ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
Σελ. /24
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Πίσω από τα πρόσωπα βρίσκονται συγκεκριμένες πολιτικές

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας περιόδευσε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά

Να στηρίξουν το ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες, αλλά και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, κάλεσε το πρωί της Τρίτης τους εργαζομένους του Νοσοκομείου Νίκαιας η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά.

«Αφού είναι δεδομένη η καταδίκη που νιώθουμε σ' αυτήν την πολιτική, γιατί να μην εκφραστεί και στην κάλπη; Και μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ δε θα παρερμηνευτεί, θα ανακόψει, θα φοβίσει, θα τροφοδοτήσει το κίνημα και θ' ανοίξει δρόμο για ριζικές αλλαγές», τόνισε. Στάθηκε στο θέμα της αποχής από τις εκλογές, σημειώνοντας πως αυτή η στάση δείχνει αποδοχή, παθητικότητα και όχι «αντίδραση». Αντίθετα, η ψήφος στο ΚΚΕ δείχνει ξεκάθαρη καταγγελία της ΕΕ, της εφαρμοζόμενης πολιτικής, και διάθεση διεκδίκησης καλύτερης ζωής. «Ο κόσμος πρέπει να απορρίψει αυτό που ζει, να μην ελπίζει σε "σωτήρες", να απαλλαγεί από τις αυταπάτες ότι "θα τη γλιτώσει" σε ατομικό επίπεδο», είπε.

Η Ε. Παντελάκη αναφέρθηκε επίσης στα διάφορα «νέα» πολιτικά σχήματα που στόχο έχουν να «τραβήξουν» τον κόσμο σε έναν πόλο που αργότερα θα συνεργαστεί είτε με τη ΝΔ είτε το ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματιστεί κυβέρνηση στην ίδια γραμμή, της ΕΕ, των «μνημονίων διαρκείας». Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε με τους εργαζομένους για την ψήφο «σε πρόσωπα» που είναι «ακομμάτιστα», «ανεξάρτητα» κλπ. «Τα πρόσωπα εκφράζουν πολιτικές "δεμένες" με το κράτος, την οικονομία, την ΕΕ. Οι πολιτικές είναι κοινές όχι μόνο σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες, αλλά σε όλες τις χώρες της ΕΕ: Δεν κάνουν προσλήψεις, μειώνουν το προσωπικό, αυξάνουν τα χαράτσια, παίρνουν δάνεια, στηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις. Αρα ποια πρόσωπα; Πολιτικές και κόμματα είναι πίσω από τα πρόσωπα», είπε η Ελπίδα Παντελάκη και αντέταξε τους υποψηφίους του ΚΚΕ που είναι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, αν εκλεγούν θα μειώσουν τα ανταποδοτικά τέλη, θα είναι στο πλευρό των λαϊκών διεκδικήσεων.

Στο μεταξύ, στο ίδιο το νοσοκομείο, προκύπτει συχνά μεγάλο πρόβλημα με ελλείψεις φαρμάκων. Ετσι, προχτές, εργαζόμενοι από το φαρμακείο του νοσοκομείου ανέφεραν πως αυτήν τη στιγμή οι ελλείψεις είναι σημαντικές, καθώς το κονδύλι των 645.000 ευρώ το μήνα μόλις και μετά βίας επαρκεί για τους εσωτερικούς ασθενείς. «Λείπουν φάρμακα και υλικά για τους απόρους, για το τμήμα Λοιμώξεων (σ.σ. αντιρετροϊκά κλπ.), για ηπατολογικούς ασθενείς, για το ενδοκρινολογικό ιατρείο. Επίσης το νοσοκομείο προμηθεύει και το φαρμακείο της "Αγίας Βαρβάρας"», είπαν χαρακτηριστικά.

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Πλατιά πολιτική δράση αναπτύσσουν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και οι παρακάτω:

Στην Αττική

Σήμερα, Πέμπτη

-- Στις 7.30 π.μ. περιοδεία στην κεντρική μονάδα διανομής των ΕΛΤΑ στον Πειραιά με τον Β. Μαρούπα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.

-- Στις 10 π.μ. στους εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ θα μιλήσει ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στο Μαρούσι στο καφενείο «Τα Ηπειρώτικα», Σισμανογλείου 12, με ομιλητή τον Θ. Φωτόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου.

-- Στις 12.45 μ.μ., περιοδεία στο ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ Ταύρου με την Μαρία Τσαγκατάκη, στέλεχος του Κόμματος.

Αύριο, Παρασκευή

-- Στις 10 π.μ. στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» θα μιλήσει ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα.

-- Στις 10 π.μ. στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Γεννηματά» θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα.

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στις Διευθύνσεις της Περιφέρειας Δυτικού Τομέα στο Αιγάλεω, με τον Γ. Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα. Στις 7 μ.μ., ο Γ. Πρωτούλης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω, στην αίθουσα του Δημαρχείου.

-- Στις 7.30 π.μ. περιοδεία στο γραφείο διανομής των ΕΛΤΑ στο Καματερό με τον Β. Βήττο, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στις 11 π.μ. περιοδεία στην Αποθήκη Μαρινόπουλου στα Σπάτα, με τον Γ. Κομνηνό, στέλεχος του Κόμματος.

Στην Κ. Μακεδονία

Σήμερα, Πέμπτη

-- Στις 11.30 π.μ. στο κτίριο Δ' της Πολυτεχνικής του ΑΠΘ θα περιοδεύσει η Ζήνα Σκούφα, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 12 μ. στο εργοστάσιο «Ευθυμιάδη» θα περιοδεύσει ο Γ. Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 6 μ.μ. στο Γυψοχώρι θα περιοδεύσει ο Γ. Ζιώγας.

-- Στις 6 μ.μ. σε Μηλοχώρι και Κεντρικό θα περιοδεύσει ο Κ. Χαλίτσιος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς.

Αύριο, Παρασκευή

-- Στις 9.30 π.μ., στο Νοσοκομείο Εδεσσας θα περιοδεύσει ο Γ. Ζιώγας.

-- Στις 11 π.μ., στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ θα περιοδεύσει η Α. Χαρχαρίδου, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 11.30 π.μ., στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα περιοδεύσει ο Γ. Ζιώγας.

-- Στις 6 μ.μ., στην Ποντοηράκλεια Κιλκίς θα περιοδεύσει ο Τ. Βασιλακάκης, υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας.

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Σήμερα, Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στη συνοικία του Αγίου Λουκά στο καφενείο του «Βαγγέλη» θα μιλήσει ο Χρ. Ποτόλιας, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

Στην Πελοπόννησο

Σήμερα, Πέμπτη

-- Στις 11 π.μ. στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας θα περιοδεύσει ο Ν. Γόντικας, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

-- Ομιλία στα κεντρικά της ΔΕΗ στην Πάτρα, στις 8 π.μ., από τον Κ. Πελετίδη, υποψήφιο δήμαρχο Πάτρας.

Αύριο, Παρασκευή

-- Η ΤΕ Εργατικού Αχαΐας θα πραγματοποιήσει ομιλία στα ΕΛΤΑ (Μαιζώνος), στις 7.30 π.μ. με ομιλητή τον Κ. Πελετίδη.

-- Ομιλία στο Νοσοκομείο Ρίου (στα μαγειρεία, στην τεχνική υπηρεσία και στις καθαρίστριες), στις 11 π.μ. με ομιλητή τον Ν. Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Στην Κρήτη

Σήμερα, Πέμπτη

-- Ο Στ. Ορφανός, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης, και ο Αλ. Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων, θα περιοδεύσουν στις 10 π.μ. στον ΕΟΠΥΥ. Στις 11 π.μ. στο χώρο του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης». Στις 12.30 μ.μ. στο χώρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. Στις 9 μ.μ. στην ΕΠΑΣ μαθητείας του ΟΑΕΔ.

-- Στις 5.30 μ.μ. περιοδεία στον Ταυρωνίτη με επικεφαλής τους Στ. Ορφανό, Α. Μαρινάκη και τον Μ. Νταγκουνάκη, υποψήφιο δήμαρχο Πλατανιά. Στις 6.30 μ.μ. θα περιοδεύσουν στις Βουκολιές.

Αύριο, Παρασκευή

-- Στις 8 π.μ. κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου, θα περιοδεύσει στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας στην Αλικαρνασσό, στον παιδικό σταθμό και στο ΙΚΑ της περιοχής.

-- Στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ακρωτηρίου (Πυθάρι) με ομιλητή τον Φ. Ρηγανάκο, στέλεχος του ΚΚΕ. Τη συγκέντρωση θα χαιρετίσει ο Ν. Παπαντωνάκης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων.

Στη Θεσσαλία

Σήμερα, Πέμπτη

-- Συγκέντρωση, στη 1 μ.μ., στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, με ομιλητή τον Ρ. Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Συγκέντρωση, στη 1 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕ Λάρισας, με ομιλητή τον Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, υποψήφιο δήμαρχο Λάρισας.

-- Περιοδεία του Τ. Τσιαπλέ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, στις 7 π.μ., στην επιχείρηση «Μπρέζας» και στις 10.30 π.μ., στην επιχείρηση «Κασίδης».

Αύριο, Παρασκευή

-- Περιοδεία του Τ. Τσιαπλέ στην επιχείρηση τροφίμων ΜΠΡΕΤΑΣ και στις 12.30 μ.μ. στην επιχείρηση μετάλλου ΣΕΛΤΕΡ.

-- Περιοδεία του Γ. Λαμπρούλη, στις 6.30 π.μ., στο φυτώριο του Δήμου Λάρισας και στις 2 μ.μ. στην κλινική «ΑΓ. ΦΩΤΕΙΝΗ».

Στη Στερεά Ελλάδα

Σήμερα, Πέμπτη

-- Στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στο δημαρχείο Ορχομενού. Θα μιλήσει ο Γ. Γκικόπουλος, μέλος της ΕΠ Στερεάς και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.

Αύριο, Παρασκευή

-- Στις 6 μ.μ. περιοδεία στην πόλη της Μακρακώμης με τον Κ. Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας. Στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στο κτίριο του Δημαρχείου με ομιλητή τον Κ. Μπασδέκη.

Αλλες εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

-- Εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, με θέμα «Η θέση του ΚΚΕ για τα έργα υποδομής, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και την αντιμετώπιση της ανεργίας στον κλάδο των κατασκευών», με εισηγητές τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας και τον Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο Δήμαρχο Λάρισας.

-- Εκδήλωση με θέμα «Οι κατακτήσεις των γυναικών στο σοσιαλισμό απάντηση και διέξοδος στη βαρβαρότητα της ΕΕ» οργανώνει, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο καφέ «Μικρό Παλάτι», η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την Ελένη Κοτούπα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση, αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στου Ζωγράφου, στο Πνευματικό Κέντρο (Ανακρέοντος 60) με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Νίκαια

Σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Νίκαια, στην Ενωση Σμυρναίων, θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη, Στέλιος Μπενετάτος, και θα χαιρετίσει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ