ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκστρατεία για την οργάνωση της εργατικής νεολαίας

Πεντάμηνη καμπάνια της ΚΝΕ για την οργάνωση της νεολαίας στους χώρους δουλειάς, ανακοίνωσε ο Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης Γιάννης Πρωτούλης, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη πεντάμηνης καμπάνιας της ΚΝΕ για την οργάνωση της εργαζόμενης νεολαίας στους χώρους δουλειάς, την οργάνωση των ανέργων των επαγγελματικών σχολών, την οργάνωση στις εργατικές λαϊκές συνοικίες, για την οργάνωση της νεολαίας στη γραμμή της απειθαρχίας και της ανατροπής, ανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής, σε εκδήλωση των Εργατικών Οργανώσεων της ΚΝΕ με θέμα «Οργάνωση και πάλη για την ανατροπή».

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας - πλατιάς εξόρμησης, θα γίνουν πολύμορφες εκδηλώσεις, πολιτικές, πολιτιστικές, εξορμήσεις σε χώρους μόρφωσης (Νυχτερινά, ΟΑΕΔ κ.α.) και δουλειάς και μια σειρά άλλες δράσεις.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που έγινε στο κτίριο της ΕΔΟΘ, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ του Ιδεολογικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα «Εργατική τάξη και οικονομική κρίση». Εγινε πλούσια συζήτηση με αφορμή τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους νέους.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Γιάννης Πρωτούλης σημείωσε πως άμεσο επιτακτικό καθήκον είναι η οργάνωση της εργατικής τάξης για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που μπορεί να γίνει μόνο με την ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών και τη νίκη της εργατικής εξουσίας με τους συμμάχους της, τη φτωχολογιά της πόλης και της υπαίθρου.

Ο Γ. Πρωτούλης στο βήμα της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη
Ο Γ. Πρωτούλης στο βήμα της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη
Παρουσιάζοντας το τι κίνημα χρειάζεται, ξεκαθάρισε: «Κίνημα, με καρδιά το ΠΑΜΕ και την εργατική τάξη, αντιμονοπωλιακό, ενάντια στην κυβερνητική εναλλαγή, με αιτήματα ενάντια στην κερδοφορία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις, ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων, τα κόμματά της. Κίνημα οργανικά δεμένο με τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, το διακριτό πόλο στο φοιτητικό και μαθητικό κίνημα. Ενιαίο μέτωπο με ενιαίους στόχους και ενίσχυση αυτής της συμμαχίας που εκφράζεται με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ. Κίνημα που κάνει καθαρό ότι στόχος είναι να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός, η κρίση δεν είναι του λαού και δε θα την πληρώσει.

Χρειάζεται κίνημα που να καθοδηγείται από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, με πανίσχυρο ΚΚΕ και ΚΝΕ παντού, πρώτα στους χώρους δουλειάς και τις εργατικές λαϊκές συνοικίες».

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτού του καθήκοντος και αυτής της αναγκαιότητας, σημείωσε πως το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ εξαγγέλλει πλατιά εκστρατεία για την οργάνωση της εργατικής νεολαίας, καμπάνια της ΚΝΕ για την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, την οργάνωση των ανέργων των επαγγελματικών σχολών, την οργάνωση στις εργατικές λαϊκές συνοικίες.

Θέλουμε οργάνωση για την ανατροπή

Οπως είπε, «δε θέλουμε με μια πεντάμηνη καμπάνια να γραφτούν απλώς κάποιες εκατοντάδες νέοι στα ταξικά συνδικάτα, να δυναμώσουν μπροστά σε αρχαιρεσίες οι ταξικές δυνάμεις στα σωματεία. Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ σοβαρό και δύσκολο καθήκον. Τη ριζική αλλαγή των συσχετισμών πρώτα απ' όλα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τον πολλαπλασιασμό των μορφών οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κλαδικό επίπεδο, το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ με πόδια παντού.

Είναι κάλεσμα στους ίδιους τους νέους και τις νέες της δουλειάς να κάνουν δική τους υπόθεση την ενίσχυση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την οργανωμένη συστράτευση με τους νέους κομμουνιστές.

Εμείς αναλαμβάνουμε το καθήκον ο κάθε νέος κομμουνιστής να συγκροτήσει με την πρωτοπόρα δράση του πυρήνα αντίστασης από νέους και μεγαλύτερους εργαζόμενους, ο οποίος συλλογικά θα συζητά, θα ενημερώνεται. Συλλογικά θα οργανώνει τη διαφώτιση, την προπαγάνδα, θα οργανώνει τη συμμετοχή και την περιφρούρηση της απεργίας. Πυρήνας που δε θα επιτρέπει την ασυδοσία των εργοδοτών, θα είναι το μάτι, το αυτί και ο υλοποιητής του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων. Πυρήνας που θα καλλιεργεί και θα κάνει πράξη τον ενιαίο αγώνα με την ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ. Που θα στηρίζει και θα στηρίζεται η κοινωνική συμμαχία, θα είναι ο στυλοβάτης της. Πυρήνας που θα ασχολείται με όλα τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, θα δυναμώνει την προλεταριακή αλληλεγγύη, θα είναι προστάτης για να μην κόβεται το νερό και το ρεύμα στους άνεργους και τους απολυμένους, για να μη γίνονται κατασχέσεις σε σπίτια χρεωμένα με δάνεια, φόβος και τρόμος των δικαστικών κλητήρων. Οι μέρες που αυτά θα οξυνθούν δεν είναι μακριά».

Ξεκαθάρισε πως «θέλουμε οργάνωση για την ανατροπή, που να μην ξεγελιέται από τα κόλπα της αστικής εξουσίας, να παλεύει για να αλλάξει η τάξη που εξουσιάζει και όχι διαχειριστής στην αστική εξουσία πολυκομματικός ή μονόχρωμος, οικουμενικός».

Και κατέληξε τονίζοντας: «Οι νέοι κομμουνιστές με το προσωπικό μας παράδειγμα και την αυτοθυσία θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να είμαστε η γενιά της ανατροπής».

Περιοδεία στους σπουδαστές Εμπορικού Ναυτικού

Στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Συζήτησε με τους σπουδαστές και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου τους, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης της Παιδείας και της προσαρμογής της στις αξιώσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Ετσι π.χ., οι εστίες δεν καλύπτουν τις ανάγκες των σπουδαστών για στέγη, πολλοί θάλαμοι και κτίρια βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, καθώς υποσυντηρούνται, οι ελλείψεις σε καθηγητές καλύφθηκαν μετά από τρεις μήνες, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στα μαθήματα, ακόμα κι όταν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους οι σπουδαστές το πτυχίο τους παραμένει αδιαβάθμιτο, κ.λπ.

Ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε τους σπουδαστές να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από την ΠΕΜΕΝ και τα ταξικά σωματεία και μαζί με τους εργάτες της στεριάς να παλέψουν ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη δουλειά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ