ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Νοέμβρη 2002
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
Απεργούν αύριο και μεθαύριο

Μια, ακόμα, 48ωρη απεργία ξεκινούν αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ, με κύριο αίτημα την εξασφάλιση των 5.300 συμβασιούχων γιατρών του Ιδρύματος, που βρίσκονται σε εργασιακή και πολιτική ομηρία.

Ωστόσο, όμως, και αυτός ο αγώνας φαίνεται να είναι εγκλωβισμένος στα ίδια μέχρι τώρα αδιέξοδα των επιλογών της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, που, αφενός έχει παγιδευτεί στο λεγόμενο διάλογο και αφετέρου δε συμπαρατάσσεται με εκείνα τα λαϊκά στρώματα, που έχουν συμφέρον από ένα ενιαίο δημόσιο και αναβαθμισμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μάλιστα, η μέχρι τώρα τακτική της διοίκησης της Ομοσπονδίας έδωσε και τη δυνατότητα στην κυβέρνηση, αφενός να δημαγωγεί ότι αναβαθμίζει την περίθαλψη των ασφαλισμένων με την προκήρυξη 550 θέσεων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ η Διοίκηση του ΙΚΑ διακηρύσσει την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων 24ωρης λειτουργίας των μονάδων υγείας του Ιδρύματος για τα επείγοντα περιστατικά.

Μάλιστα, στις 22.11.2002 και πριν κυκλοφορήσει η δημοσίευση της προκήρυξης των 550 θέσεων ο Διοικητής του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριος, για να προλάβει την απεργία έστειλε εγκύκλιο προς όλες τις υγειονομικές μονάδες, με την οποία καλεί τους γιατρούς να πάρουν μέρος στην προκήρυξη υποσχόμενος τη διασφάλιση των αποδοχών των γιατρών που θα ενταχτούν στο θεσμό των εφημεριών των οχτώ μονάδων 24ωρης λειτουργίας.

Ωστόσο, όμως, το πελώριο ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνουν οι υπόλοιποι 4.800 συμβασιούχοι, για τους οποίους ο Μ. Νεκτάριος έλεγε πριν δυο χρόνια στο συνέδριο της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ πως τα πράγματα βρίσκονται σε καλό δρόμο...

Την επόμενη Κυριακή γίνεται και το συνέδριο της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.

Στη μνήμη του Θανάση Παπαρήγα
Παπαρήγας
Παπαρήγας
  • Η ΚΟΒ Παρισιού, η οποία γνώρισε τον Θ. Παπαρήγα κατά το γιορτασμό των 60 χρόνων του ΕΑΜ, προσφέρει στο ΚΚΕ 150 ευρώ.
  • Η σ. Ορσα προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.
  • Οι Φλώρος Φάρκωνας και Τούλα Παπασταμούλη προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής», 30 ευρώ.
  • Ο Θανάσης Κολιόπουλος προσφέρει στη μνήμη του άξιου απόγονου του Μήτσου Παπαρήγα 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου».
  • Ο Απόστολος Κατοίκος προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.
  • Η Πολυξένη Φερεντίνου προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.
  • Η Παναγιώτα Αρβανιτάκη προσφέρει 30 ευρώ.
  • Ο παλαίμαχος αγωνιστής του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης Κλέαρχος Μπαλαρούτσος, 91 χρόνων, προσφέρει 100 ευρώ στη μνήμη Δημήτρη και Θανάση Παπαρήγα.
  • Η Σοφία Χρυσοπούλου προσφέρει, μέσω ΚΟ Βυζαντίου, 30 ευρώ στο ΚΚΕ.
  • Ο Αντρέας Μπίτιος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας, 20 ευρώ στο ΚΚΕ.
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Ευάγγελος Γιάκας
Ευάγγελος Γιάκας
φΩΤ.

Την επόμενη Κυριακή, 1 Δεκέμβρη, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης, θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας πατέρα και παππού

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΚΑ

αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από τις Ράχες Ικαρίας.

Καλούνται οι σύντροφοι και φίλοι του να παραβρεθούν στο μνημόσυνο.

Στη μνήμη του, προσφέρω 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Διαμάντα

***

Φωτ.

Την επόμενη Κυριακή, 1η Δεκέμβρη, στην εκκλησία του Αγιου Κωνσταντίνου Πηδήματος Καλαμάκας, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΚΑΝΑΡΗ ΤΣΙΜΠΟΥΡΗ

Στη μνήμη του προσφέρω 150 ευρώ γι' ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Καλλιρρόη Τσιμπούρη.

Στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε στην τηλεόραση του «902»:

Σήμερα Κυριακή
  • Στις 15.30 τον αγώνα βόλεϊ ανδρών της Γ` Εθνικής κατηγορίας μεταξύ των ομάδων ΓΣ Πετρούπολης - ΣΠΑ Καρδίτσας.
  • Στις 23.30 Μουσικές Καταθέσεις. Ο Γ. Μηνάς, που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή, φιλοξενεί τον Γ. Σαμπροβαλάκη, ερμηνευτή κλαρινέτου.
Αύριο Δευτέρα
  • Στις 19.00 τη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Λάρισας.
  • Στις 20.00 ένα αφιέρωμα στο Γοργοπόταμο με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ανατίναξη της γέφυρας. Αφηγητής ο Σπύρος Μπέκος (Λάμπρος). Επιμέλεια - Παρουσίαση: Γ. Μηλιώνης.
  • Στις 22.00 Αντιθέσεις. Ο Α. Θερμός συζητά με τους καλεσμένους του για το Καταστατικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Εκδήλωση για το Κυπριακό

Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, σε συνεργασία με το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς και τους μαζικούς φορείς «ΟΦΟΝ» και «Αγία Τριάδα», διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση τη Τετάρτη 27 Νοέμβρη και ώρα 7.00 μ.μ, με θέμα: «Κυπριακό και σχέδιο Ανάν».

Στην εκδήλωση, που θα «φιλοξενηθεί» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Νίκαιας, θα μιλήσουν: Ο δήμαρχος Κάτω Πολεμιδίων Κύπρου, αδελφοποιημένης πόλης με τη Νίκαια, Γιώργος Γεωργίου, ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Νίκος Φωτιάδης και ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος.

Εκδηλώσεις της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Νυρεμβέργης το επόμενο Σάββατο, 30/11, διοργανώνει εκδήλωση, στις 18.00 και αμέσως μετά στις 19.00 συνεστίαση στην πόλη της Νυρεμβέργης, προς τιμήν των 84 χρόνων του Κόμματος. Η συνεστίαση θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική Gaststatte «Turnerheim».

ΠΕΑΕΑ
Εκδήλωση στο Γοργοπόταμο

Την Κυριακή 1η Δεκέμβρη 2002, αγωνιστικά όπως ταιριάζει στη μεγάλη Εθνική μας Αντίσταση, πραγματοποιείται ο καθιερωμένος γιορτασμός της 60ής επετείου από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοπόταμου, στις 11 το πρωί, στον τόπο της ανατίναξης. Την εκδήλωση διοργανώνει, όπως πάντα, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΠΕΑΕΑ.

Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ θα δρομολογήσουν πούλμαν. Πληροφορίες για συμμετοχή στα τηλέφωνα: 210.8234.296 και 210.8831.368. Επίσης πούλμαν βάζουν και Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ.

Σύσκεψη αναπήρων

Πλατιά σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 5 μ.μ σε αίθουσα της Πειραιώς 4, στον πέμπτο όροφο για την προετοιμασία του αγωνιστικού γιορτασμού της 3ης Δεκέμβρη Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Καλούνται να πάρουν μέρος συνδικαλιστικές οργανώσεις αναπήρων, γονιών και εργαζομένων, συνδικαλιστές και αγωνιστές του χώρου.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Μέσης Ανατολής - ΠΣΑΜΑ - καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση αύριο Δευτέρα 25-11-02 στις 10 π.μ. στην αίθουσα της ΠΟΑΟ (Πειραιώς 6, 4ος όροφος).
  • Το Παράρτημα Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ, την Τρίτη 26-11-02 τελεί μνημόσυνο στο Μονοδένδρι Λακωνίας για να τιμήσει τους 118 αγωνιστές που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στον τόπο της θυσίας.

Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν από την πλ. Κάνιγγος στις 7.30 π.μ. Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ: 210.82.34.296 και 210.88.31.368.

  • Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) κάνει την Τακτική Γενική Συνέλευσή του, Τετάρτη 27-11-02 στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλ. Κάνιγγος).


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ