ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Γενάρη 2023
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 28/1

Στις 7 μ.μ. στο Παλαί ντε Σπορ / Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας / Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, το Σάββατο 28/1/2023 στις 7 μ.μ., στο Παλαί ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Γιώργο Νταλάρα και τους Ασπασία Στρατηγού και Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Καθημερινά οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μεταφέρουν το κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, μέσα από το πλατύ πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιούν στον λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης, με το Κάλεσμα της ΚΕ για συμπόρευση με το ΚΚΕ, αλλά και μέσα από μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνονται περιοδείες και σε μεγάλους χώρους δουλειάς όπως: Στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο εμπορικό κέντρο «COSMOS» και το Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Επίσης η ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα Τετάρτη προγραμματίζει πανεξόρμηση σε βιομηχανίες και συγκεκριμένα: Στην επιχείρηση «Παπαδοπούλου ΑΕ» με την Νάσια Αγοραστού, υποψήφια βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης. Στις βιομηχανίες ΔΕΛΤΑ και «Μπαρμπα-Στάθης» με τον Χάρη Κυριαζίδη, υποψήφιο βουλευτή στη Β' Θεσσαλονίκης. Στην ΣΙΔΕΝΟΡ με τον Παναγιώτη Κολογκούνη, στέλεχος του ΚΚΕ. Στη ΜΕΒΓΑΛ με τον Κριστιάν Τριανταφυλλίδη, στέλεχος του ΚΚΕ. Στην «TOSOH» με τον Περικλή Παπαδόπουλο, στέλεχος του ΚΚΕ. Στην «ΠΥΡΑΜΙΣ» και την «DS Smith». Και τέλος σύσκεψη με εργαζόμενους στον ΟΣΕ με τον Κώστα Ιωσηφίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» (Πλάτωνος 7, Θεσσαλονίκη).

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, στη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα ο Γιώργος Νταλάρας, μαζί με την Ασπασία Στρατηγού και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, θα παρουσιάσουν τραγούδια από τα εμβληματικά έργα του Απόστολου Καλδάρα «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινός Εσπερινός», αλλά και άλλα γνωστά τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Συντελεστές θα είναι:

Μουσικοί: Βαγγελάκης Αποστόλης, πνευστά, Γρυσμπολάκης Μάνος, ακορντεόν, Ζέρβας Χρήστος, κιθάρα, Κορακάκης Βασίλης, μπουζούκι, Μαντικός Ηλίας, κανονάκι, Μαρινάκης Γιώργος, βιολί, Μάτσικας Γιώργος, μπουζούκι, Παπαχριστούδης Γιώργος, πιάνο, Πλαγιανάκος Γιάννης, κοντραμπάσο, Σαμιώτης Στράτος, κρουστά, Χριστοδουλάκης Δημήτρης, drums.

Ενορχήστρωση - Επιμέλεια προγράμματος, Γιώργος Νταλάρας.

Ενορχηστρωτική επιμέλεια, Γιώργος Παπαχριστούδης.

Σκηνοθετική επιμέλεια προβολών, Σούλης Νίκος.

Σχεδιασμός Ηχου, Ηχοληψία, Ζαχόπουλος Αντώνης, stage, Κουλούρης Βαγγέλης, FoH. Φωτισμοί, Μανιατάκος Γιάννης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022
Επιταχύνουν οι Κομματικές Οργανώσεις για το όσο δυνατόν θετικότερο αποτέλεσμα

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ και οι Κομματικές Οργανώσεις τα δίνουν όλα για όλα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι όσο δυνατόν μεγαλύτερο, να πιαστούν όλοι οι στόχοι και να εξαντληθούν τα περιθώρια που υπάρχουν. Μετά το 13ο κατά σειρά «κλείσιμο», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Γενάρη, η κάλυψη του συνολικού πλάνου βρίσκεται στο 115,24%.

Την καρό σημαία του τερματισμού αντικρίζει πιο κοντά από όλους η ΚΟ Εξωτερικού, που με 164,62% έχει ισχυρό προβάδισμα. Στη δεύτερη θέση είναι η ΚΟ Αιγαίου με 141,70%, που θα φανεί αν θα μπορέσει να κάνει την έκπληξη στην τελευταία στροφή και να κλέψει την πρωτιά. Την πρώτη τριάδα ολοκληρώνει η ΚΟ Κρήτης με 124,06%, που θέλει να διασφαλίσει τη θέση της καθώς έπονται πολλοί διεκδικητές. Συγκεκριμένα είναι η ΚΟ Αττικής με 117,64%, που κατάφερε αυτή τη βδομάδα να προσπεράσει την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 116,89% που ακολουθεί. Μάχη δίνεται και για τις παρακάτω θέσεις, όπου βρίσκονται σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 111,87%, η ΚΟ Ηπείρου με 108,48%, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 107,17%, η όποια όμως - θυμίζουμε - έχει ένα δυνατό «τελευταίο χαρτί» με τη μεγάλη συγκέντρωση του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και η ΚΟ Πελοποννήσου με 100,84%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Δυτικής Μακεδονίας με 96,73%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 90,42% και Θεσσαλίας με 82,16%.

Η ΚΝΕ έχει υπερκαλύψει το πλάνο της με 124,32%, η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» με 120,34% και η ΚΟΒ του «902» με 105%.

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Αύριο Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Γενάρη θα επισκεφθεί τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα έχει ως εξής:

26 Γενάρη

-- Στις 18.00 θα παρευρεθεί σε σύσκεψη με μαζικούς φορείς της Καβάλας στην αίθουσα της Αντιπεριφέρειας «Ν. Μάρτης».

-- Στις 20.00 θα μιλήσει σε μεγάλη συγκέντρωση στην Καβάλα στο αμφιθέατρο «Γ. Παυλίδης» της Aντιπεριφέρειας Καβάλας.

27 Γενάρη

-- Στις 12.30 θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας και στις 13.00 θα παρευρεθεί σε σύσκεψη με το ΔΣ των εργαζομένων του Νοσοκομείου και υγειονομικούς.

-- Στις 19.00 θα μιλήσει στην Κομοτηνή, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

-- Στις 21.00 θα παρευρεθεί στη συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης, στο «Diamond Restaurant».

***

Την Κυριακή 29 Γενάρη στις 11 π.μ. θα επισκεφτεί τη Λαμία και θα συναντηθεί με τις επιτροπές πλημμυροπαθών και με κατοίκους της περιοχής στο χωριό Κόμμα (cafe «Μαντέ»).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ