ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
Σελ. /40
Να κάνει ο λαός το μεγάλο βήμα

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της Κυριακής, ο «Ρ» συνεχίζει σήμερα να φιλοξενεί δηλώσεις ανθρώπων του χεριού και του πνεύματος που συστρατεύονται με το ΚΚΕ στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Τάκης Βαμβακίδης

Ηθοποιός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Νίκαιας

Χρόνια τώρα, πιστέψτε με, χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά τον Στέλιο Μπενετάτο, συμπάθεια και εκτίμηση αυθόρμητα ένιωθα από όσα άκουγα, διάβαζα και κυρίως έβλεπα στους καθημερινούς αγώνες!

Η επαναστατική κίνηση HASTA LAVICTORIA - Che, της οποίας είμαι υποστηρικτής, είχε ασταμάτητη, 2 χρόνια τώρα, υποστήριξη από το Δήμο Νίκαιας και προσωπικά από το δήμαρχο σε όλες τις αθλητικές και κοινωνικές δράσεις της.

Μέσα από αυτή τη γεμάτη αλήθεια και λεβεντιά συνεργασία - υποστήριξη, γίναμε και φίλοι και μόνος μου πολύ αυθόρμητα του δήλωσα σε ανύποπτο χρόνο τη διάθεσή μου αν κάπου μπορεί να βοηθήσει το ηθοποιηλίκι μου, η ψυχή μου θα είμαι παρών.

Και έτσι είναι τιμή και μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι ανάμεσα σε αγωνιστές ακούραστους και απροσκύνητους στις γραμμές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην ανίκητη, ηρωική Κοκκινιά και σε όλη την Ελλάδα.

Venceremos

«Πατρίδα μου όλη η γη... Αδέρφια μου όλοι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι» (Che Guevara).

Περικλής Αλμπάνης

Ηθοποιός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μενιδίου

Κατεβαίνω για πρώτη φορά υποψήφιος και κατεβαίνω όχι τυχαία με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Μενίδι με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τοπαλιανίδη που στηρίζει το ΚΚΕ, γιατί η κατάσταση δεν επιτρέπει σε κανέναν να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θέλω λοιπόν και εγώ συμβάλω και ιδιαίτερα στο χώρο του πολιτισμού ο οποίος γενικότερα και ειδικότερα στη περιοχή του Μενιδίου βρίσκεται υποβαθμισμένος. Και αυτό γίνεται συνειδητά ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως το Μενίδι στο οποίο κατοικούν κυρίως εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα. Γιατί ο πολιτισμός εξευμενίζει και δημιουργεί συνειδητό πολίτη. Γι' αυτό ενώνω τη φωνή μου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία με αντιπροσωπεύει και στα ζητήματα του πολιτισμού αλλά και στην ανάγκη να δοθεί μια γενικότερη απάντηση στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται και ειδικά ο λαός της περιοχής τη βιώνει πολύ σκληρά. Είναι μεγάλη ευκαιρία λοιπόν ο λαός της περιοχής στηρίζοντας μαζικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές να ορθώσει ανάστημα και να γυρίσει τη πλάτη του σε αυτή την πολιτική και στους εκπροσώπους της.

Ευστάθιος Παπαδόπουλος

Ηλεκτρολόγος - ηλεκτρονικός, πρώην συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης

Ηρθε η ώρα να καταδικάσουμε τα άθλια πολιτικά παιχνίδια σε βάρος όλων μας από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με «δεκανίκι» τους το ΛΑ.Ο.Σ. Αυτοί είναι που τόσα χρόνια με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους έχουν καταστρέψει τη χώρα μας και την οδήγησαν στον γκρεμό. Τους είδαμε τόσα χρόνια, βιώσαμε στο πετσί μας την αναλγησία τους, την απανθρωπιά τους, την εχθρότητά τους προς τα λαϊκά στρώματα. Ας διατρανώσουμε την αντίθεσή μας και ας βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ ΠΙΑ, δεν αντέχουμε άλλο. Ας ξεσηκωθούμε για να τους ανατρέψουμε, ενδυναμώνοντας τις τάξεις του ΚΚΕ ώστε ν' ακουστεί βροντερή η φωνή μας. Ηρθε η ώρα να κάνουμε το μεγάλο βήμα, να συνταχθούμε, για τη δικαίωση και την προκοπή μας. Να στηρίξουμε όλοι τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους και τις περιφέρειες σε όλη τη χώρα.

Aλέκος Μουστάκας

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Μεγάρων, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής

Σήμερα αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα να βγούμε δυναμικά και να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΕΕ που τσακίζουν χωρίς έλεος δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων. Και είναι ενδεικτικό ότι ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες πιστεύουν πλέον ότι σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να οδηγήσουν μόνο οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στο δήμο και στην περιφέρεια. Εχουν εμπεδώσει πλέον ότι δε πάει άλλο με τα προβλήματα της τεράστιας ανεργίας, της υποαπασχόλησης, των χαμένων θέσεων εργασίας καθημερινά, το οικονομικό αδιέξοδο σε πολλά νοικοκυριά. Η μοναδική δύναμη που μπορούν να ακουμπήσουν, με σταθερές θέσεις και προοπτική, για να δοθεί λύση στα προβλήματα, είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ. Οι μάσκες πλέον έχουν πέσει και στην περιοχή των Μεγάρων και γενικότερα και οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής έχουν αντιληφθεί και έχουν ξεκαθαρίσει ποιος είναι δίπλα τους και σύμμαχός τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ποιος είναι αντίπαλος.

Πολύμερος Μουλούδης

Υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα στο Δήμο Διδυμοτείχου θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού και αντιμονοπωλιακού μετώπου για την ανατροπή του καπιταλισμού. Μόνο με την οργανωμένη πάλη και με σχέδιο ανατροπής οι εργαζόμενοι της χώρας μας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου θα δουν μιαν άσπρη μέρα για τους ίδιους, αλλά και τις επόμενες γενιές. Οι εργαζόμενοι στα πρόστυχα και εκβιαστικά διλήμματα που τους βάζει η κυβέρνηση πρέπει να βροντοφωνάξουν το ΟΧΙ τους. ΟΧΙ στην ανεργία, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Η ψήφος σήμερα στη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ψήφος για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον μας.

Μάρθα Πατσαλίδου

Εμποροϋπάλληλος - μέλος ΔΣ Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Κεντρική Μακεδονία

Στον κλάδο του εμπορίου αυξάνεται το ωρομίσθιο, οι ελαστικές μορφές εργασίας, με το νόμο το ποσοστό των απολύσεων έχει αυξηθεί, όλα αυτά επιδεινώνουν τη θέση των εμποροϋπαλλήλων.

Σήμερα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε εργασιακό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό μεσαίωνα, είναι η κατάλληλη συγκυρία να οργανώσουμε την αντίστασή μας, να στρατευθούμε με το ταξικό κίνημα, στους καθημερινούς αγώνες και στην κάλπη, να δυναμώσουμε το μέτωπο πάλης που θα συγκρουστεί με αυτή την πολιτική. Στις εκλογές να υποστηρίξουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να βάλουμε φρένο στην επίθεση που δέχεται η εργατική λαϊκή οικογένεια σε κάθε πτυχή της ζωής της. Ετσι θα δείξουμε τη δύναμή μας. Ενεργητικά, αποφασιστικά, περήφανα, θα πάρουμε θέση, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Βασίλης Φάρκωνας

Ανθυποπλοίαρχος ε.α. Π.Ν., υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Φυλής

Αυτοί που με την πολιτική τους και με πρόσχημα την καπιταλιστική τους κρίση διέλυσαν ό,τι είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι, αυτοί που παραχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας στο Αιγαίο, προκειμένου το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο να εκμεταλλευτεί τον πλούτο του, αυτοί που εν ονόματι του μνημονίου μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αυτοί που οδήγησαν στην ανεργία μεγάλο μέρος του λαού, αυτοί που μέσω του «Καλλικράτη» παραχωρούν Υγεία - Παιδεία - κοινωνικές δομές στους ιδιώτες, αυτοί που βάζουν φρένο στα όνειρα των παιδιών μας, αυτοί που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας με τα ψέματά τους, έρχονται σήμερα και ζητούν την ψήφο μας. Είμαι απέναντί τους. Πιστεύω στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στο ΚΚΕ που τη στηρίζει, θέτοντας υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Φυλής με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Τσιουμπρή. Γιατί και την επομένη των εκλογών θα είμαστε και πάλι στη μάχη για τα λαϊκά προβλήματα.

Κωνσταντίνος Ποτίδης

Εκπαιδευτικός Τεχνολογικών Μαθημάτων - Ψυκτικός, 7ο ΕΠΑΛ Πειραιά, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά

Οι κρυστάλλινες θέσεις του ΚΚΕ σε ζητήματα που ταλανίζουν τη λαϊκή οικογένεια καθημερινά εδώ και καιρό τώρα, η αγωνιστική συνέπεια στους λαϊκούς αγώνες, η προνοητικότητα να προβλέπει και να ενημερώνει έγκυρα το λαό για κάθε τι που φέρει η καπιταλιστική βαρβαρότητα, μερικοί λόγοι για να συσπειρωθούμε με όποιες ιδεολογικές διαφορές μάς χωρίζουν και να ψηφίσουμε «Λαϊκή Συσπείρωση».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ