ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλούνται στον πταισματοδίκη μέλη της ΚΝΕ

Μετά από μήνυση που έγινε ύστερα από εξόρμηση στο 7ο Γυμνάσιο Ιλίου και η οποία περιέχει σειρά από κατασκευασμένα και ψευδή στοιχεία

Μέλη της ΚΝΕ καλούνται σήμερα στον πταισματοδίκη Ιλίου μετά από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος τους, ύστερα από εξόρμηση που έκαναν στο 7ο Γυμνάσιο Ιλίου. Πιο συγκεκριμένα, στις 24 Σεπτέμβρη μέλη της ΚΝΕ διακινούσαν τον «Οδηγητή» έξω από το Γυμνάσιο και η μηνύτρια, που ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, προσπάθησε να παρεμποδίσει την εξόρμηση, κάλεσε την αστυνομία και τα μέλη της ΚΝΕ οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί, κατατέθηκε προφορική μήνυση εναντίον τους για «δημόσια πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος»! Σχεδόν ένα μήνα μετά, η πρόεδρος του Συλλόγου έκανε νέα μηνυτήρια αναφορά κατά των τριών μελών της ΚΝΕ, κατά ολόκληρου του ΚΣ της ΚΝΕ (!) και κατά αγνώστου σ' εκείνη προσώπου, που η μηνύτρια ισχυρίζεται ότι της συστήθηκε «με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της ΚΝΕ»(!).

Ο εισαγγελέας έχει κινήσει τη σχετική διαδικασία με προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας τα τρία μέλη της Οργάνωσης έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα στον πταισματοδίκη Ιλίου. Καλούνται να καταθέσουν για μια μήνυση που περιέχει μια σειρά κατασκευασμένα και ψευδή στοιχεία, που βάζει στο στόμα μελών της Οργάνωσης λόγια και χαρακτηρισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τη φυσιογνωμία, τις θέσεις και τη δράση της ΚΝΕ. Στη μήνυση γίνεται λόγος για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και απειλές, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά γεγονότα. Εξάλλου, οποιοσδήποτε έχει μια στοιχειώδη γνώση των θέσεων, των τρόπων δράσης, ακόμα και της πολιτικής ορολογίας που χρησιμοποιεί η ΚΝΕ, καταλαβαίνει ότι αυτά που αναφέρει η μήνυση δε θα μπορούσαν να είχαν ειπωθεί σε καμιά περίπτωση από ΚΝίτες. Φαίνεται όμως ότι στόχος είναι να μετατραπεί η πολιτική διαφωνία της μηνύτριας με τις θέσεις και τη δράση της Οργάνωσης σε συκοφαντία της Οργάνωσης και των μελών της.

Αυτά τα ανήκουστα, όταν είναι γνωστό στους πάντες ότι τα μέλη της ΚΝΕ παλεύουν για να χτίζουν γέφυρες επικοινωνίας και κοινής δράσης με τους εργαζομένους και τη νεολαία και όχι να τους διαχωρίζουν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Πολύ περισσότερο που η ΚΝΕ όχι μόνο δε φέρνει σε αντιπαράθεση τους μαθητές με τους γονείς και τους καθηγητές τους, αλλά αντίθετα παλεύει με όλες τις δυνάμεις της για να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας μαθητών - γονιών - εκπαιδευτικών, η κοινή πάλη της λαϊκής οικογένειας για τη διεκδίκηση του σχολείου, της μόρφωσης, της ζωής που δικαιούνται. Και όταν ασκεί κριτική, αυτή είναι πάντα πολιτική κριτική και όχι απειλές και προσωπικοί χαρακτηρισμοί, όπως μπορεί ο καθένας ν' αντιληφθεί παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις και τα ντοκουμέντα της. Με βάση όλ' αυτά, προκαλεί ερωτηματικά και η γενίκευση της μηνυτήριας αναφοράς προς ολόκληρο το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ.

Με βάση όλ' αυτά, η δικαιοσύνη θα πρέπει να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αύριο το απόγευμα ξεκινά το φετινό ραντεβού στον Περισσό

Αξιόλογες παραστάσεις...
Αξιόλογες παραστάσεις...
Από αύριο, Παρασκευή, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό θα γεμίσει με παιδικές φωνούλες και χαμόγελα, θα πλημμυρίσει από τα χρώματα και τις μουσικές του 4ου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

  • Παρασκευή, 20 Δεκέμβρη:

17.30 Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θ. Λιούνη.

18.30 Γιορτινό εργαστήρι.

19.30 «Ο ποντικός και η θυγατέρα του», παράσταση κουκλοθέατρου από το εργαστήρι Μαιρηβή (για παιδιά 5 - 12 χρόνων).

  • Σάββατο, 21 Δεκέμβρη:

10.30 Εργαστήρι πειραμάτων.

12.00 «Το Καλικαντζαράκι των Χριστουγέννων», παράσταση χορού... από παιδιά για παιδιά (από 1 έως 7 χρόνων).

12.45 «Η Λιχουδοχώρα», θεατρική παράσταση από ομάδα της ΚΝΕ (για παιδιά 6 - 12 χρόνων).

  • Σάββατο, 28 Δεκέμβρη:

18.00 Εργαστήρι: Μαγειρεύουμε για τα Χριστούγεννα.

19.30 «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», μουσικοθεατρική παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες από την Ι. Μπόικο (για παιδιά 2 - 7 χρόνων).

20.30 Πάρτι.

Ολη την ώρα των εργαστηρίων, θα υπάρχει χώρος ζωγραφικής και απλών χριστουγεννιάτικων κατασκευών για τα πολύ μικρά παιδιά, ενώ θα γίνεται ανταλλαγή παιδικών βιβλίων και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο.

Οι παραστάσεις αύριο και μεθαύριο

...και παιδικό ξεφάντωμα κάθε χρόνο στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ
...και παιδικό ξεφάντωμα κάθε χρόνο στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ
Οι παραστάσεις ξεκινούν αύριο με τον - πάντα αγαπημένο των παιδιών - Καραγκιόζη, που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και συνεχίζουν με το κουκλοθέατρο του εργαστηρίου Μαιρηβή, που σταθερά τα τελευταία χρόνια μαγεύει με τις κούκλες του το κοινό των Χριστουγεννιάτικων Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Η φετινή του ιστορία αναφέρεται σε έναν πατέρα - ποντικό που αναζητά τον καλύτερο γαμπρό για τη μοναχοκόρη του. Μέσα από την αναζήτηση, με υποψήφιους γαμπρούς, τον Ηλιο, το Σύννεφο, τον Αγέρα, τον Πύργο και ύστερα από σειρά περιπετειών, καταλήγει ότι ο καλύτερος γαμπρός δεν είναι άλλος από... ένα ποντίκι! Ο ποντικός περιφρονεί τα όριά του, θέλει να τα ξεπεράσει μέσω της κόρης του και συναντά άλλους πολύ δυνατότερους, οι οποίοι με τη σειρά τους αρνούνται να παραδεχτούν τα δικά τους όρια. Από το έργο θίγονται προβλήματα σχέσεων πατέρα - κόρης, αλλά και διαχείρισης του εγώ και του υπερεγώ, των υπέρμετρων προσωπικών φιλοδοξιών που προσπαθεί ο γονιός να ικανοποιήσει μέσω του παιδιού του, το ζήτημα των ορίων κ.ά.

Το «Καλικαντζαράκι των Χριστουγέννων» είναι μια παράσταση που είχε ανεβάσει η ΚΝΕ και πριν από δύο χρόνια στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία. Το θέμα του είναι ένα καλικαντζαράκι που μαγεύεται από τη γιορτινή ατμόσφαιρα, από τα παιδικά παιχνίδια που ζωντανεύουν και χορεύουν μπροστά στα μάτια του και αποφασίζει ότι θέλει να μείνει για πάντα μαζί τους...

Η παράσταση βασίζεται στο χορό και πριν δύο χρόνια είχε παιχτεί με νέους χορευτές και σπουδαστές χορού. Αυτή τη φορά, όμως, η ΚΝΕ έβαλε στοίχημα: Τα παιχνίδια που ζωντανεύουν ενσαρκώνονται από παιδιά από 9 έως 13 χρόνων! Ετσι, έχουμε μια παράσταση από παιδιά για παιδιά.

Η μαθητική θεατρική ομάδα βρέθηκε και στήθηκε πολύ εύκολα. Γιατί η ανταπόκριση των παιδιών που απευθύνθηκε η ΚΝΕ (πρόκειται για παιδιά που είχαν επαφή και παλιότερα με άλλες δραστηριότητες της Οργάνωσης) ήταν ενθουσιώδης. Το ίδιο ενθουσιώδης ήταν και η συνέχεια: Τα παιδιά ανυπομονούσαν για τις πρόβες, οι γονείς ήταν ενθουσιασμένοι με τη χαρά των παιδιών τους, αλλά και με τη δραστηριότητά τους... κι όλη αυτή η προσπάθεια έφερε ένα αποτέλεσμα που υπόσχεται να ανταμείψει με κέφι και απόλαυση μικρούς και μεγάλους θεατές. Μάλιστα, η ΚΝΕ σκέφτεται να μονιμοποιήσει τη λειτουργία της μαθητικής θεατρικής ομάδας και να τη διευρύνει με περισσότερα παιδιά που θα δείξουν ενδιαφέρον.

Τέλος, η «Λιχουδοχώρα» ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ που και στο παρελθόν μάς έχει δώσει πολύ αξιόλογες παραγωγές, ενώ τη συγκεκριμένη παράσταση την είχε παρουσιάσει και στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Πρόκειται για το όμορφο παραμύθι της Ταμάρας Καζαντζίδου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» και αναφέρεται σε ένα μακρινό πλανήτη, όπου ζουν οι εργατικοί Λιχούδηδες, οι αχόρταγοι Κοιλαράδες και οι παιχνιδιάρηδες Φρουτόδρακοι...

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ
  • ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η Μαθητική Οργάνωση Τρικάλων διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Ανθρωπος αυτός ο γίγας» για μαθητές γυμνασίων, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ. Ομιλήτρια η Ρίτα Χατζή, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Τρικάλων της ΚΝΕ.

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά διοργανώνει επίσκεψη στη διαδραστική έκθεση επιστήμης και φυσικής στο Πλανητάριο. Για τη μετάβαση στο Πλανητάριο, έχει οριστεί σημείο συνάντησης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 9.30 το πρωί.

Η ΟΒ Περάματος διοργανώνει δωρεάν προβολές ταινιών για ανέργους και νέα ζευγάρια και αυτό το Σάββατο προβάλλει την ταινία «Αστερίξ και Οβελίξ εναντίον Καίσαρα», στις 6.30 μ.μ., στο ΔΗΠΟΠ Περάματος (Νεωρίων και Φωκίωνος 3).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ