ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του σ/φου ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ, οι σ/φοι από την οργάνωση στην οποία ανήκε, προσφέρουν στο ΚΚΕ, το Κόμμα και για τα ιδανικά του οποίου αφιέρωσε τη ζωή του μέχρι την τελευταία στιγμή, το ποσό των 365 ευρώ.

***

Την Πέμπτη, 18 Σεπτέμβρη, έγινε η κηδεία της συντρόφισσας ΠΟΤΙΤΣΑΣ ΠΛΕΥΡΗ. Η συντρόφισσα ήταν μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής της μια αγωνίστρια και στάθηκε στο πλευρό του συντρόφου της Μανώλη Πλευρη Μακρονησιώτη αγωνιστή. Αιωνία της η μνήμη.

Ο φίλος της οικογενείας καπετάν Μανώλης, αντί για στεφάνι, δίνει στο Κόμμα 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ναυτεργατών.

***

«Εφυγε» από τη ζωή στις 8 Αυγούστου 2014, ο σύντροφός μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ. Ο σύντροφος Γιώργος Ρουμελιώτης, από 15χρονο παιδί, βγήκε στο βουνό με την ένοπλη ΕΠΟΝ, πολέμησε για τα ιδανικά της εργατικής τάξης και για το δίκιο του λαού μας. Οταν μετά τον ηρωικό Δεκέμβρη πιάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε, έμεινε αλύγιστος. Εμεινε στη φυλακή και τις εξορίες (στη Μακρόνησο, στη Λέρο, στη Γυάρο, στην Κέρκυρα, στην Πάτρα και αλλού) μέχρι το 1958. Η αστική τάξη και οι μηχανισμοί της, τον καταδίκασαν 6 φορές σε θάνατο. Δεν υπέγραψε καμία δήλωση, ήταν ανυποχώρητος. Συνέχισε τον αγώνα μέσα από τις γραμμές του Κόμματος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Δεν ταλαντεύτηκε στις κρίσεις που πέρασε το Κόμμα μας. Αγωνίστηκε μέσα σε δύσκολες συνθήκες να μεγαλώσει την οικογένειά του. Η κομματικότητά του, η στάση ζωής του, το προσωπικό παράδειγμα, το πραγματικό του ενδιαφέρον για τους νέους κομμουνιστές, μας διαπαιδαγωγεί όλους.

Oι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Εργαζομένων Αιγίου, προσφέρουν 110 ευρώ στο Κόμμα, στη μνήμη του σύντροφου Γιώργου.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014 ώρα 11 π.μ. θα γίνει στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης το 40ήμερο μνημόσυνο της αγαπημένης μας μητέρας ΜΑΛΑΜΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 22 Αυγούστου.

Τα παιδιά της

Ανδριανός & Γεωργία Μπούκουρη

Γιώργος & Λαμπρινή Παπουτσή

Προσφορά

Οταν διάβασα στο «Ριζοσπάστη» για το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», όσοι σύντροφοι και φίλοι που έχουν και θέλουν να προσφέρουν αφίσα και ό,τι άλλο από τη σαραντάχρονη πορεία του Φεστιβάλ, είχα φτιάξει για την ΚΝΕ Ν. Σμύρνης 30 πιάτα κεραμικά στο 1ο Φεστιβάλ να ενισχύσω οικονομικά. Ενα από αυτά τα πιάτα που είχα φυλάξει, το προσφέρω μαζί με την αγάπη μου και 50 ευρώ, στη μνήμη του Αχιλλέα που ήταν ΟΚΝΙΤΗΣ από τα 14 του χρόνια.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Αρτεμη Μπλάνα

Προσφορά στο ΚΚΕ

Στη μνήμη του αείμνηστου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕ, μπροστάρη του αντιδικτατορικού, φοιτητικού, εργατικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της Νέας Υόρκης στις δεκαετίες του '60 και του '70, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή τέτοιες μέρες πριν 35 χρόνια, χτυπημένος από την επάρατο νόσο, παλιοί σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι του, προσφέρουν για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», το ποσό των 1.000 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ