ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Ιούνη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ
Βρώμικη σύμπραξη σε βάρος του λαϊκού κινήματος

Ξεσάλωσαν τα κόμματα των εφοπλιστών και των βιομηχάνων στην αντιδραστική προπαγάνδα που στόχο έχει να βάλει στο γύψο τους δίκαιους αγώνες

Η παλικαρίσια μάχη στο λιμάνι έκανε το κεφάλαιο, τα κόμματα και τα παπαγαλάκια τους να βγάλουν αφρούς σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος

ΛΕΠΙΔΗΣ

Η παλικαρίσια μάχη στο λιμάνι έκανε το κεφάλαιο, τα κόμματα και τα παπαγαλάκια τους να βγάλουν αφρούς σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος
Με «επιχειρήματα» καρμπόν κλιμακώθηκε χτες η άθλια προπαγάνδα σε βάρος των εργατικών λαϊκών αγώνων από την κυβέρνηση, τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, με αιχμή την κατασυκοφάντηση της παλικαρίσιας απεργιακής πάλης που έδωσαν με επιτυχία προχτές οι ναυτεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του εφοπλιστή Αλαφούζου, που πρωτοστάτησε την Τετάρτη στην προπαγανδιστική βρωμιά εναντία στην απεργία, στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής έθεσε συνολικά ζήτημα «νομιμότητας» των απεργιακών κινητοποιήσεων και διεκδίκησε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση κλίματος καταστολής.

Εξαπολύοντας θρασύτατα φοβέρες στους ναυτεργάτες και όποιον αντιπαλεύει την άγρια πολιτική του Μνημονίου και των κομμάτων του, ο Γ. Πεταλωτής ισχυρίστηκε ότι «κάποιοι επιλέγουν τη ρήξη με τη νομιμότητα», απείλησε ότι την επόμενη φορά θα «υπάρξουν μέτρα» (!), υπονοώντας ευθέως τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων, αφού, όπως είπε, «χωρίς την άσκηση βίας δε θα μπορούσε να αποτραπεί η κατάληψη» - όπως χαρακτηρίζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της την περιφρούρηση της απεργίας.

Για τα αυτιά των εφοπλιστών και των άλλων εκπροσώπων του κεφαλαίου, ο ίδιος λεοντάρισε ότι «το κράτος κάνει τη δουλειά και ότι δε θα ξανασυμβεί αυτό, δε θα επιτραπεί να ξανασυμβεί αυτό»!

Για λογαριασμό της τάξης που υπηρετεί η κυβέρνηση, και κρύβοντας ότι οι ναυτεργάτες απήργησαν με συγκεκριμένα, δίκαια αιτήματα και με απόφαση των ταξικών τους σωματείων, ο Γ. Πεταλωτής υποστήριξε για την απεργία στο λιμάνι: «Είναι θέμα μιας πράξης πολιτικής, ενός κόμματος και συγκεκριμένα του ΚΚΕ, το οποίο έχει επιλέξει να επενδύσει σε διαλυτικά φαινόμενα. Και το λέω αυτό με πλήρη επίγνωση».

Καλλιεργούν άθλιους «αυτοματισμούς»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», λέγοντας πως «έχουμε να κάνουμε με την ελευθερία της κίνησης των πολιτών, (...)» για να συμπληρώσει το ξοφλημένο επιχείρημα ότι «εκεί πέρα κάποιοι επιλέγουν τη ρήξη με τη νομιμότητα, αλλά και να πλήξουν την ελληνική οικονομία».

Με θράσος μάλιστα προσπάθησε να δείξει ότι το ΚΚΕ και όχι η κυβέρνηση είναι αυτό που βρίσκεται σε διάσταση με τα λαϊκά συμφέροντα, καλώντας το Κόμμα «να σταματήσει να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, επιλέγοντας τελικά όχι την νομιμότητα, αλλά επιλέγοντας το συμφέρον του απλού πολίτη».

Με άλλα λόγια, απαιτούν από το ΚΚΕ να βάλει νερό στο κρασί του και να υποταχθεί σ' αυτό που η κυβέρνηση και το κεφάλαιο θεωρούν συμφέρον για το λαό, το πετσόκομμα δηλαδή των δικαιωμάτων που προβλέπεται από το μνημόνιο που συνυπέγραψαν με την τρόικα.

Φανερώνοντας τέλος την πηγή της βρωμιάς σε βάρος των ταξικών αγώνων, και προσπαθώντας μάταια να πείσει ότι η πολιτική του ΚΚΕ δε βρίσκει έρεισμα στο λαό, ο Γ. Πεταλωτής είπε με τρόπο φαιδρό:

«Τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες δεν έχουν σχέση με εργασιακά δικαιώματα και όταν οι κινητοποιήσεις δε γίνονται από ναυτεργάτες απλώς, αλλά γίνονται από έναν ολόκληρο μηχανισμό, ο οποίος λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, σε αυτή την περίοδο, είναι σαφές ότι δε θα γίνει ανεκτό, όχι από το κράτος μόνο, από την ίδια την ελληνική κοινωνία δεν γίνεται ανεκτό».

Με ενιαία γραμμή

«Αυτό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξαναγίνει» πρόσθεσε στην κυβερνητική προπαγάνδα με χτεσινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι «από τέτοιου είδους κινητοποιήσεις υφίσταται τεράστια ζημιά η οικονομία της χώρας».

Ο ίδιος ζήτησε να κάτσει ο λαός στα γόνατα και να συμπράξει με το κεφάλαιο για τη σφαγή των δικαιωμάτων του, ζητώντας ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στο οποίο, οι όποιες διαμαρτυρίες, οι όποιες διαδηλώσεις θα αφήνουν την καθημερινή λειτουργία της οικονομίας να προχωρήσει». Στο τέλος, κάλεσε και αυτός σε καταστολή, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει «να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να μην επιτρέψει την επανάληψη τέτοιου είδους φαινομένων».

Συντονισμένη πλήρως, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για «συγκεκριμένες ομάδες οι οποίες διαλύουν τον τουρισμό» και «οδηγούν ανθρώπους στην ανεργία», καλώντας «τον κύριο Χρυσοχοΐδη να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταλάβει ότι υπεράνω όλων είναι το συμφέρον της Ελλάδος και όχι της οποιασδήποτε συντεχνίας».

Αισχρότερος όλων και με συγκεκριμένη αποστολή σε βάρος του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ, ήταν και χτες ο πρόεδρος του αντιδραστικού ΛΑΟΣ. Ο Γ. Καρατζαφέρης, σχολίασε ότι «το ΚΚΕ χρησιμοποιεί το ΠΑΜΕ όπως την ΟΠΛΑ στην δεκαετία του '40. Οσο η κυβέρνηση φοβάται ν' αντιμετωπίσει το ΠΑΜΕ, τόσο οι προκλήσεις θα γίνονται και πιο έντονες».

Ο ίδιος προχώρησε τη βρωμιά του ένα βήμα πιο πέρα, κλείνοντας το μάτι στους γνωστούς για το κόμμα του προβοκάτορες να αναλάβουν δράση, λέγοντας ότι «επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων να αποφασίσει πώς και αν θα πρέπει ν' αντιδράσει. Ελπίζω όλοι να καταλάβουν ότι η αυτοδικία είναι το τελευταίο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λύσσαξαν, γιατί θέλουν το λαό γονατισμένο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση σε βάρος του Κόμματος

Σε ανακοίνωση για τη βρώμικη επίθεση κατά του ΚΚΕ, το Γραφείο Τύπου του Κόμματος σημειώνει:

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για την τρομοκρατική και συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ η κυβέρνηση με το συνεταίρο της ΛΑ.Ο.Σ., η ΝΔ και τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας, με αφορμή την απεργία στο λιμάνι. Οι συκοφαντίες και οι απειλές στρέφονται κατά των εργαζομένων, για να αποδεχτούν το Μνημόνιο.

Θέλουν να έχει ο λαός το κεφάλι κάτω. Να σέρνεται υπακούοντας στις στημένες αποφάσεις των δικαστηρίων, που βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, κάθε αγώνα που τους βάζει εμπόδιο στην επιδίωξη να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα δεινά της κρίσης.

Τη ζωή του λαού διαλύουν τα αλλεπάλληλα κύματα της αντιλαϊκής επίθεσης και όχι οι απεργίες των εργαζομένων, ούτε το ΚΚΕ, όπως ισχυρίζονται προκλητικά η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της πλουτοκρατίας στα ΜΜΕ, που βάλθηκαν να τσακίσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν.

Δεν υπάρχει απεργία και κινητοποίηση κατά του κεφαλαίου που να μην επιφέρει και κάποιες συνέπειες και σε κάποια τμήματα του λαού, όμως αυτές είναι προσωρινές. Μόνιμες θα είναι όμως οι μαύρες μέρες, αν ο λαός σκύψει το κεφάλι.

Πρέπει να αφήσει αδιάφορο όλο το λαό η γνώμη που έχουν για το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Οι απεργιακοί αγώνες είναι τιμή της εργατικής τάξης και έτσι την βλέπουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ευρώπη.

Η βρώμικη επίθεση δε θα περάσει. Οποιο μέσο και αν χρησιμοποιήσουν δεν πρόκειται να κάμψουν το Κόμμα μας, δεν πρόκειται να κάμψουν τις χιλιάδες των εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι μηνύσεις εναντίον συνδικαλιστικών στελεχών των ναυτεργατών μόνο δύναμη μας προσθέτουν, μόνο αγανάκτηση προσθέτουν στους εργαζόμενους που υποφέρουν.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με ξεσηκωμό υπεράσπισης της ζωής τους. Η επίθεση κατά του ΚΚΕ είναι επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων τους».

ΠΑΜΕ
Δε μας πτοούν ούτε μας τρομοκρατούν

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας

Απαντώντας στη συκοφάντηση και στην επιχείρηση τρομοκράτησης του αγώνα των ναυτεργατών, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει:

«Οσα μέτρα και να πάρουν, όσα εντάλματα και αν εκδώσουν κατά των στελεχών του ταξικού κινήματος στους ναυτεργάτες δε μας πτοούν, δε μας τρομοκρατούν. Ο αγώνας μας κατά της βαρβαρότητας που θέλει να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι δίκαιος. Οσο για τους εφοπλιστές είναι γνωστό σε όλη την εργατική τάξη ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και αυτό το επιδιώκουν βγάζοντας το λάδι στους ναυτεργάτες, καταληστεύοντας το επιβατικό κοινό. Ακόμα θυμίζουμε ότι έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα, όταν στέλνουν στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους πνίγοντάς τους στα σαπιοκάραβά τους».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ