ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
Σελ. /28
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»
Πλατιά κοινωνικο - πολιτική συμπαράταξη νίκης!

Τα πρώτα 120 ονόματα υποψήφιων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο Αγάπιος Σαχίνης, τονίζοντας ότι «μαζί με τους 114 που έχουν υπογράψει τη διακήρυξη της Παράταξης, έχετε στα μάτια σας τη φωτογραφία της πόλης»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης

Motion Team

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης
Τα πρώτα 46 από τα συνολικά 58 ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», καθώς και τους 75 πρώτους υποψήφιους για τα πέντε Διαμερισματικά Συμβούλια παρουσίασε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε, επίσης, η συστράτευση και τριών νέων προσώπων στην προσπάθεια για τη δημιουργία της μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής συμπαράταξης που διεκδικεί τη διοίκηση του Δήμου για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση μαχητική - διεκδικητική με ενεργά συμμέτοχους τους πολίτες.

Ο Τάκης Κουλάνδρου πρώην δημοτικός σύμβουλος, δήλωσε τη στήριξή του στην προσπάθεια της παράταξης. Στο συνδυασμό και ως υποψήφιοι θα συμμετάσχουν επίσης η Βάσω Τερκενλή δικηγόρος και γνωστή επιχειρηματίας, και ο Ηρακλής Δούκας που αρχικά είχε ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος.

«Με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και τους 114 που έχουν υπογράψει τη διακήρυξη της Παράταξης, -θέλω να τους θεωρείτε ως εν δυνάμει ψηφοδέλτιο- έχετε στα μάτια σας τη φωτογραφία της πόλης μας. Η παρέα μεγάλωσε, δυνάμωσε, πάτησε γερά στα πόδια της. Και να είστε βέβαιοι ότι πάει πολύ μακρύτερα από τις δημοτικές εκλογές. Επίσης, να είστε βέβαιοι πως έως και την τελική ανακήρυξη των ονομάτων, θα ακούσετε πολύ σημαντικά ονόματα τα οποία στηρίζουν την προσπάθειά μας και αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Και εμείς αυτή την ιστορία δεν την προσπερνάμε. Την τιμούμε και την υπερασπιζόμαστε», σημείωσε ο Αγάπιος Σαχίνης.

Παρουσίασε τις θέσεις της Παράταξης «για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση που δε θα βολεύεται σε μια διαχειριστικού τύπου αντίληψη όπως αυτή επιβάλλεται σήμερα σαν μοντέλο στη χώρα μας». Αλλά «θα είναι μια ΤΑ που θα προχωρά σε ρήξεις, που δε θα θεωρεί πως δεν την αφορούν οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των εργοστασίων, αν ο μαϊμουδισμός βαφτίζεται πολιτισμός, αν τα συμφέροντα είναι αυτά που επιχειρούν να προσδιορίσουν τη λειτουργία της». Μια ΤΑ «με το δημότη συμμέτοχο και συνεργό στη δράση της και όχι στο ψυγείο, παροπλισμένο, απλό παρατηρητή».

Στο προεδρείο για τη συνέντευξη Τύπου η Ολγα Καΐκα, ο Αγάπιος Σαχίνης, ο Χρήστος Μπάλτος, ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης και ο Γιάννης Μπουτάρης

Motion Team

Στο προεδρείο για τη συνέντευξη Τύπου η Ολγα Καΐκα, ο Αγάπιος Σαχίνης, ο Χρήστος Μπάλτος, ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης και ο Γιάννης Μπουτάρης
Αναφερόμενος στην προσπάθεια που ξεκίνησε με τη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» και καθημερινά αγκαλιάζεται ολοένα και από περισσότερους, ο Αγ. Σαχίνης τόνισε: «Σε αυτό τον κοινό βηματισμό υπάρχει: Πολυχρωμία. Είναι αυτή που αγαπάμε και υπερασπιζόμαστε γιατί είμαστε ενάντια στο γκρίζο. Πολυφωνία. Γιατί είναι παραγωγική και γόνιμη. Θέληση. Για γνωρίζουμε τι χρειάζεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τι έχουν ανάγκες οι πολίτες, οι δημότες και είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε σε δυσκολίες και εμπόδια».

Πλούσιος απολογισμός δράσης

Ο Γιάννης Μπουτάρης παρουσίασε τον απολογισμό δράσης της Παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο έως και το πρώτο εξάμηνο του 2002. Παρά το γεγονός ότι εκπροσωπείται μόνο από τον Αγ. Σαχίνη κατάφερε να γίνει η φωνή υπεράσπισης για τα δικαιώματα των δημοτών, να συμβάλει με τη σταθερή και συνεχή δράση της στην επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων, να είναι φάρος αντίστασης στη μετατροπή της πόλης σε παζάρι των μεγάλων συμφερόντων, στη μετατροπή της σε «ψευδο-ανώνυμες» εταιρίες (Λιμάνι, ΔΕΘ, ΕΥΑΘ, κλπ).

Επικέντρωσε όμως την αναφορά του στις παρεμβάσεις του Αγ. Σαχίνη στο ζήτημα αναβάθμισης της λειτουργίας των Διαμερισματικών Συμβουλίων. Σε σύνολο 215 παρεμβάσεων, οι 40 αφορούσαν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, των δημοτικών επιχειρήσεων και των διαμερισματικών συμβουλίων. «Είναι δείγμα του πώς σκέφτεται η Παράταξη. Η δημοτική αρχή είναι υπόθεση όλων μας. Επομένως, η πρόταση για την ουσιαστική αναβάθμιση των Διαμερισματικών Συμβουλίων έχει αυτή ακριβώς την έννοια», είπε ο Γ. Μπουτάρης και συνέχισε: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλωνίζουν στην πόλη. Ολα γίνονται ερήμην των πολιτών. Την τετραετία αυτή, διεκδικούμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα ακούμε τη φωνή των πολιτών -όχι θα διοικούμε την πόλη- και θα τη μεταφέρουμε πια σε πράξεις».

Κατάμεστη η αίθουσα στην παρουσίαση των 46 από τα 58 ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»

Motion Team

Κατάμεστη η αίθουσα στην παρουσίαση των 46 από τα 58 ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»
«Εμείς την ΤΑ τη θεωρούμε σαν άπαρτο λαϊκό φρούριο, εργαστήρι κοινωνικότητας, δημιουργίας και αλληλεγγύης μόνιμο και ασυμβίβαστο τοποτηρητή λαϊκών, ηθικών, κοινωνικών και πολιτικών αξιών. Γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ», είπε ο Χρήστος Μπάλτος μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ..

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, στελέχη της Δημοκρατικής Περιφερειακής Ενωσης. Επίσης, ο Θανάσης Γιαννούσης, πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, βετεράνος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γιώργος Ρόκος υποψήφιος νομάρχης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΝΑΣΥ), ο Δημήτρης Λαλέας ταγματάρχης εν αποστρατεία, πρώην διοικητής στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο Στρατόπεδο «Κόδρα», καθώς και πλήθος ακόμη ανθρώπων που έχουν διακριθεί στο στίβο της κοινωνικής, πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής.

Το ψηφοδέλτιο

Αμανατίδου Ελισάβετ ποιήτρια - συγγραφέας, Αργυρούδη Ανθή μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ψυχολογικού ΑΠΘ, Βαρβαρίγου Γιώτα εκπαιδευτικός - μέλος του ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ, Γεωργάκας Παναγιώτης νευρολόγος - ψυχίατρος υπεύθυνος Θεραπευτικής Κοινότητας Καρτερών, Γρηγοράς Γρηγόρης δημοσιογράφος - διαφημιστής, Διαμαντόπουλος Γιάννης γιατρός, Δούκας Ηρακλής διακοσμητής - σκηνοθέτης, Δρούτσας Κώστας πρόεδρος ΙΝΚΑ - πολιτικός μηχανικός, Ζαχαροπούλου Χριστίνα θεατρικός παραγωγός - Σύμβουλος του Α΄ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης (εκλεγμένη με το συνδυασμό Σ.Βούγια), Ζώκας Νίκος ηλεκτρολόγος μηχανικός - Γραμματέας Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης, Καζεπίδης Στέλιος μέλος ΔΣ Τοπικής Ενωσης Κεντρικής Μακεδονίας Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Καϊκα Ολγα δημοσιογράφος, Καρκάρη - Ασβεστοπούλου Ειρήνη οικιακά, Κοσμίδης Γιάννης γεωπόνος - διευθυντής Μακεδονίας Θράκης ΟΣΔΔΕΜ, Κρουστάλης Θανάσης εκπαιδευτικός - πρόεδρος Α΄ ΕΛΜΕ και μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ, Κυριακίδης Θόδωρος ΓΓ ΕΚΘ, Κωνσταντινίδης Μιχάλης φοιτητής Νομικής - μέλος γραμματείας Δημοκρατικής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης, Κωνσταντινίδης Λευτέρης ορθοδοντικός - πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Κώστας πρόεδρος Επιπλοποιών - μέλος ΔΣ Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και ΟΒΣΘ, Μαρμαρίδου Ελίνα μεταφράστρια, Μασουρίδης Ηλίας μαιευτήρας - γυναικολόγος, Ματζιώρης Βασίλης δικηγόρος, Μήτσιου Αλέξανδρος συγγραφέας - ερευνητής ΑΠΘ, Μουρατίδης Ερμής σκηνοθέτης - συγγραφέας, Μπάμπας Λάζαρος πτυχιούχος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Σερρών, Μπουτάρης Γιάννης επιχειρηματίας, Μωυσίδης Κώστας οικονομολόγος, Νίκου Μενέλαος ταξιδιωτικός πράκτορας, Ξανθούλη Ιωάννα ιδιωτική υπάλληλος, Ξεφτέρης Αστέριος δημοσιογράφος, Παζαρέντζου Νίκη ηθοποιός - δημοσιογράφος, Πανταζή Δέσποινα σκηνοθέτης - παραγωγός, Παπαδόπουλος Κώστας μέλος ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παπαδοπούλου Αννα νοσηλεύτρια, Πέλιος Φιλώτας βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ, Ραΐζη Ηλέκτρα καθηγήτρια Γαλλικής φιλολογίας - μέλος Αντιπολεμικής Επιτροπής, Σακελλαρίου Μαρία πτυχιούχος Αγγλικής φιλολογίας - βιβλιοθηκονόμος ΑΠΘ, Σιώκη Αριστέα ιδιωτική υπάλληλος, Τεμεκενίδης Γιώργος φιλόλογος - λυκειάρχης, Τερκενλή Βάσω δικηγόρος - επιχειρηματίας, Τσιλιγκιρίδης Γιώργος πανεπιστημιακός, Φουντουλάκης Γιώργος τραπεζοϋπάλληλος, Χατζηαθανασίου Παναγιώτης δικηγόρος, Χατζηθεοχάρης Γιώργος γιατρός, Χονδρογιάννη Ελευθερία εκπαιδευτικός, Χουρμουζιάδου - Καραβολάνη Μαρία καθηγήτρια φιλολογίας.

Οι εργαζόμενοι αγκαλιάζουν τη ΝΑΣΥ

Ο Γιώργος Ρόκος, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης

Eurokinissi

Ο Γιώργος Ρόκος, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ελευθερίου - Κορδελιού στο κλιμάκιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» Θεσσαλονίκης (ΝΑΣΥ) που τους επισκέφθηκε χτες με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Γιώργο Ρόκο. Στη χτεσινή περιοδεία, τον υποψήφιο νομάρχη συνόδευαν και δύο υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι, που επί σειρά ετών υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Σταμάτης Διονυσίου, πρώην δήμαρχος Εύοσμου και ο Κώστας Σαπρανίδης, πρώην δήμαρχος Αμπελοκήπων.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, άκουσαν τις θέσεις της ΝΑΣΥ και συμφώνησαν όταν ο Γ. Ρόκος δήλωσε πως πρέπει όλοι μαζί, λαός και εργαζόμενοι, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για να μπει φραγμός στην πολιτική που υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους. Οταν τους κάλεσε να κάνουν το πρώτο βήμα με τη στάση τους στις εκλογές για την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αναδεικνύοντας αιρετούς που θα βρίσκονται σταθερά δίπλα τους, συμπαραστάτες στον αγώνα για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων αλλά και των γενικότερων πολιτικών επιλογών.

Οι εξορμήσεις της ΝΑΣΥ για την επαφή με το λαό της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται καθημερινά. Την επόμενη Δευτέρα, 26 Αυγούστου, κλιμάκιο της παράταξης θα επισκεφθεί στις 9π.μ. το ΙΓΜΕ, όπου θα συζητήσει με τους εργαζομένους, ενώ στις 11π.μ. θα περιοδεύσει στα καταστήματα της οδού Εγνατίας. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν επισκέψεις στην περιοχή της Καλαμαριάς. Η εξόρμηση στην περιοχή θα κορυφωθεί με τη συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στον Πεζόδρομο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πρώην στρατόπεδο «Τσιρογιάννη» το δημαρχείο

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την τσιμεντοποίηση και του τελευταίου ελεύθερου χώρου στη Θεσσαλονίκη. Χτες, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, υπέγραψε τη διακήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του νέου δημαρχιακού μεγάρου στο πρώην στρατόπεδο «Τσιρογιάννη» (δίπλα στο Βυζαντινό και το Αρχαιολογικό Μουσείο). Μάλιστα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό γιατί με απόφασή του διατίθεται από την κυβέρνηση το ποσό των 10 δισ. δρχ. (από τα 16 δισ. που απαιτούνται). Ο Β. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε επίσης πως η μέρα αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη της ζωής του. Κι αυτό γιατί επιτέλους ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε το 1869, θα αποκτήσει σε περίπου τρία χρόνια το δικό του δημαρχιακό μέγαρο.

Σχολιάζοντας τις ευχαριστίες του δημάρχου προς τον πρωθυπουργό, ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», είπε: «Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι είμαστε η μοναδική φωνή αντιπολίτευσης μέσα στο δήμο». Και αναρωτήθηκε, «γιατί οι κύριοι Σ. Βούγιας και Β. Παπαγεωργόπουλος είναι σε διαφορετικά ψηφοδέλτια;».

Για την ουσία του θέματος, ο Α. Σαχίνης επανέλαβε τη θέση της παράταξης πως το νέο δημαρχείο θα μπορούσε να γίνει στο χώρο του Γ' Σώματος Στρατού, που δυστυχώς παραχωρείται για να εγκατασταθεί το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, όπου ήδη ετοιμάζονται να τοποθετηθούν οι 400 «ράμπο».

«Δε χρειάζεται στρατός μέσα στην πόλη. Με δεδομένα τα τρομοκρατικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε ο Γ. Μπουτάρης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα».

Η διακήρυξη για την ανέγερση του δημαρχείου, θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου 2002. Θα ακολουθήσει η διαδικασία της επιλογής του αναδόχου, η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου και οι διαδικασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το Φλεβάρη ή Μάρτη του 2003. Από εκεί και μετά θα χρειαστούν περίπου 30 μήνες για την κατασκευή του δημαρχείου και του υπόγειου πάρκιν αυτοκινήτων δυναμικότητας 1.000 θέσεων. Ο δομημένος χώρος θα είναι 14.500 τετραγωνικά μέτρα υπέργεια και 37.000 τ.μ. υπόγεια.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
«Οχι» στο νέο τηλεσκουπίδι

Στο Δάσος του Χαϊδαρίου θα λειτουργήσει το νέο «τηλεσκουπίδι», με τίτλο «Gym Show» (τύπου «Μεγάλου Αδελφού» και «Bar»), παραγωγής του καναλιού «ΣΤΑΡ». Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, η Δημοτική Ενωτική Κίνηση Χαϊδαρίου, με επικεφαλής τον Μιχάλη Σελέκο, έστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας ο Δήμος να πάρει άμεσα μέτρα, ώστε να μη λειτουργήσει το «Γυμναστήριο» στην πόλη. Κάλεσε, επίσης, τη Διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει στη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, για το «τηλεπαιχνίδι» πρόκειται να χρησιμοποιηθούν αίθουσες του Εμπορικού Κέντρου καθώς και κτίριο 800 τ.μ., το οποίο θα απέχει μόλις 70 μέτρα απ' το Κέντρο. Οπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα, «έχουν ήδη πέσει οι σχετικές υπογραφές».

«Εχοντας ήδη πικρή εμπειρία», αναφέρει η Δημοτική Ενωτική Κίνηση στην επιστολή της, «από την προβολή του "Μεγάλου Αδελφού" και του "Bar" και των επιπτώσεων αυτών των τηλεσκουπιδιών, ιδιαίτερα στη νεολαία, πιστεύουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αντιδράσει άμεσα, για να αποτραπεί η πραγματοποίηση του νέου "ριάλιτι σόου" στην πόλη μας».

Στην επιστολή επισημαίνεται πως σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων βρίσκονται τα 1ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία της πόλης, ενώ το Εμπορικό Κέντρο το επισκέπτονται καθημερινά πολλά παιδιά, αφού λειτουργούν καταστήματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

«Πιστεύουμε», τονίζεται στη συνέχεια, «ότι η λογική της "ήπιας ανάπτυξης" και της "προστασίας του κοινωνικού περιβάλλοντος" πρέπει να διαπνέει την άσκηση της δημοτικής πολιτικής, η οποία έχει καθήκον να θωρακίζει την πόλη από τη λογική της κλειδαρότρυπας, της παρακολούθησης κάθε δραστηριότητας του ανθρώπου και του εξευτελισμού της ζωής».

Τέλος, η Δημοτική Ενωτική Κίνηση, σημειώνει: «Απαιτούμε να συγκληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσουμε τη λήψη άμεσων μέτρων για να μην εγκατασταθεί το τηλεπαιχνίδι "Gym Show" στο Δήμο μας».

ΝΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Πανεξόρμηση αύριο

Πανεξόρμηση της ΝΑΣ Αιτωλοακαρνανίας γίνεται αύριο Κυριακή το πρωί στην ύπαιθρο του νομού στα πλαίσια των περιοδειών, που καθημερινά πραγματοποιεί σε χώρους δουλιάς και σε χωριά, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Τίμο Παπανικολάου.

Κατά την εξόρμηση θα γίνει διακίνηση υλικού της Παράταξης ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας γίνεται συγέντρωση και ομιλία στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με ομιλητή τον υποψήφιο νομάρχη. Η ομιλία στο Μύτικα έχει ως θέμα τα κοινωνικά προβλήματα και τις εκλογές και θα γίνει στην κεντρική πλατεία στις 9 μ.μ..

Δραστηριότητες «Συμπαράταξης»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής κλιμακίου υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», θα πραγματοποιήσει περιοδεία σήμερα Σάββατο στις 11.00 π.μ. στη Βαρβάκειο Λαχαναγορά. Αύριο Κυριακή στις 11.00 π.μ. θα επισκεφτεί στο Μοναστηράκι. Η περιοδεία θα ξεκινήσει από το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Συνέπεια λόγων και έργων

Παρά το γεγονός ότι ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης ανακοινώθηκε πως θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», μέχρι και την τελευταία ώρα χτες, ο ίδιος επέμενε πως θα πρέπει να είναι υποψήφιος Διαμερισματικός Σύμβουλος. Για να αποδείξει από την πλευρά του ότι η θέση της παράταξης για την αναβάθμιση του ρόλου των Διαμερισματικών Συμβουλίων δεν κατατίθεται για λόγους προεκλογικούς. Δείγμα της συνέπειας λόγων και έργων, του ήθους ενός ανθρώπου που διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών στις προηγούμενες εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος, προβάλλοντας την αναγκαιότητα ενεργής συμμετοχής των πολιτών στις εξελίξεις που αφορούν την πόλη.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Συσκέψεις ΕΒΕ και γυναικών

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των ΕΒΕ και η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Γυναικών του Νομού Ιωαννίνων, που υποστηρίζουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς για την τοπική αυτοδιοίκηση, Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία και Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση, καλούν σε συσκέψεις τους ΕΒΕ και τις γυναίκες αντίστοιχα, με θέμα την ΤΑ.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των ΕΒΕ καλεί σε σύσκεψη με θέμα «Τι Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν ανάγκη οι Επαγγελματοβιοτέχνες -Εμποροι», την ερχόμενη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων (οδός Αραβαντινού 5).

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Γυναικών καλεί σε σύσκεψη με θέμα «Γυναίκες και Τοπική Αυτοδιοίκηση», την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΝΑΣ (οδός Ν. Ζέρβα 19, 3ος όροφος).
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org