ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΑΛΚΕ - ΠΑΟΚ
Λίγες ελπίδες - αρκετά κίνητρα

Με την ήττα στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας με 3-0 να του περιορίζει τις ελπίδες, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα στη Γερμανία τη Σάλκε (19.00, Cosmote Sports 3), στη ρεβάνς για τη φάση των «32» στο Europa League. Η επιβλητική νίκη επί της Βέροιας για τη Super League έφτιαξε ξανά το κλίμα στην ομάδα με το ζητούμενο για σήμερα να είναι η καλύτερη εμφάνιση από αυτή στον πρώτο αγώνα, κυρίως για λόγους γοήτρου και ψυχολογίας. Πάντως, ο τεχνικός του «δικεφάλου», Βλάνταν Ιβιτς, δεν χάνει την αισιοδοξία του τονίζοντας πως σε «90 λεπτά μπορούν να αλλάξουν πολλά». Για τον ίδιο, παρά τις διαμορφωμένες ισορροπίες, οι παίκτες έχουν σημαντικό κίνητρο για απόψε θέλοντας να κάνουν μια καλή εμφάνιση, με τη νίκη να παραμένει ως στόχος. Κάτι που, όπως είπε, εάν συμβεί θα έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία της ομάδας για τη συνέχεια.

Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Πρίγιοβιτς και Κάτσε (δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής), Κάνιας (τραυματίας), Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα (τραυματίες).

  • Αλλα σημερινά παιχνίδια: Φενερμπαχτσέ - Κράσνονταρ (0-1 1ος αγώνας, 19.00 Cosmote Sports 5), Σεντ Ετιέν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-3 1ος αγώνας, 19.00 Cosmote Sports 1).
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Εύκολη πρόκριση της ΑΕΚ

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα (με εξαίρεση τη 2η περίοδο) η ΑΕΚ σφράγισε χτες την πρόκριση στους «16» του Fiba Champions League επικρατώντας στο ΟΑΚΑ της λιθουανικής Γιουβέντους με 74-55 στη ρεβάνς για τη φάση των «24». Σημειώνεται πως η ΑΕΚ είχε επικρατήσει και στο πρώτο παιχνίδι με 78-77. Η Ενωση είχε το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με μπροστάρη τον Ελόνου (14 π. συνολικά, καλύτερος για την Ενωση) χτύπησε κοντά στο καλάθι αποκτώντας νωρίς σημαντική διαφορά (25-9, 33-19) μέχρι το 15'. Ενα επιθετικό «μπλακάουτ» και τα λάθη στην άμυνα έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 37-29 στις αρχές του β' μέρους, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» στη συνέχεια βρήκαν τις λύσεις από την περιφέρεια και τα μακρινά σουτ (10/29 τρίποντα), με τους Σάκοτα (10 π.), Βασιλειάδη (9) και Ντίξον (14 π.) να βάζουν τις βάσεις για τη νίκη. Στον επόμενο γύρο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Μονακό.

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΑΡΗΣ (σήμερα, 21.30, ΕΡΤ3): Με τον αέρα της νίκης του με 19 π. διαφορά (71-52) στην έδρα του, ο Αρης θα αγωνιστεί σήμερα στη Γαλλία κόντρα στη Στράσμπουργκ, με στόχο να σφραγίσει το εισιτήριο για την πρώτη φάση. Να μην επαναπαυτούν στο σημαντικό προβάδισμα κάλεσε τους παίκτες του ο Δημήτρης Πρίφτης επισημαίνοντας ότι οι γηπεδούχοι παραμένουν επικίνδυνοι.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ - ΠΑΟΚ (σήμερα, 19.30, Νοvasports 2): Την ανατροπή της ήττας του στην Πυλαία με 76-74 καλείται να κάνει ο ΠΑΟΚ, έχοντας όμως δύσκολο έργο αντιμετωπίζοντας την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Στον «δικέφαλο» επικρατεί αισιοδοξία για τον αγώνα, την ίδια ώρα που στους γηπεδούχους μια τροφική δηλητηρίαση έχει ως συνέπεια να λείπουν βασικοί παίχτες (αμφίβολοι οι Χάτσερ, Μαρίνκοβιτς, Κοπρίβιτσα) ενώ «χτύπησε» και τον κόουτς Ντζίκιτς.

FOOTBALL LEAGUE
Δύσκολο τεστ για τον Αρη

Η εκτός έδρας δοκιμασία του τρίτου της βαθμολογίας, Αρη, στη Σπάρτη είναι από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στο σημερινό κυρίως μέρος του προγράμματος της 17ης αγωνιστικής στη Football League. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με την επίσης δοκιμασία της εκ των πρωτοπόρων Λαμίας στην Καρδίτσα με αντίπαλο την Αναγέννηση (15.00, ΕΡΤ3).

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα (ώρα έναρξης 15.00): Καλλιθέα - Χανιά, Σπάρτη - Αρης (ΕΡΤ3), Παναιγιάλειος - Τρίκαλα, Αγροτικός Αστέρας - Πανελευσινιακός, Αιγινιακός - ΟΦΗ, Πανσερραϊκός - Καλλονή, Κισσαμικός - Αχαρναϊκός. Δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας Απόλλωνα Σμύρνης - Πανθρακικού λόγω αποχώρησης του δεύτερου.

ΒΟΛΕΪ

Βάσεις πρόκρισης για την τετράδα του CEV Cup γυναικών θέλει να βάλει σήμερα ο Ολυμπιακός, που θα αγωνιστεί στο Βέλγιο με αντίπαλο την Αστερίξ (21.30) στον πρώτο αγώνα τους για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκες» επιδιώκουν το αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να έχουν τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά ενόψει της ρεβάνς στο κλειστό του Ρέντη.

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ
«Εφυγε» ο Κώστας Τζιβελέκας

Απεβίωσε χτες, σε ηλικία 67 χρόνων, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, ο κορυφαίος Ελληνας ορειβάτης Κώστας Τζιβελέκας, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ελληνας που πάτησε την κορυφή του Εβερεστ όντας αρχηγός της ελληνικής αποστολής Hellas Everest 2004, όπου για πρώτη φορά Ελληνες ορειβάτες κατάφεραν να φτάσουν στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Ο εκλιπών είχε πραγματοποιήσει 13 αποστολές στα Ιμαλάια, ενώ συνολικά είχε συμμετάσχει σε 37 και το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν είχε χάσει ποτέ κανέναν ορειβάτη. Ηταν επίτιμος πρόεδρος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
«Αυλαία» στην Ιβηρική

Στην Ιβηρική Χερσόνησο, με τη διεξαγωγή δύο αγώνων σε Πορτογαλία και Ισπανία, θα πέσει σήμερα η αυλαία των πρώτων παιχνιδιών για τη φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην πρώτη η Πόρτο θα υποδεχθεί τη Γιουβέντους (21.45 Cosmote Sports 2), ενώ στη δεύτερη η Σεβίλλη θα φιλοξενήσει την πρωτάρα στη διοργάνωση αλλά πρωταθλήτρια Αγγλίας Λέστερ (21.45 Cosmote Sports 1).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ