ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑ 94 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή η μεγάλη εκδήλωση στο ΣΕΦ

Στις 6 μ.μ., με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Μεγάλη πολιτική πολιτιστική εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής, την Κυριακή 25 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ειδικά προετοιμασμένο για το σημαντικό αυτό γεγονός.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν από το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, o Χούλιο Ντίαζ, Οργανωτικός Γραμματέας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕ και από το ΚΚ Τουρκίας ο Κεμάλ Οκουγιάν, μέλος της ΚΕ.

Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια των Θεοδωράκη, Λεοντή, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου, αντάρτικα τραγούδια, τραγούδια γραμμένα την ώρα της μάχης, καθώς και απαγγελίες ποιημάτων. Πρόκειται για μία μεγάλη και ενδιαφέρουσα μουσική παραγωγή, που επιμελούνται μουσικά οι Τάσος Καρακατσάνης και Μανώλης Ανδρουλιδάκης, οι οποίοι έχουν αναλάβει και τη μουσική διεύθυνση.

Συμμετέχουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Γιώργος Γεωργακάκης, Γιάννης Θωμόπουλος, Σύλβια Καπερνάρου, Βασίλης Λέκκας, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Ευγενία Παναγιωτακοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Σαρρής, Κώστας Σταυρόπουλος, Θανάσης Χουλιάρας, «Τρίφωνο»: Ερωφίλη, Γιώργος Περαντάκος, Χορωδία: «Εμπρός». Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Κώστας Σταματόπουλος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Μεθοδική δουλειά και στις Οργανώσεις του Εξωτερικού

Ελληνες και μετανάστες ανταποκρίνονται από το υστέρημά τους στο κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ

Εχοντας καλύψει το 49,95% του πλάνου της από το δεύτερο κιόλας «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης, η ΚΟ Εξωτερικού παρέμεινε στην κορυφή της άμιλλας μεταξύ των Οργανώσεων Περιοχών. Ο Πέτρος Μεντής, γραμματέας της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ δήλωσε στον «Ρ»: «Η Οργάνωση του ΚΚΕ στη Γερμανία δίνει τη μάχη για την οικονομική εξόρμηση έχοντας κατά νου την ιδιαίτερη κρισιμότητα αυτής της μάχης για την οικονομική και σε τελική ανάλυση για την πολιτική αυτοτέλεια του Κόμματος, σε μια δύσκολη χρονική περίοδο για τις λαϊκές οικογένειες.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα με την καπιταλιστική κρίση και η δημοσιότητα που της δίνουν τα αστικά ΜΜΕ στη Γερμανία, έχει δημιουργήσει προηγούμενο για την ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ, που με διάφορους τρόπους, εξορμήσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις στα ελληνικά και στα γερμανικά, δίνει τη μάχη της αντικειμενικής ενημέρωσης των εργαζομένων από τη σκοπιά των συμφερόντων τους.

Η καπιταλιστική κρίση έκανε πολλούς μετανάστες -και όχι μόνο- να ψάχνουν για εξηγήσεις, απαντήσεις, να ψάχνονται και πολιτικά. Εχουμε υπόψη ότι ο κόσμος που απευθυνόμαστε δεν είναι άλλος από τις λαϊκές οικογένειες που -στη Γερμανία ίσως σε μικρότερο βαθμό- πλήττονται από την κρίση, δέχονται την επίθεση της ΕΕ και των μονοπωλίων, με στόχο την υποτίμηση της εργατικής δύναμης.

Η ΚΟ του ΚΚΕ στη Γερμανία έβαλε το πλάνο μπροστά της, με μεγάλη ευθύνη έβαλαν τα προσωπικά τους πλάνα οι σύντροφοι και σε πλήρη αντιστοιχία με την κρισιμότητα αυτής της μάχης. Αλλού μπήκαν πλάνα ονομαστικά σε ποιους συγκεκριμένα θα απευθυνθούμε, αλλού αριθμητικά, σε πόσο κόσμο θα μιλήσουν και θα ζητήσουν και την οικονομική ενίσχυση. Οι καιροί απαιτούν να απευθυνθούμε σε περισσότερους, αφού αν και ο κόσμος ανταποκρίνεται, δίνει μικρότερα ποσά από το υστέρημά του.

Εξορμήσεις κάνουμε με το κουπόνι και την ανακοίνωση της ΚΕ, ομαδικές σε στέκια, χώρους που μαζεύονται μετανάστες, σε μαγαζιά, σε εκδηλώσεις ακόμα κι από σπίτι σε σπίτι. Εδώ πρέπει να γίνεται καλός προγραμματισμός, μιας και δεν συναντάς μόνο Ελληνες, όπως στην Ελλάδα και οι αποστάσεις είναι κι αυτές εμπόδιο. Δεν είναι λίγοι που έχουν βάλει ένα και δύο κόκκινα μεροκάματα. Οι νέοι μετανάστες συχνά μας περιμένουν με χαμόγελα συμπάθειας, έχοντας τη σιγουριά ότι το ΚΚΕ κι εδώ είναι δίπλα τους.

Και οι Γερμανοί στους οποίους απευθυνόμαστε δίνουν από το υστέρημά τους, βλέποντας τους αγώνες του ΚΚΕ στην Ελλάδα. Είμαστε πεισμένοι ότι θα υπερκαλύψουμε το πλάνο μας».

Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ
  • Οι ΚΟΒ Νίκαιας - Ρέντη, σήμερα Τρίτη, στις 6.30μμ, στο Δημαρχείο της Νίκαιας (Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος), διοργανώνει εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις, με ομιλήτρια την Ελπίδα Παντελάκη.
  • Εκδήλωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», διοργανώνει η ΚΟ Κοζάνης, σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ. στο Κοβεντάρειο, τιμώντας τα 94 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Ν. Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Οι ΚΟΒ Κορυδαλλού, σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού (Αίθουσα «Πλειάδες», Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4, 3ος όροφος), διοργανώνει εκδήλωση με ομιλήτρια τη Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Σε εκδήλωση της ΚΟΒ Περάματος, σήμερα Τρίτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Ποντίων Περάματος (Λ. Ειρήνης 211), θα μιλήσει ο Χ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Η ΚΟΒ Ε' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά διοργανώνει σύσκεψη αύριο Τετάρτη, στην αίθουσα Συμβουλίων της Ε' Κοινότητας Πειραιά (Καλλέργη 142, 1ος όροφος), με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.
  • Οι ΚΟΒ Κερατσινίου - Δραπετσώνας, αύριο Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ» (Μ. Ασίας 24 και Παπαναστασίου - Ταμπούρια), διοργανώνει εκδήλωση με ομιλήτρια τη Διαμάντω Μανωλάκου.
  • Η Αχτίδα ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής, αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ. (Καποδιστρίου 23), διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «95 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση - Η επικαιρότητα του σοσιαλισμού σήμερα». Θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.
  • Η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στα 94 χρόνια του ΚΚΕ, την Πέμπτη 22/11, στις 6.30 μ.μ., στο «Παυσίλυπο», με ομιλητή τον Γ. Χαρίτο, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις, διοργανώνει η ΚΟΒ Κουφαλίων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, την Παρασκευή 23/11, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο. Θα μιλήσει ο Κ. Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση για τα 94 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, διοργανώνει η Αχτιδική Επιτροπή Διδυμότειχου - Ορεστιάδας του ΚΚΕ την Κυριακή 25/11, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» στην Ορεστιάδα.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Νέα ψηφίσματα στήριξης

Στη διάρκεια του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα στήριξης της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Η έγκριση του ψηφίσματος έγινε παρά τις αρχικές αντιδράσεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που ζητούσαν να μην αναφέρεται ότι την πρόταση νόμου κατέθεσε το ΚΚΕ. Την πρόταση νόμου στηρίζουν ακόμα με αποφάσεις τους η γενική συνέλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα, που έγινε χτες, και το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Νομού Αττικής. Με κλιμακούμενους ρυθμούς συνεχίζεται και η συλλογή υπογραφών στη διεύθυνση km.kke.gr. Μέχρι χτες βράδυ, οι υπογραφές πλησίαζαν τις 28.000.

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Σήμερα Τρίτη

-- Στις 10:30 π.μ. στην Πολυκλινική Αθηνών θα μιλήσει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 6 π.μ. στους εργάτες Δήμου Καισαριανής θα μιλήσει η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Τετάρτη

-- Στις 6 π.μ. στους εργάτες του Δήμου Βύρωνα θα μιλήσει ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 π.μ. στους εργάτες κήπων του Δήμου Αιγάλεω ο Χρ. Μπάθας, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7:30 π.μ. στην υπηρεσία ΕΛΤΑ στα Πατήσια ο Β. Βήττος στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 22/11

-- Στις 9:30 π.μ. περιοδεία στον ΟΤΕ Παιανίας με τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ. περιοδεία στην ΗΔΙΚΑ με τον Σπ. Μπότση, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Την Παρασκευή 23/11

-- Στις 7:30 π.μ. στην υπηρεσία ΕΛΤΑ στο Μαρούσι, με τον Β. Βήττο.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2011
Φέρνει αλλαγές στις βουλευτικές έδρες

Αλλαγές στις βουλευτικές έδρες επέφερε η τελευταία γενική απογραφή πληθυσμού που έγινε το Μάη του 2011. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο καθορίζονται οι βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας, κατατέθηκε στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org