ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
Σελ. /40
«Λαϊκή Συσπείρωση» για να κάνουμε άλμα μπροστά!

Σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βέροια μίλησε χτες ο Θ. Κωνσταντινίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συγκεντρώσεις σε Κιλκίς, Πρόχωμα και Νέο Παντελεήμονα

«Μια βδομάδα έμεινε για τις εκλογές. Να μην αφήσουμε ώρα να πάει χαμένη. Με το ψηφοδέλτιο σε κάθε λαϊκό σπίτι, μέχρι την τελευταία στιγμή. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις πιέσεις και τα ταξίματα που τρέχουν ήδη από τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να στηρίξουμε κάθε άνθρωπο που σκέφτεται, που προβληματίζεται, που έχει οργιστεί και αγανακτήσει όλο το προηγούμενο διάστημα, που είναι έτοιμος να κάνει το βήμα στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Να μη μείνει το βήμα μετέωρο, να μη διστάσει. Στις 7 και στις 14 Νοέμβρη "Λαϊκή Συσπείρωση"! Για να κάνουμε ένα βήμα μπρος!»

Με αυτό το κάλεσμα απευθύνθηκε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση στη Βέροια. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε και η υποψήφια δήμαρχος της πόλης, Ιωάννα Σοφρόνωφ.

«Εγινε πια ξεκάθαρο πώς θα χρησιμοποιηθεί απ' τον καθένα η λαϊκή ψήφος», υπογράμμισε ο Θ. Κωνσταντινίδης. Και συνέχισε: «Οσο πιο ισχυροί αισθάνονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τόσο θα προχωρούν ακάθεκτοι την επίθεσή τους. Οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη είναι μια μάχη που πρέπει να προκαλέσει ρήγματα, να μετρηθούν βήματα στην αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, να τους κάνουμε να μην αισθάνονται σίγουροι στις καρέκλες τους».

Από τη συγκέντρωση στη Βέροια
Από τη συγκέντρωση στη Βέροια
Στη συνέχεια, επισήμανε: «Για όλα ψηφίζουμε, για τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν υπάρχουν "μεγάλα και μικρά" προβλήματα. Υπάρχουν τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και τα προβλήματα των κεφαλαιοκρατών. Ολα μαζί δε λύνονται. Και κανείς δεν "είναι με όλους". Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι με το λαό ενάντια στα μονοπώλια».

Τις προηγούμενες μέρες, έγιναν συγκεντρώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε Κιλκίς, το Σάββατο, και σε Πρόχωμα Θεσσαλονίκης και Νέο Παντελεήμονα, την Κυριακή, με ομιλητή τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη. Εκεί, μίλησαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στο Κιλκίς, ομιλητής ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Φαχουρίδης, στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης ο Σάββας Μωϋσίδης, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκηδόνας και στο Νέο Παντελεήμονα η Κατερίνα Κουρίτα υποψήφια δήμαρχος Δίου - Ολύμπου.

Οι σημερινές δραστηριότητες
Στην Αττική

-- Στις 9.30 π.μ. περιοδεία στο ΤΕΑΔΥ (Οθωνος 10) με τους Βαρδαβάρο Λεωνίδα υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και Αντώνη Αντανασιώτη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. Στις 11 π.μ. θα περιοδεύσουν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

-- Στις 9.30 π.μ. περιοδεία στον ΟΓΑ (Πατησίων 30) με τον Αγκαβανάκη Δημήτρη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στην Εργατική Εστία (οδός Αγησιλάου) με τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 3 μ.μ. περιοδεία στην ΜΕΛΛΟΝ Οικονομικές Υπηρεσίες με τον Παναγιώτη Παπαγεωργόπουλο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στο κεντρικό κτίριο της ALPHA τράπεζας (οδός Σταδίου) με την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Βορείου τομέα.

-- Περιοδεία στον Αγ.Φανούριο στο Ιλιον και στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στο πολιτιστικό καφενείο του Δήμου Ιλίου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής.

-- Στις 9.30 π.μ. συζήτηση στο ΚΑΠΗ Καλογρέζας με τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή. Στις 6 μ.μ. ο Γιώργος Μαυρίκος θα μιλήσει σε συζήτηση στο ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας, ενώ στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Καζαντζίδη της περιοχής.

-- Στις 7 μ.μ. περιοδεία στη Νέα Φιλαδέλφεια και συγκέντρωση σε καφενείο της οδού Παπάγου - θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού τομέα.

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στο κεντρικό κτίριο της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ τράπεζας (οδός Σοφοκλέους) με τον Θανάση Γκόγκο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 8.30 π.μ. περιοδεία στο Σικιαρίδειο ίδρυμα με τον Χάρη Χουρδάκη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 7.30 π.μ., σε συγκέντρωση εργαζομένων στη ΔΕΗ στο Λαύριο, θα μιλήσει ο Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στον ΟΑΣΑ (οδός Μετσόβου 15) με τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή.

-- Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του σωματείου Λογιστών (Κάνιγγος 27), σε συγκέντρωση εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση, θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

-- Στις 7 π.μ., στη ΔΕΗ (Παπαναστασίου) με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- Στις 8.30 π.μ., στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας και στον ΟΓΑ με τον Θόδωρο Κυριακίδη, υποψήφιο περιφερειακό Σύμβουλο.

-- Στις 9 π.μ., στην Cosmote Ευόσμου με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

-- Στις 10 π.μ., περιοδεία στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- Στη 1.30 μ.μ., στο εργοτάξιο του Δήμου Θέρμης με τον Θόδωρο Ιγνατιάδη, υποψήφιο δήμαρχο Θέρμης και τον Θόδωρο Κυριακίδη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

-- Στις 2 μ.μ., στο τηλεφωνικό κέντρο της Cosmote στο Porto Center.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον Πολιτισμό

Tο πλαίσιο θέσεων και δράσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον Πολιτισμό θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη 3 Νοέμβρη σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα παρουσιάσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Δημήτρης Ζερβουδάκης και ο Κώστας Καζάκος, βουλευτής επικρατείας του ΚΚΕ.

Ψήφος σινιάλο για τους αγώνες που έρχονται

«Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να στείλουμε ένα σινιάλο πως δεν ανεχόμαστε άλλο η ανεργία να πλήττει τις λαϊκές οικογένειες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γι' αυτό σας καλούμε να υπερψηφίσετε τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης", παντού, σε ολόκληρη τη χώρα και να αναδειχτούν όσο το δυνατόν περισσότερες δημοτικές και περιφερειακές αρχές, ώστε οι εργαζόμενοι με καλύτερες προϋποθέσεις να συντονίσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στη σαρωτική επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης», τόνισαν από κοινού ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά.

Η παρέμβαση των δύο υποψηφίων έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συνδιοργάνωσαν οι αγωνιστικές παρατάξεις Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών, ΔΑΣ Αμμοβολιστών, ΔΑΣ Ηλεκτρολόγων, ΔΑΞ - ΔΑΣ Αμμοβολιστών, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της αγωνιστικής συσπείρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Καμιά νομιμοποίηση σ' αυτήν την πολιτική

Στους εργαζόμενους της βιοτεχνίας «DEVERRO» μίλησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στις εκλογές, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ θα μετρήσουν τις αντοχές του ελληνικού λαού για νέα μέτρα. Πρέπει οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιήσουν το όπλο της ψήφου και να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα πως δε νομιμοποιούν αυτήν την πολιτική. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στους εργαζόμενους της βιοτεχνίας «DAVERRO» στο κέντρο της πόλης, όπου περιόδευσε μαζί με τον Θόδωρο Κυριακίδη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στην Κεντρική Μακεδονία.

Πρόσθεσε πως τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους εργαζόμενους. Πρέπει να ψηφίσουν, με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα, καθώς από την ψήφο τους θα εξαρτηθούν οι μισθοί τους, η δουλειά τους, η ζωή τους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ