ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
Σελ. /32
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αιματηρή εισβολή ενόψει του «οράματος» Σαρόν

Πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από την εισβολή ισχυρότατων ισραηλινών δυνάμεων στη Νάμπλους και στον γειτονικό προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα

Οι γνωστές εικόνες της εισβολής στη Νάμπλους

Associated Press

Οι γνωστές εικόνες της εισβολής στη Νάμπλους
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΝΑΜΠΛΟΥΣ.-

Με περισσότερα από 70 θωρακισμένα οχήματα εισέβαλε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, στην πόλη της Νάμπλους ο ισραηλινός στρατός. Στο επίκεντρο των ισραηλινών επιχειρήσεων βρέθηκε η Κάσμπα, η παλιά πόλη της Νάμπλους, και ο γειτονικός προσφυγικός καταυλισμός. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο πρώτος Παλαιστίνιος νεκρός ήταν ένας 25χρονος αρτοποιός, ο οποίος πηγαίνοντας στη δουλιά του δέχτηκε 15 σφαίρες. Ακολούθησαν σφοδρές ανταλλαγές πυρών, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν άλλοι 4 Παλαιστίνιοι.

Κατά τον ισραηλινό στρατό, επρόκειτο για μασκοφόρους ενόπλους. Σύμφωνα, επίσης, με την ανακοίνωση, στόχος της εισβολής ήταν να εξαρθρωθούν πυρήνες των «Ταξιαρχιών του αλ Ακσα», οι οποίες «σχεδίαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας». Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ισραηλινός στρατιωτικός σύμβουλος του Σαρόν, Ντέιβιντ Μπέικερ, δήλωνε ότι «πρόκειται για μια καθαρά αμυντική επιχείρηση». Αγνωστος παρέμενε, μέχρι το απόγευμα, ο αριθμός των τραυματιών, ενώ όπως κατήγγειλαν παλαιστινιακές ανθρωπιστικές οργανώσεις, Ισραηλινοί στρατιώτες παρέμεναν ακροβολισμένοι στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα, ενώ κατά τη διάρκεια της εισβολής έβαλλαν αδιακρίτως κατά κατοικιών.

Στο Ισραήλ, πάντως, κυρίαρχο θέμα ήταν η χτεσινοβραδινή ομιλία του Αριέλ Σαρόν στο συνέδριο για την ασφάλεια του Κέντρου Στρατηγικών και Πολιτικών Μελετών της Χερτζίλια. Από νωρίς είχε γίνει γνωστό, από ανώνυμο συνεργάτη του, ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε κάποια «έκπληξη. Στόχος δεν είναι να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία ή ονόματα, αλλά να καταστήσει σαφές ότι υπάρχει όραμα και να πετάξει το γάντι στον Παλαιστίνιο ομόλογό του». Οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν καθώς ο Σαρόν, για πρώτη φορά, ανακοίνωσε ότι «αν δεν επιτευχθεί πρόοδος στις συνομιλίες, το Ισραήλ θα προχωρήσει, αναγκαστικά, σε μονομερείς κινήσεις, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η αναδιάταξη στρατευμάτων και η στρατιωτική αποχώρηση από μέρος των παλαιστινιακών εδαφών», κάτι που προμηνύει διάλυση ορισμένων εποικισμών.

Associated Press

Κατά πολλούς, το λεγόμενο «σχέδιο» Σαρόν δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια προσπάθεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού να δείξει ότι έχει σχέδιο δράσης για να απαντήσει στις επικρίσεις ότι δεν έχει καμία πρόταση. Εντούτοις, και μόνο η διατύπωση της πρόθεσης πραγματοποίησης μονομερών βημάτων έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση εντός και εκτός Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερακάτ προειδοποίησε, χτες, ότι οποιαδήποτε νύξη σε μονομερείς ενέργειες είναι αρνητικότατη εξέλιξη. Δυσαρέσκεια απέναντι στο ενδεχόμενο έχει εκφράσει και η Ουάσιγκτον. Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός υπουργός Δικαιοσύνης, Γιόζεφ Λαπίντ, του κεντρώου Σινούι, στην ομιλία του στο ίδιο συνέδριο, τόνισε ότι ο χρόνος κυλά «ενάντια στο Ισραήλ, το οποίο οφείλει, τάχιστα, να λάβει αποφάσεις». Αντίθετα, λάβρος κατά της οποιαδήποτε κίνησης εμφανίστηκε ο ακροδεξιός υπουργός Οικισμού, Εφίε Εϊτάμ, χαρακτηρίζοντας «νίκη της τρομοκρατίας την οποιαδήποτε μονομερή κίνηση».

Βορείως της Ιερουσαλήμ, χτες, έποικοι έστηναν οδοφράγματα και έπαιρναν θέσεις μάχης για να αντιμετωπίσουν τους Ισραηλινούς στρατιώτες, που έχει ανακοινωθεί ότι έλαβαν εντολή να διαλύσουν τον εποικισμό Μιγκρόν, που στήθηκε χωρίς, καν, την άδεια της ισραηλινής κυβέρνησης.

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Νέες επιθέσεις και σκληρά «παζάρια»

«Σκορπίζοντας» την κατοχική τρομοκρατία στη Σαμάρα

Associated Press

«Σκορπίζοντας» την κατοχική τρομοκρατία στη Σαμάρα
ΒΑΓΔΑΤΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΜΟΣΧΑ.--

Εντείνονται τα διπλωματικά και οικονομικά «παζάρια» διεθνώς ανάμεσα στις ΗΠΑ, στο διορισμένο Κυβερνητικό Συμβούλιο και πολλές ηγεσίες σχετικά με την «ανοικοδόμηση» του Ιράκ, στο οποίο συνεχίζονται οι αντικατοχικές επιθέσεις.

«Οι πόρτες της οικονομικής συνεργασίας για την ανοικοδόμηση της χώρας μας έχουμε αποφασίσει να είναι ανοιχτές για όλους» δήλωνε με νόημα χτες ο νυν προεδρεύων του διορισμένου Κυβερνητικού Συμβουλίου, σιίτης ηγέτης Αμπντέλ Αζίζ αλ Χακίμ, ο οποίος είχε συναντήσεις με Γερμανούς αξιωματούχους. Ο αλ Χακίμ, ο οποίος συνοδεύεται από άλλα 4 μέλη του συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του Κούρδου Τζαλάλ Ταλαμπανί, κάλεσε τις γερμανικές εταιρίες «να επενδύσουν στο Ιράκ» και συναντήθηκε με τη Γερμανική Ομοσπονδία Βιομηχάνων.

Ανάλογες δηλώσεις και συναντήσεις ο αλ Χακίμ είχε και στο Παρίσι, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις καθώς η Ουάσιγκτον, που διόρισε το Συμβούλιο, απέκλεισε από τα πλέον κερδοφόρα συμβόλαια της ιρακινής «ανοικοδόμησης» τις εταιρίες των Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας και Καναδά που αντιτάχθηκαν στην εισβολή. Η ιρακινή αντιπροσωπεία, παρά τις επίμονες ερωτήσεις, αρνήθηκε να διευκρινίσει αν η «επενδυτική πρόσκληση που απηύθυνε» είναι σύμφωνη με τις επιθυμίες της κατοχικής διοίκησης.

Στο θέμα, πλαγίως, αναφέρθηκε χτες και ο Ρώσος Πρόεδρος, ο οποίος δέχτηκε στη Μόσχα τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου Μπους, Τζέιμς Μπέικερ, για την αντιμετώπιση του ιρακινού χρέους. Ο Πούτιν, όπως και οι Σιράκ - Σρέντερ, εξέφρασε την προθυμία της Μόσχας «να συζητήσει τρόπους μείωσης του χρέους» συμπλήρωσε, όμως, με νόημα ότι η οποιαδήποτε συζήτηση «θα λάβει υπόψη της τα οικονομικά συμφέροντα της Ρωσίας και των ρωσικών εταιριών». Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιούρι Φεντότοφ, είχε δηλώσει ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να αποδεχτεί «αδιαμαρτύρητα» τον αποκλεισμό της από τα συμβόλαια της ιρακινής ανοικοδόμησης «ιδιαίτερα εφόσον το Ιράκ δεν είναι φτωχή χώρα».

Την ίδια στιγμή, τα «έξοδα» για την Ουάσινγκτον αυξάνονται. Οπως έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Ουάσιγκτον σκέφτεται να εξασφαλίσει ένα χωριστό κονδύλι 22 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα δαπανήσει για να πληρώσει τους Ιρακινούς επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την κατασκευή «όπλων μαζικής καταστροφής», προκειμένου να τους κρατήσει στη χώρα και να αποτρέψει την παροχή τεχνογνωσίας σε «επικίνδυνα κράτη».

Εντός Ιράκ, πάντως, οι εκκαθαριστικές κατοχικές επιχειρήσεις συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Σαμάρα, χωρίς, όμως, να δίνονται πληροφορίες για την πορεία τους. Επίσης, μετά από λίγα 24ωρα χωρίς απώλειες, άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν η περίπολός του δέχτηκε τα πυρά ενόπλων στο κέντρο της Βαγδάτης, στη συνοικία αλ Καράντα. Λίγο αργότερα, βόμβα εξερράγη κοντά σε έταιρη περίπολο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί 1 Αμερικανός στρατιώτης και ο Ιρακινός διερμηνέας του.

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΟΥΛ.-- Απανθρακωμένα βρέθηκαν χτες τα κορμιά δώδεκα εργατών σε εργοστάσιο επεξεργασίας μανιταριών στην πόλη Τσόνκγντο της Ν. Κορέας. Οι εργάτες βρήκαν οικτρό θάνατο όταν εκδηλώθηκε - για άγνωστους λόγους - πυρκαγιά. Πέντε συνάδελφοί τους υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, ενώ οι περισσότεροι από τους 162 εργάτες, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο, κατάφεραν να διαφύγουν σώοι.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σοβαρές ανισότητες στη μεταχείριση των κρατουμένων στο Γκουαντανάμο κατήγγειλε ο Στίβεν Κένι, ο πρώτος δικηγόρος που έλαβε άδεια για να επισκεφθεί στη στρατιωτική βάση τον πελάτη του «Αυστραλό Ταλιμπάν», διευκρινίζοντας ότι την καλύτερη μεταχείριση έχουν οι Αμερικανοί και τη χειρότερη οι κρατούμενοι από το Αφγανιστάν.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Την ποινή του θανάτου για τους παραγωγούς «ψευδοφαρμάκων» - από τα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες ασθενείς - ζητά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας, που παρουσίασε χτες σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Στο μεταξύ, αυξάνεται εκθετικά ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις των ενόπλων δυνάμεων του Μπουτάν με τέσσερις αυτονομιστικές οργανώσεις της Ινδίας που επιχειρούν στο έδαφος της μικρής χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ανταποκριτών, τουλάχιστον 90 αυτονομιστές και 34 στρατιώτες έχουν βρει το θάνατο.

ΧΑΓΗ.-- Σε κάθειρξη 23 χρόνων καταδικάστηκε χτες από το δικαστήριο του ΟΗΕ για την πρώην Γιουγκοσλαβία ο Ντράγκαν Νίκολιτς, πρώην διοικητής στρατοπέδου στην ανατολική Βοσνία. Ο Νίκολιτς είχε δηλώσει το Σεπτέμβρη ένοχος για διώξεις, δολοφονίες, βιασμούς και βασανιστήρια μουσουλμάνων αιχμαλώτων το 1992.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Ο Σεφκέτ Μουσλίου στέλεχος της αυτονομιστικής οργάνωσης ΑΝΑ και άλλα 20 μέλη της ίδιας οργάνωσης παραπέμπονται σε δίκη που θα γίνει - άγνωστο πότε - στην κοσσοβάρικη πόλη Γκιλιάνε από (μη Κοσσοβάρους) δικαστές που θα διοριστούν από τον ΟΗΕ. Παραπέμπονται με κατηγορίες περί εγκληματικής δράσης (απαγωγές, δολοφονίες, κατοχή και χρήση παράνομων όπλων και εκρηκτικών κλπ), οκτώ μήνες αφότου συνελήφθησαν τον περασμένο Απρίλη στο Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο.

ΜΟΣΧΑ.-- Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε πως θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μάρτη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης. Επίσης ο Πούτιν τάχθηκε κατά της παράτασης της τετραετούς προεδρικής θητείας και κατά της τρίτης διαδοχικής προεδρικής θητείας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Στις 6 Γενάρη «ανοίγει» τελικώς η δικαστική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Ντόντι αλ Φαγέντ το 1997 στο Παρίσι. Επικεφαλής της έρευνας ο Μάικλ Μπούργκες, ανακριτής της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Σε «αδιέξοδο» φέρονται να βρίσκονται οι διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της Λόγια Τζίργκα στο Αφγανιστάν, αφού στην προσπάθεια του Χαμίντ Καρζάι, να αποκτήσει «υπερεξουσίες» με το υπό συζήτηση Σύνταγμα αντιδρούν οι Μπουρχανουντίν Ραμπανί, και Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ, που θέλουν να «μοιραστεί» η εξουσία ανάμεσα στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Σε μια νέα παρτίδα διπλωματικού σκακιού για το Κασμίρ, ο πραξικοπηματίας στρατηγός -«πρόεδρος» του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ είπε χτες πως διατίθεται να «απεμπολήσει το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος» για το μέλλον του κρατιδίου, πάγια θέση του Ισλαμαμπάντ για δεκαετίες.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ομάδα ειδικών που έκανε έρευνες στην Καστίλια - Λεόν (κεντρική Ισπανία) ανακάλυψε 81 πτώματα σε ομαδικούς τάφους από την εποχή του εμφυλίου πολέμου (1936-39).

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι διαμήνυσε χτες στον ηγέτη της αυτόνομης επαρχίας της Αντζαρίας, Ασλάν Αμπαστίτζε, ότι δε θα επιτρέψει τη μη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 4ης Γενάρη στην επαρχία αυτή.

ΒΙΛΝΙΟΥΣ.-- Ξεκίνησε χτες η διαδικασία απαγγελίας κατηγοριών εναντίον του προέδρου της Λιθουανίας, Ρολάντας Πάκσας, αφού 86 βουλευτές (από 141) υπερψήφισαν σχετική πρόταση.

ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
Περί δικαιώματος ανεξιθρησκίας...

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-

Στο στόχαστρο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για άλλη μία φορά χώρες σε «κρίσιμα και νευραλγικά σημεία του κόσμου», αυτή τη φορά για τα δικαιώματα ανεξιθρησκίας που χαίρουν ή καλύτερα δε χαίρουν οι πολίτες χωρών της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και της Ασίας, πάντα κατά του Αμερικανούς αξιωματούχους. Παράδοξο με εξαίρεση τη Συρία, όλες οι χώρες που έχουν ενταχθεί στον «άξονα του κακού», εμφανίζονται και πάλι ως οι πρώτοι παραβάτες...

Συγκεκριμένα, στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατακρίνονται πολλές κυβερνήσεις κρατών της Μέσης Ανατολής αφού φέρονται να επιβάλλουν απαράδεκτα εμπόδια στην ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων. «Οι κυβερνήσεις ορισμένων από αυτά τα κράτη» οριζόμενα στην έκθεση γενικώς ως μουσουλμανικά, «εφαρμόζουν μία πολιτική με στόχο τον εκφοβισμό ορισμένων ομάδων και παρακινούν τα μέλη αυτών των ομάδων ή να ασπαστούν άλλη θρησκεία ή να εγκαταλείψουν τη συγκεκριμένη χώρα»... με το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία να δέχονται τις περισσότερες επικρίσεις, όπως ότι στο Ιράν «τα μέλη των θρησκευτικών μειονοτήτων υφίστανται διαφόρων βαθμών επίσημες διακρίσεις, από εκφοβισμό μέχρι φυλάκιση» ή ότι στη Σαουδική Αραβία η θρησκευτική ελευθερία «είναι ανύπαρκτη».

Για την Αίγυπτο, όπως όμως και για την Ευρώπη επισημαίνεται η έξαρση του αντισημιτισμού, ενώ για την Ασία γενικώς τονίζεται ότι είναι η γεωγραφική περιοχή όπου οι θρησκευτικές ελευθερίες παραβιάζονται μαζικότερα παρά οπουδήποτε αλλού. Ολως περιέργως(;) άλλες χώρες που κατακρίνονται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι η Κίνα, η Μιαναμάρ, το Λάος, η ΛΔ Κορέας, το Βιετνάμ... όπου οι θρησκευτικές πρακτικές «ελέγχονται με αυταρχικό ή απολυταρχικό τρόπο», ο ανώτατος βαθμός παραβατικής θρησκευτικής πολιτικής κατά τους Αμερικανούς... Εννοείται ότι το ίδιο και για την Κούβα! Ο αμέσως λιγότερο σοβαρός βαθμός παραβατικής θρησκευτικής πολιτικής, αυτός της επίσημης εχθρότητας για τις άλλες πλην της επίσημης θρησκείας, αφορά το Πακιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, το Σουδάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν, προστίθεται ακόμη στην έκθεση.

ΙΡΑΝ - ΔΕΑΕ
Μπήκε η ιρανική υπογραφή στο Πρωτόκολλο

ΒΙΕΝΝΗ.--

Υπογράφτηκε χτες από τον Ιρανό εκπρόσωπο στη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, το Συμπληρωματικό Πρωτόκολλο της Συνθήκης Μη Διάδοσης των Πυρηνικών, παρουσία του επικεφαλής της ΔΕΑΕ, Μοχάμαντ αλ Μπαραντάι. Το Πρωτόκολλο ανοίγει το δρόμο για την πραγματοποίηση αιφνιδιαστικών ελέγχων από τους επιθεωρητές της ΔΕΑΕ σε όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης. Την υπογραφή καλωσόρισε η ΕΕ, διά στόματος Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος μίλησε για ένα «σημαντικό βήμα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης της διεθνούς κοινότητας στην ειρηνική φύση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος».

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Πλήγμα στον «πόλεμο» του Μπους

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Και όμως ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει την εξουσία από το Σύνταγμα να διατάζει την κράτηση Αμερικανού πολίτη που συνελήφθη σε αμερικανικό έδαφος, χαρακτηρίζοντάς τον «μαχητή του εχθρού». Ουσιαστικά, η απόφαση αυτή αποτελεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα σοβαρό πλήγμα στην αντιτρομοκρατική εκστρατεία ή καλύτερα υστερία της κυβέρνησης Μπους, που έχει συμβάλει στην αποψίλωση ακόμη και των πιο βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η απόφαση αφορά την υπόθεση του Χοσέ Παντίγια, ο οποίος κρατείται από το στρατό ως ύποπτος για το σχεδιασμό επίθεσης με ραδιενεργό «βρώμικη βόμβα» στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Αλ Κάιντα, όπου το Εφετείο της Νέας Υόρκης αποφάνθηκε με δυο προς μία ψήφους ότι μόνον το αμερικανικό Κογκρέσο μπορεί να εξουσιοδοτεί τέτοιες κρατήσεις και έδωσε εντολή στην αμερικανική κυβέρνηση να αφήσει ελεύθερο εντός 30 ημερών τον Παντίγια, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να παραπέμψει τον Παντίγια, ο οποίος κρατείται απομονωμένος σε φυλακή του πολεμικού ναυτικού, στις αρμόδιες πολιτικές αρχές, οι οποίες μπορούν να απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους διέταξε στις 9 Ιουνίου του 2002 την κράτηση του Παντίγια υπό το καθεστώς του «μαχητή του εχθρού», το οποίο επιτρέπει στη στρατιωτική δικαιοσύνη την κράτηση ενός υπόπτου χωρίς επίσημη απαγγελία κατηγοριών και χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης σε δικηγόρο. Κατόπιν ο Παντίγια, ο οποίος είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Σικάγου, κατά την άφιξή του από το Πακιστάν, μεταφέρθηκε σε φυλακή του πολεμικού ναυτικού στη Νότια Καρολίνα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ