ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Δηλώσεις υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Δημήτρης Καγιάσας

Αυτοαπασχολούμενος, υποψήφιος στην Καβάλα

Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του ΚΚΕ στο πλαίσιο δημιουργίας μιας πλατιάς κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας. Στην προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος.

Η συμπόρευσή μου με τους κομμουνιστές και άλλους λαϊκούς αγωνιστές στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, όπου είμαι εκλεγμένος, καθώς επίσης και η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με οδήγησαν να δεχτώ την τιμητική για μένα, πρόταση του ΚΚΕ να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, βιώνω και εγώ καθημερινά όπως και χιλιάδες συνάδελφοί μου την επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά μας, από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την ΕΕ. Φορολογικό, Ασφαλιστικό, εμπορευματοποίηση Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι λίγες μόνο πλευρές της ολομέτωπης επίθεσης που δεχόμαστε, που μαζί με την πτώση του τζίρου των μικρών καταστημάτων, οδηγούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στην απόγνωση.

Μόνο με ένα ΚΚΕ ισχυρό μέσα και έξω από τη Βουλή, μπορούμε να έχουμε πραγματική ελπίδα για το μέλλον μας. Το ΚΚΕ με επιστημονικά επεξεργασμένο Πρόγραμμα δίνει προοπτική για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, της λαϊκής οικογένειας.

Καλώ όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική συμπόρευση και συστράτευση με το ΚΚΕ, για την ανατροπή αυτού του σάπιου κοινωνικού και πολιτικού συστήματος. Στις εκλογές, στις 25 του Γενάρη, θαρρετά και με περηφάνια ρίχνουμε τα ψηφοδέλτια με το σφυροδρέπανο στην κάλπη, ισχυροποιούμε τη μόνη δύναμη πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης, δυναμώνουμε το ΚΚΕ. Από τις 26 του Γενάρη, στο μετερίζι του αγώνα, βάζουμε τις βάσεις για μια άλλη κοινωνία, πραγματικής δικαιοσύνης, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Σταμάτης Πελάης

Ξενοδοχοϋπάλληλος, πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, μέλος διοίκησης ΓΣΕΕ. Υποψήφιος στην Κέρκυρα

Το ΚΚΕ ενημέρωσε έγκαιρα τον ελληνικό λαό για τη θύελλα των τελευταίων χρόνων. Στάθηκε όρθιο στις πολύμορφες επιθέσεις, οργάνωσε με συνέπεια τη γραμμή αντίστασης του ελληνικού λαού και, παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες μπορεί να έχει κανείς, οφείλουν οι πάντες να αναγνωρίσουν ότι κρατά ζωντανό το όραμα του σοσιαλισμού, έχοντας στρατηγικό στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Το ΚΚΕ αναδεικνύει επίσης την ανάγκη εξόδου της χώρας μας από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ καθώς και τη διαγραφή του χρέους, που αποτελούν προϋποθέσεις για την έξοδο του λαού από την κρίση και τη φτώχεια.

Οι αγώνες που δίνουμε ως εργατική τάξη, η δράση και το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και εισοδημάτων είναι μισοί αν δε συνοδεύονται από την ενίσχυση και το δυνάμωμα του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αν, δηλαδή, η εργατική τάξη δε θέτει το πολιτικό πρόταγμα για μετάβαση στη δική της εξουσία, τότε η διατύπωση αιτημάτων και η απλή διεκδίκησή τους στερούνται προοπτικής.

Δέχτηκα την πρόταση του ΚΚΕ για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του στην Κέρκυρα όχι μόνο γιατί τα τελευταία 15 χρόνια συνεργάζομαι στο εργατικό κίνημα, στην Αυτοδιοίκηση και τους λαϊκούς αγώνες, αλλά κυρίως γιατί στις σημερινές συνθήκες ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρή εργατική τάξη, ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση του αιτήματος για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για ανεξαρτησία και αποδέσμευση από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, επομένως η στήριξη του ΚΚΕ είναι η μόνη πατριωτική επιλογή.

Παράλληλα, θέλω από την πλευρά μου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις να καταλάβει ο Κερκυραίος και η Κερκυραία του μόχθου ότι δεν μπορούμε να στηρίζουμε τις ελπίδες μας σε εμπόρους ελπίδας αλλά μόνο στη δική μας δύναμη, στη δική μας οργάνωση, στο δικό μας αγώνα και σε εκείνους που με συνέπεια στάθηκαν έμπρακτα στο πλευρό μας, στους αγώνες μας.

Η στήριξη του ΚΚΕ είναι πράξη ευθύνης και συνέπειας για κάθε εργαζόμενο και ακόμη περισσότερο για τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η επιλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Κέρκυρα το 2007 και μέχρι το 2012 έδωσε άλλον αέρα στους εργαζόμενους της Κέρκυρας. Το διάστημα αυτό καταγράψαμε σημαντικές επιτυχίες στον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Η λαθεμένη επιλογή σημαντικού αριθμού προοδευτικών Κερκυραίων να θαμπωθούν από τα φώτα του κυβερνητισμού οδήγησε στην απώλεια της έδρας από τον Μπ. Χαραλάμπους και το ΚΚΕ και την παράδοσή της στο ΠΑΣΟΚ, με τα γνωστά αποτελέσματα. Η Κέρκυρα δυόμισι χρόνια δεν είχε βουλευτή αντιπολίτευσης να αναδεικνύει τα ζητήματα της Κέρκυρας και να είναι μπροστάρης στους αγώνες του κερκυραϊκού λαού, το λαϊκό - εργατικό κίνημα υποχώρησε λόγω αυτής της εξέλιξης αλλά και της συνολικής μείωσης του ΚΚΕ.

Κάθε Κερκυραίος δημοκράτης, κάθε αντιφασίστας, κάθε πραγματικός αριστερός μπορεί να καταλάβει ότι για λίγες ψήφους θα κριθεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κέρκυρας και δεν υπάρχουν πολυτέλειες για επιλογή ανάλογη του 2012. Αλλωστε, το «δις εξαμαρτείν» δε δικαιολογείται και η μόνη επιλογή για να μη συμβεί αυτό είναι: Ψήφος στο ΚΚΕ!


Κώστας Παπακινός

Υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ), συνδικαλιστής, μέλος ΔΣ Κέντρου UNESCO Ιονίου, μέλος ΝΑΟΚ, Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού «Σπ. Περουλάκης», Συλλόγου προστασίας του ποταμιού Κέρκυρας, υποψήφιος στην Κέρκυρα

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Γενάρη είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας. Ισχυρό ΚΚΕ για να υπάρξει δυνατή μαχητική αντιπολίτευση ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Ισχυρό ΚΚΕ για να σταματήσει να πλανιέται το φάντασμα του φασισμού πάνω από τη χώρα μας. Ισχυρό ΚΚΕ για να μην παραμένει ο λαός μας άβουλος περιμένοντας κάποιο θαύμα. Ισχυρό ΚΚΕ για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.


Μανώλης Δανδουλάκης

Συνταξιούχος δημοσιογράφος, υποψήφιος στο Ηράκλειο

Μετά από 9 χρόνια (1978-1987) στο «Ριζοσπάστη» ως ανταποκριτής Κρήτης ήρθε, και την αποδέχτηκα με χαρά, η πρόταση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Ηράκλειο. Το ΚΚΕ από το 1918 είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δεν έχει πει ποτέ ψέματα στο λαό και γι' αυτό επιβάλλεται να βγει πιο ενισχυμένο στις ερχόμενες εκλογές.


Σταύρος Αμάραντος

Φαρμακοποιός, μέλος του ΔΣ των Φαρμακοποιών Πρέβεζας, υποψήφιος στην Πρέβεζα

Στο βασανιστικό ερώτημα εκατομμυρίων συμπατριωτών μας -και εμένα προσωπικά- πώς άραγε θα τελειώσει αυτή η βασανιστική οικονομική ανθρωπιστική κρίση που επέβαλε η πολιτική των ευρωενωσιακών κεφαλαίων και των ελληνικών αστικών κυβερνήσεων ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι ξεκάθαρο πως η απάντηση για διέξοδο που συμφέρει το λαό μας είναι η πρόταση του ΚΚΕ:

Για μονομερή διαγραφή του χρέους, μιας και δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, ενώ πολλές φορές μέχρι σήμερα το έχουν πληρώσει.

Για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, γιατί είναι οι μηχανισμοί στήριξης της στρατηγικής του κεφαλαίου όπου γης.

Για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, προκειμένου τα παραγόμενα αγαθά να υπηρετούν τις ανάγκες του λαού κι όχι την κερδοφορία των καπιταλιστών.

Για λαϊκή εξουσία με κεντρικό σχεδιασμό, για καθολική ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και επάρκεια αγαθών που να ικανοποιούν τις διευρυνόμενες ανάγκες των εργαζομένων.

Για το σοσιαλισμό, την κοινωνία που θα καταργήσει την εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας από μια χούφτα κεφαλαιοκράτες στη χώρα μας και στον πλανήτη ολόκληρο.

Αυτή η ξεκάθαρη θέση που έρχεται να ικανοποιήσει τα όνειρα τα δικά μας, των παιδιών μας και των μελλοντικών γενεών, μ' έκανε να αποδεχθώ την πρόταση υποψηφιότητάς μου με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Γενάρη. Μεγάλη η τιμή και η ευθύνη, και η δική μου και όλων μας, να δυναμώσουμε το ΚΚΕ, να δυναμώσουμε συνεπώς τους αγώνες του λαού μας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ