ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
Σελ. /32
Στόχος τους, ο δικός σου νόμος

Του Τάσου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, από ΤΑ ΝΕΑ
Του Τάσου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, από ΤΑ ΝΕΑ
Ποιοι λείπουν; Ποιοι λείπουν; Παραδόξως, Χρυσοχοΐδης - Νασιάκος - Κακαουνάκης και κάτι άλλοι παράξενοι, δε λένε κουβέντα για όσα παράξενα ακούγονται αυτές τις μέρες για το ποιόν του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού» χώρου. Είναι δυνατόν να μη μιλάνε οι κατ' εξοχήν γνώστες;

Το ντοπάρισμα των τύπων που διαθέτουν «νευρικό σύστημα» ευθύ. Οπως και το ξεκάρφωμα (κοίτα αλλού, άσε τα κουκιά να κυκλοφοράνε ελεύθερα). Καθαρό επίσης ότι την ΠΓ του ΣΥΝ την απασχολεί καιρό τώρα το θέμα της «ηγεμονίας». Αυτό ακριβώς, βέβαια, δεν απασχολεί μόνο την ΠΓ του ΣΥΝ...

Να τους πεις ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που στο προκείμενο είναι η ανάγκη της εργατικής τάξης να έχει το δικό της κόμμα; Χαμένα λόγια. Αν είχαν σχέση με την εργατική τάξη δε θα έκαναν για τη δουλιά που είναι χρεωμένοι.

Θέλει, λέει, το σχόλιο, μία μερίδα της ΝΔ να ενισχύσει τον ΣΥΝ για να πάρει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ, ενώ μια άλλη μερίδα εκτιμά ότι σπρώχνεται ο ΣΥΝ στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ. Γιατί μαλώνουν; Αλλη είναι η αποστολή του ΣΥΝ, που σημαίνει πως το κύριο δεν είναι αν θα είναι αποτελεσματικός στην αποστολή του ως τσόντα του ΠΑΣΟΚ, ή ως μαξιλαράκι της δυσαρέσκειας προς τη ΝΔ. Το κρίσιμο είναι το θέμα της «ηγεμονίας»...

Κατά τ' άλλα: κατά το «αίμα - σπέρμα», η προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία. Οι διάφορες εκδοχές της Αριστεράς, λέει το ρεπορτάζ, διαγκωνίζονται για το ποια θα έχει την πιο γαλανομάτα υποψήφια. Την ίδια ώρα στις όχθες του Σηκουάνα απλώνονται κατά εκατοντάδες οι σκηνές για τη στέγαση των χιλιάδων αστέγων της πόλης του φωτός. Μαύρη μαυρίλα. `Η, αλλιώς: Ευρωπαϊκή Ενωση!

Παραμένει η προτροπή: Πάρτο αλλιώς! Ηδη τους έχεις κάνει να ανησυχούν... με την επιμονή στο «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


«ΤΟ 'ΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ Τ' ΑΛΛΟ», ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ;..

ΤΟ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑ: «Θέλει στα σοβαρά να ισχυρισθεί ο κ. Πολύδωρας πως ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να μην κάνουν "ντου" στα αστυνομικά τμήματα οι (άοπλοι) κουκουλοφόροι, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα, είναι να γίνει χρήση (και μάλιστα με θύματα ίσως - αφού "άνθρωποι με νευρικό σύστημα, που δεν ξέρει κανείς πως θα αντιδράσουν" είναι οι ένοπλοι αστυνομικοί, που πάντως θα μπορούσαν να ρίξουν "στον αέρα" προς εκφοβισμό και αποτροπή!) των υπηρεσιακών όπλων "κατά στόχου"; Αντιλαμβάνεται σε ποιες απευκταίες "λύσεις" μπορούν να οδηγήσουν αυτές οι "τεχνοκρατικές" παρατηρήσεις του στο μέλλον;» (ο Θάνος Οικονομόπουλος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΟ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ: «Σχολιάζοντας τις επιθέσεις Πολύδωρα για τη σχέση μελών του ΣΥΝ και κουκουλοφόρων ο Δ. Στρατούλης σημείωσε ότι "είναι διαφορετικοί κόσμοι, διαφορετικές αξίες, διαφορετικές ιδεολογίες, διαφορετικές πρακτικές. Υπάρχει χάσμα. Δεν υπάρχει καμία επαφή με αυτές τις ομάδες"» (η δήλωση του μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ στην «ΑΥΓΗ»).

ΤΟΥ «ΤΣΟΥΤΣΙΑ» ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ: «Η "σιωπή" του ΚΚΕ (...) συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ. "Εντύπωση προκαλεί το "μόκο" του ΚΚΕ" είπε ο Γ. Μπαλάφας και δεν ήταν ο μόνος...» (το σχόλιο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΕΚΔΟΧΗΣ... «Ε, δεν είναι ...ενθουσιασμένοι στην κυβέρνηση με το "μέτωπο" που άνοιξε ο Β. Πολύδωρας με το Συνασπισμό. "Με τέτοιου είδους επιθέσεις τους στέλνουμε στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ" σχολίαζαν κυβερνητικοί παράγοντες με αφορμή το "φλερτ" που έχει ξεκινήσει η Χαρ. Τρικούπη έναντι της Κουμουνδούρου. Δεν έχουν όλοι ωστόσο την ίδια προσέγγιση. Υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που εκτιμούν ότι με την "πολεμική" αυτή κατά βάση ενισχύεται ο ΣΥΝ ώστε να συνεχίσει να "αποσπά" ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα είναι ότι αργούν ακόμη οι εκλογές για να δούμε ποια από τις δύο εκδοχές θα δικαιωθεί» (το σχόλιο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ 500% στην τιμή των διοδίων!

ΤΟ ΒΗΜΑ: Κάθε γωνιά και ιδιωτικό πανεπιστήμιο!

Η ΧΩΡΑ: Ανοιχτές θα παραμένουν το Σάββατο οι τράπεζες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ για 60.000 τραπεζοϋπαλλήλους

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σούπερ deal ΟΤΟΕ - τραπεζών

Ο ΛΟΓΟΣ: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ εμπιστεύεται την ΕΕ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απαισιόδοξοι, αντιφατικοί και φοβισμένοι οι Νεοέλληνες

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο ΠΡΑΙΤΩΡ σε παραλήρημα

Η ΑΥΓΗ: Είναι ακόμη υπουργός!

ΤΑ ΝΕΑ: Ακροδεξιά κάλαντα από τη Ν.Δ.

ΕΘΝΟΣ: ΕΚΤΡΟΠΗ διαρκείας από Πολύδωρα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πρόταση από τη Suez για εξαγορά της ΕΥΑΘ

ΑΥΡΙΑΝΗ: Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 5.013 νέες θέσεις στο Δημόσιο

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Γλώττα λανθάνουσα;

«Τα ευχάριστα είναι ότι ο Βύρων επανασυγκροτεί το "μπλοκ των δημοκρατικών δυνάμεων"! Τον... Λαφαζάνη περίπου τον κατάφερε. Η ...Αλέκα μένει αλλά πού θα πάει...» (ο Π. Παναγιώτου στο «ΕΘΝΟΣ»).

Από τη σκοπιά του ...Κύρκου

«Δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί η ωμή πραγματικότητα, πως στην απίθανη περίπτωση κατά την οποία θα είχε τότε επικρατήσει η επανάσταση, πάντως μετά την κατάρρευση του Κομμουνισμού στη Σοβιετική Ενωση και στις δορυφόρους χώρες της, ο ελληνικός λαός ασφαλώς θα είχε συμμεριστεί τη φρικτή μοίρα των λαών της Ανατολικής Ευρώπης: θα ήμασταν κι εμείς εξαθλιωμένοι οικονομικοί πρόσφυγες στις πλούσιες αστικές κοινωνίες της Δύσης» (ο Κ. Ε. Μπέης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Πού είναι το πρωτοφανές;

«Τρεις αστυνομικοί που υπηρετούν σε τμήμα Ασφαλείας της Αθήνας προσήχθησαν χθες στα γραφεία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και ανακρίνονται, ύστερα από τις καταγγελίες ενός Πακιστανού ότι του έκλεψαν 400 ευρώ κατά τη διάρκεια σωματικού ελέγχου. Το πρωτοφανές κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας εκτυλίχτηκε χτες το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Πακιστανικής Ομοσπονδίας» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Κατά το «αίμα - σπέρμα»

«Το φαινόμενο Σεγκολέν Ρουαγιάλ σαρώνει τη γαλλική πολιτική σκηνή στην οποία τα αντιπολιτευόμενα κόμματα επιλέγουν δυναμικές νεαρές και όμορφες γυναίκες για να ηγηθούν του προεδρικού τους εκλογικού αγώνα» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

...πλάκωσαν και οι «γύφτοι»

«στη συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 μπήκαν χθες και οι εκπρόσωποι των Κολεγίων που συνεργάζονται με Πανεπιστήμια του εξωτερικού» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ