ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
Σελ. /40
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ
Δεν είμαστε το ψηφοδέλτιο που θέλουν οι επιχειρηματίες

Ο Στ. Μπενετάτος
Ο Στ. Μπενετάτος
Στον κατάμεστο από κόσμο πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», στα σύνορα με το Ρέντη, παρουσιάστηκε την Κυριακή το βράδυ το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας - Ρέντη, δείχνοντας ο χώρος αυτός, όπως τόνισε στην ομιλία του ο σημερινός δήμαρχος Νίκαιας και υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Στέλιος Μπενετάτος, «ποιες είναι οι διαφορετικές πολιτικές που ακολούθησαν οι δύο δήμοι. Εδώ είναι ένας χώρος δικός μας, που δε θα διαφεντεύει κανένας άλλος, δε θα χρειάζεται εισιτήριο για να μπει κανείς μέσα, όπως γίνεται δίπλα στο Ρέντη, που εκτός από τις μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες μεγάλων ομίλων, παίζουνε και με τα όνειρα, τις προσδοκίες, παίζουνε με τις πολιτικές ομηρίες για έξι μήνες, για οκτώ μήνες, για ένα χρόνο δουλειά».

Αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στους αγώνες που έδωσε η σημερινή δημοτική αρχή τα τελευταία οκτώ χρόνια, όπως διεκδικώντας χρήματα από την κυβέρνηση και όχι μεταφέροντας τα βάρη στους δημότες, ενάντια στις χαφιεδοκάμερες, στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για το χτίσιμο σχολείων, σε αντίθεση με την πολιτική όλων των άλλων υποψηφίων δημάρχων στην πόλη, ξεκαθάρισε: «Λέμε από την αρχή ότι δεν είμαστε το ψηφοδέλτιο που θέλουν οι επιχειρηματίες, δεν θα είμαστε η Δημοτική Αρχή που θέλουν να είναι πειθήνιοι, υποταγμένοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Γι' αυτό και λέμε από την αρχή, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Οταν οι άλλοι υποτάσσονταν στις κυβερνητικές πολιτικές, στα διαδοχικά μέτρα λιτότητας, στα τελευταία σκληρά, βάρβαρα μέτρα, στους "Καποδίστριες" και τους "Καλλικράτηδες", σε ό,τι έφερνε το ένα ή το άλλο κόμμα που κυβερνούσε, εμείς ήμαστε στο δρόμο μαζί με το ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες - ήμαστε στα λιμάνια, στα νοσοκομεία, στα γιαπιά, όπου πάλευε και αγωνιζόταν ο εργαζόμενος λαός».

Από την εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου
Από την εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου
Στην ομιλία του ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, τόνισε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να πάνε στην κάλπη «με κριτήριο τα προβλήματα που τους απασχολούν και να στείλουν μήνυμα πως δεν είμαστε διατεθειμένοι για νέα βάρη, τέλη, τροφεία. Εδώ ο δήμος κράτησε για οκτώ χρόνια παγωμένα τα δημοτικά τέλη». «Είμαστε διατεθειμένοι, πρόσθεσε, σε δήμους, σε εργοστάσια, καταπέλτες και καρνάγια, να παλέψουμε για όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτά τα δικαιώματα θα διεκδικήσουμε εμείς με μπροστάρηδες που θα εκλέξουμε ενιαία σε δήμους και περιφέρειες θα δώσουμε τη μάχη».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Γιάννης Πρωτόπαππας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ενώ παραβρέθηκε η πρώην δήμαρχος Νίκαιας και βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου.


ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Τώρα ν' αρπάξει ο λαός την ευκαιρία

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει ο λαός, αποφασιστικά, στοχοπροσηλωμένα να ορθώσει στους αντιπάλους του ένα «φτάνει πια»! Τώρα που μπαίνουν στο απόσπασμα ακόμα και στοιχειώδη δικαιώματά του πρέπει να πει «δεν πάει άλλο»! Να φτάσει στην κάλπη της 7ης Νοέμβρη καταψηφίζοντας όλους εκείνους που αποφάσισαν πως μπορεί ο εργάτης να ζήσει την οικογένειά του μ' ένα μισθό 600 ευρώ, πως μπορεί ο συνταξιούχος να εξασφαλίσει αξιοπρεπή γηρατειά με συντάξεις των 300 και 400 ευρώ, πως μπορεί η λαϊκή οικογένεια να χρυσοπληρώνει για τη στέγη, για την περίθαλψη, πως είναι ... φυσικό όποιος δεν έχει λεφτά να μένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς νερό.

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει ο λαός να εκφράσει την οργή του καθαρά, κρυστάλλινα, με τρόπο που δε θα επιτρέψει καμιά παρανόηση. Να «προστατεύσει» την ψήφο του από τα αναχώματα που 'χουν στηθεί για να μην ακουστεί ηχηρά και γνήσια η δυσαρέσκεια των εργαζομένων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών και των νέων των λαϊκών στρωμάτων. Να στηρίξει αλλά και να πάρει μέτρα για τη μαζική στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ. Είναι ψήφος ενίσχυσης του ΚΚΕ για να αρχίσει να ξηλώνεται ο σημερινός αντιδραστικός συσχετισμός δύναμης υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Θα δώσει δύναμη στο μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην πολιτική που υπονομεύει όλες τις λαϊκές ανάγκες.

Τώρα. Κανένα περιθώριο για άλλες αναβολές δεν υπάρχει. Κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Κανένα περιθώριο για επανάπαυση. Τώρα που η πλουτοκρατία ανασυντάσσει τις δυνάμεις της ώστε να εμποδίσει το λαό να βγάλει συμπεράσματα, να αντιληφθεί πως αιτία των αδιεξόδων του είναι η «ανταγωνιστικότητα», να συνειδητοποιήσει πως τα δικά του προβλήματα θα μεγαλώνουν όσο λύνονται τα προβλήματα του κεφαλαίου, τώρα, είναι η ώρα που πρέπει ο λαός να δυναμώσει την ολόπλευρη αντιπαράθεσή του με τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» να μεταφέρει τον άξονα του προβληματισμού από το τι πρέπει να γίνει για να σωθούν οι επιχειρήσεις, στο τι πρέπει να γίνει για να σωθούν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Να βαθύνει την κουβέντα για τις αιτίες των προβλημάτων του. Να κοιτάξει θαρρετά και κατάματα την αλήθεια: δε γίνεται να είσαι και με τα μονοπώλια και με το λαό. `Η με τον έναν θα είσαι ή με τον άλλο. Δε γίνεται να ψηφίζεις τα ίδια κόμματα με τ' αφεντικά.

Τώρα. Με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», να πάρει μέτρα για να στηθούν και να δυναμώσουν οχυρά αντίστασης του λαού, σε τόπους δουλειάς, σε γειτονιές, σχολές και σχολειά. Να προετοιμαστεί για την απόκρουση της αντιλαϊκής λαίλαπας που, πλέον, με τον «Καλλικράτη», η πλουτοκρατία θα προσαρμόζει ανά περιφέρεια και δήμο ακόμα καλύτερα σχεδιασμένα. Απέναντι στα δικά της τοπικά όργανα που η πλουτοκρατία διαμορφώνει για να εντείνει την αντιλαϊκή επίθεση, πρέπει κι ο λαός να αντιπαραθέσει τους δικούς του πυρήνες οργάνωσης και αντίστασης. Καταγράφοντας τις συνέπειες που έχει η πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις λαϊκές οικογένειες σε κάθε περιοχή. Μελετώντας τις εξελίξεις (και) κατά περιοχή. Βγάζοντας συμπεράσματα από τα αδιέξοδα που σε κάθε περίπτωση οξύνει το μοντέλο ανάπτυξης ΔΝΤ-ΕΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αφού υπηρετεί τα μονοπώλια: εγκαταλείποντας τα νησιά χωρίς πλοία, στερώντας (και) από εκείνους που δουλεύουν τη γη το δικαίωμα σε πλήρη και υγιεινή διατροφή, (και) από εκείνους που ζουν σε περιοχές πλούσιες σε ενεργειακά αποθέματα το δικαίωμα να έχουν φτηνό ρεύμα, (και) από εκείνους που ζουν σε παραθαλάσσιες περιοχές το δικαίωμα στην αναψυχή.

Τώρα, ο λαός να αρνηθεί τη μοιρολατρία και την υποταγή. Να αρνηθεί τους εκβιασμούς που θα φέρουν κι άλλους εκβιασμούς. Να υψώσει το ανάστημά του. Να μη φτάσει στην κάλπη ξεχνώντας τα βάσανα που καθημερινά ζει και θέλουν να τον κάνουν να ξεχάσει τη στιγμή που βάζει το ψηφοδέλτιο στο φάκελο. Τώρα. Να «μιλήσει» το δίκιο του και να βροντοφωνάξει «Λαϊκή Συσπείρωση». Να τρομοκρατήσει όσους τον τρομοκρατούν με ψήφο που, την επομένη των εκλογών, θα δώσει ώθηση στην ενίσχυση της συλλογικής, οργανωμένης πάλης του, ώστε να γίνει νοικοκύρης στη ζωή και στον τόπο του.


Α.Μ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ