σας συμφέροντα δεν είναι πουθενά στους σχεδιασμούς τους».

Αναφερόμενος στους μεγάλους αγώνες που έδωσαν για τη Συλλογική Σύμβαση και τα ΒΑΕ, υπογράμμισε ότι αυτή η μάχη παραμένει ανοιχτή, γιατί είναι κατεύθυνση της ΕΕ και των κυβερνήσεων να μην υπάρχουν τέτοια δικαιώματα, να μην υπάρχουν Συμβάσεις, να είναι ελεύθερες οι απολύσεις, να καταργηθούν τα ΒΑΕ.

«Επομένως την επόμενη μέρα χρειάζεστε δυνατά "εργαλεία". Κι αυτό σημαίνει να έχουμε ένα ΚΚΕ ισχυρό, με δυνάμεις παντού, με περισσότερους εκλεγμένους στην Ευρωβουλή, σε Περιφέρειες, δήμους και συνδικάτα. Ετσι μπορεί να χτυπηθούν ο αντίπαλος και οι σχεδιασμοί του. Αλλωστε, κι εσείς έχετε την πείρα που δείχνει ότι απέναντι σε μια σκληρή εργοδοσία, μόνο με αγώνα και οργάνωση μπορούμε να απαντήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων, καλώντας τους εργάτες να δώσουν το «παρών» και στους αγώνες του επόμενου διαστήματος, ξεχωρίζοντας την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ