Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Μάρτη 2011 - Κυριακή 27 Μάρτη 2011 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 10925

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αντιστοίχηση της καθοδηγητικής δουλειάς στις απαιτήσεις της στρατηγικής του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  16  -  17
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Οι εξελίξεις στην περιοχή μας και η ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος

ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ κεφάλαιο - ΕΕ - αστικά κόμματα
  • Νέα καταιγίδα μέτρων από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης
  • ΚΚΕ: Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουν εμπόδια και να ανατρέψουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, διαμορφώνοντας τη δική τους συμμαχία για λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, σχεδιασμένη ανάπτυξη, απαλλάσσοντας τη χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Οι δήμιοι των λαών, εν μέσω αντιθέσεων, αποφάσισαν:

  • Κλιμάκωση του πολέμου στα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων με το «Σύμφωνο για το Ευρώ» και το «Σύμφωνο Σταθερότητας». Καθώς και με το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για δανεισμό των υπερχρεωμένων κρατών, που οδηγεί τους λαούς στη χρεοκοπία.
  • Με τον πόλεμο στη Λιβύη, εντείνουν την ιμπεριαλιστική διείσδυση στις χώρες της Β. Αφρικής και της Ανατ. Μεσογείου, δίνοντας επιπλέον κονδύλια ύψους 1 δισ. ευρώ από την Τράπεζα Επενδύσεων, κάνοντας λόγο για μια νέα «εταιρική σχέση» μαζί τους. Σ' αυτά τα σχέδια εμπλέκεται ενεργά και η Ελλάδα, συμμετέχοντας στον πόλεμο.

ΣΕΛ.  2   -   3

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Απομονώστε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα

Η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα αγώνα και συστράτευσης στους φοιτητές να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της πάλης και της ζωντάνιας των συλλόγων και των οργάνων του κινήματος. Κάθε έτος, εξάμηνο να γίνει εργαστήριο - κάστρο κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Ολοι στην πάλη για να μη γονατίσουν τους εργαζόμενους της χώρας μας, να μην περάσει ο νέος νόμος - έκτρωμα που μετατρέπει τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις με δίδακτρα.


ΣΕΛ.  15


ΛΙΒΥΗ
Ενταση πολέμου και αντιθέσεων

ΣΕΛ.  8   -   14
ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Απειλείται η ζωή των ασθενών

ΣΕΛ.  22   -   23
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Στη μάχη της Συλλογικής Σύμβασης

ΣΕΛ.  24   -   25
ΕΜΠΟΡΙΟ
Επιτάχυνση συγκέντρωσης

ΣΕΛ.  26   -   27
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο

ΣΕΛ.  29
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Συνέδριο 6 έως 10 Απρίλη στην Αθήνα

ΣΕΛ.  28
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την επέτειο του Κιλελέρ

Το ΚΚΕ έχει αναδείξει τις δυνατότητες ανάπτυξης της αγροτικής και μεταποιητικής παραγωγής και της παραγωγικότητάς τους, με σκοπό την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ανατροπή των καπιταλιστικών σχέσεων, με τη θεμελίωση του κεντρικού σχεδιασμού της παραγωγής με λαϊκό έλεγχο, την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης. Με την κατάργηση της καπιταλιστικής αγροτικής εκμετάλλευσης και τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής παραγωγής, που θα προωθεί κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική επιστημονική στήριξη.


ΣΕΛ.  5
ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ
Κινητοποιήσεις την Τετάρτη 30 Μάρτη

ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ