ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Πρόταση για την οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης

Υπέρ μιας «καλής αξιολόγησης» τάχθηκε η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου ενώ οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ μιλάνε για ανάκτηση του κύρους της ΑΔΕΔΥ!

Συγκεκριμένη πρόταση με πλαίσιο, αιτήματα και στόχους πάλης που ωθούν την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης του συνόλου των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση που δέχονται, κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Ακόμα κατέθεσαν πρόταση για τη διαγραφή των διευθυντών και των προϊσταμένων που θα υλοποιήσουν την «αξιολόγηση», πρόταση που έχει γίνει ήδη αποδεχτή από την τελευταία Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ (Ιούνης 2014). Η πρόταση καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις ενώ με ευθύνη του προεδρείου δεν μπήκε σε ψηφοφορία η πρόταση για διαγραφή από τα σωματεία των στελεχών που θα υλοποιήσουν την «αξιολόγηση».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν: «ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, "Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή" (πρώην συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ από το χώρο των ΟΤΑ) τάχθηκαν για μια ακόμα φορά υπέρ μιας άλλης "καλής" αξιολόγησης, στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης (...) Πρότειναν μάλιστα να καλέσει η ΑΔΕΔΥ την κυβέρνηση σε διάλογο για το ποιο σύστημα αξιολόγησης πρέπει να εφαρμοστεί. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές (...) βάζουν εμπόδια να εκφραστούν με πιο μαζικό τρόπο οι αγωνιστικές διαθέσεις που έδειξε μεγάλη μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) υπερασπίστηκαν τη γραμμή της ΑΔΕΔΥ, έφτασαν στο σημείο να μιλούν για ανάκτηση του κύρους της το τελευταίο διάστημα, αλλά και την ανάγκη να "βρούμε τα πρόσωπα εκείνα που οδήγησαν σε απαξίωση τόσο καιρό την ΑΔΕΔΥ"! Λες και τα πρόσωπα και όχι η πολιτική γραμμή ευθύνονται για την απαξίωση της ΑΔΕΔΥ στα μάτια των εργαζομένων».

Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ, όλες οι άλλες δυνάμεις «από κοινού βρήκαν και θετικό φορτίο στην απόφαση του αστικού δικαστηρίου, που έβγαλε παράνομη την απεργία - αποχή που είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ και υπερψήφισαν τη συνέχιση της απεργίας - αποχής, αποσυνδέοντας ουσιαστικά την "αξιολόγηση" από το πραγματικό, αντιδραστικό της περιεχόμενο».

Τέλος, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ όρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής του καταστατικού, οργανωτικού συνεδρίου τις 15-16 Δεκέμβρη. Την απόφαση αυτή είχε λάβει το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, με θέμα την εγγραφή στα σωματεία όλων των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Δημόσιο, με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

Επιγραμματικά, το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ είναι το εξής: Οχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Ούτε πόντο πίσω από το αίτημα για 1.400 ευρώ βασικό μισθό για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλυφθούν οι απώλειές μας. Αποκλειστικά δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση. Οχι στη διάλυση των κοινωνικών δομών. Καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ - νερό - διαχείριση απορριμμάτων - σχολεία - νοσοκομεία κ.ά.

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, της σημερινής εξουσίας και του σημερινού, αντιδραστικού, κρατικού μηχανισμού δεν μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση που θα έχει φιλολαϊκά χαρακτηριστικά. Τίθεται το ζήτημα του ασφαλιστικού συστήματος και των ιδιωτικοποιήσεων. Τα μέτρα αυτά - σημειώνεται - δεν θα σταματήσουν «αν δεν ανατρέψουμε κυβέρνηση - αντιλαϊκή πολιτική και γενικότερα αν δεν ανατρέψουμε την εξουσία - δικτατορία των μονοπωλίων και της ΕΕ». Διατυπώνεται η ανάγκη για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος και αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούνται οι εργαζόμενοι να παλέψουν για να μην εφαρμοστούν στην πράξη η «αυτοαξιολόγηση» και η λεγόμενη αξιολόγηση των εργαζομένων. Μπροστά στη ΔΕΘ να ενταθεί ο αγώνας για το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων. Στη 1 Σεπτέμβρη, μέρα ανάληψης καθηκόντων από τις νέες δημοτικές τοπικές αρχές, καλούν σε μαζικές παραστάσεις, κινητοποιήσεις σε όλους τους δήμους για ζητήματα αιχμής, όπως οι παιδικοί σταθμοί, μεταφορά μαθητών κ.ά. Καταλήγοντας τονίζουν την ανάγκη για ενιαία και γενικευμένη πάλη όλων των εργαζομένων με όλες τις μορφές πάλης, συμπεριλαμβανομένης και της γενικής απεργίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στις 6 Σεπτέμβρη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους

Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους, θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τη συνέχιση και κλιμάκωση της ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μπροστά στη συνέχιση και κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης το εργατικό κίνημα καλείται να συμπήξει το δικό του μέτωπο πάλης και διεκδίκησης. Να οργανώσει την απάντησή του στις νέες ανατροπές που σχεδιάζονται στο Ασφαλιστικό, στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση των εργατικών μισθών, στα σχέδια που υπάρχουν για να μπουν νέα εμπόδια στη δράση των συνδικάτων, στον κίνδυνο που επωάζεται για παραπέρα απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή που θα στραγγίξει το όποιο εργατικό εισόδημα έχει απομείνει.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στη ΔΕΘ. Καλεί τον εργαζόμενο λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και να απαντήσει αγωνιστικά στην άγρια επίθεση που δέχεται με τα μέτρα για το Ασφαλιστικό, τη συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, τις περικοπές σε Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια, την πλήρη κατάργηση της δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ, την απελευθέρωση των απολύσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών τομέων, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το δραστικό περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, τη συμμετοχή της Ελλάδας στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις κ.ά.

«Οχι» στη φοροληστεία

Κινητοποίηση χτες στη ΔΟΥ Αγρινίου

Από την πορεία σε κεντρικό δρόμο της πόλης
Από την πορεία σε κεντρικό δρόμο της πόλης
Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Αγρινίου έκαναν χτες το πρωί οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών. Στην κινητοποίηση συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, καλώντας τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν τη φορολεηλασία από κοινού με τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους μικρούς ΕΒΕ. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματα της κινητοποίησης στον προϊστάμενο της ΔΟΥ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους και την κεντρική πλατεία της πόλης.

Με την κινητοποίησή τους εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες απαίτησαν: Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια. Να απαλλαγούν από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) η πρώτη κατοικία και η δεύτερη κατοικία που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες. Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σε βάρος λαϊκών οικογενειών. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη των λαϊκών νοικοκυριών.

ΠΑΜΕ
Οι εργαζόμενοι να μην αποδεχτούν το σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους

Με αφορμή την κατάργηση των επιδομάτων γάμου και τέκνων μέσα από πρόσφατα υπογεγραμμένες επιχειρησιακές συμβάσεις, το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων αυτές τις μέρες σε δύο επιχειρήσεις, του τουρισμού και security που έσβησαν μονοκοντυλιά τα επιδόματα γάμου και τέκνων δείχνουν πως η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα δεν έχει τελειωμό.

Οι εργαζόμενοι έναν δρόμο έχουν: την οργάνωση της πάλης και αντίσταση ανά κλάδο και τόπο δουλειάς ώστε να μην περάσουν οι νέες μειώσεις στους μισθούς που επιδιώκουν κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και ΕΕ. Να οργανωθούν στα συνδικάτα τους.

Να παραμεριστεί ο επικίνδυνος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που καλλιεργούσε την αναμονή και πανηγύριζε για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αναφέροντας πως κατοχυρώθηκε ο θεσμός και τα επιδόματα, αφήνοντας παράλληλα στην άκρη και εκτός διαπραγμάτευσης το ύψος του άθλιου κατώτερου μισθού. Σήμερα αυτά τα επιδόματα πέφτουν σαν χάρτινος πύργος.

Κανείς εργαζόμενος να μην αποδεχτεί το σφαγιασμό των δικαιωμάτων του.

Να μην υποκύψουμε.

Να απαντήσουμε συλλογικά για να σπάσει η τρομοκρατία και οι απειλές της εργοδοσίας».

Θυμήθηκαν ... τον Πλουμπίδη

Απόφαση να οργανώσει εκδήλωση τιμής στον Νίκο Πλουμπίδη πήρε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ. Τη σχετική πρόταση έκανε ο πρώην ΠΑΣΚίτης Θ. Μπαλασόπουλος (νυν επικεφαλής της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής»)!

Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, μιλώντας γι' αυτήν την πρόταση, σημείωσε τα εξής: «Είναι δικαίωμα κάθε συνδικαλιστικού φορέα να οργανώνει εκδηλώσεις και να τιμά πρόσωπα και λαϊκούς αγωνιστές. Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να το αφαιρέσει κανένας. Ομως, ο φορέας που παίρνει μια τέτοια απόφαση, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφορά σε έναν ξεχωριστό λαϊκό αγωνιστή, θα πρέπει να σταθμίζει αν και κατά πόσο ο ίδιος υπηρετεί τα οράματα, τις αξίες και το δρόμο του Νίκου Πλουμπίδη. Η ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν τα υπηρετεί αλλά καθημερινά συκοφαντεί και υπονομεύει τους λαϊκούς αγώνες. Οσες εκδηλώσεις και αν κάνει δεν μπορεί να ξεπλύνει τις ευθύνες της και να συγκαλύψει το ρόλο που παίζει σε βάρος των εργαζομένων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ